Easter travel 2018

Easter travel 2018

ZUID-AFRIKA paasreis 2018

Data : Heen op zaterdag 31 maart 2018, retour zaterdag 14 april 2018

Gids : Axel Gurdebeke

Deelnemers : max 6 personen

---------------------------------------------------------------------------

REISOVERZICHT

Dag 1 : zaterdag 31/3/2018 Vertrek Brussel-Johannesburg

We vliegen in de namiddag vanuit Brussel met een internationale nachtvlucht naar Johannesburg waar we vrijdagochtend aankomen.

Dag2 : zondag 1/4 Van Johannesburg naar het Kruger Park.

Vanaf Johannesburg vertrekken we met onze luxe wagen (monovolume) oostwaarts, richting Kruger Park. Het is een perfect onderhouden autostrade naar westers model en we maken er een rustige verbindingsrit van, nemen een ruime middagpauze en onze eindbestemming voor overnachting is in Graskop. We logeren daar in een mooie lodge. Eenmaal geïnstalleerd kunnen we (voor wie niet te moe is) nog een uitstapje maken naar Pilgrim’s Rest, het oude mijnstadje.

Dag3 & dag 4 : maandag 2/4 & dinsdag 3/4 : Blyde River en in Krugerpark

’s Morgens bezoeken we de vlakbij gelegen Blyde River Canyon : afhankelijk van het weer zijn dat in volgorde van zuid naar noord : The Pinnacle, Gods Window en hogerop vergapen we ons aan de Three Rondavels en maken een wandeling naar Bourke’s Luck Potholes over de bruggen van de Blyde rivier & de Treurrivier. In de namiddag wenken de bergen en we rijden via Hoedspruit en Klaserie naar de “Orpen gate” en duiken Kruger National Park binnen, één der oudste & meest interessante natuurreservaten ter wereld. We logeren twee nachten in mooie rondavels in Satara, een “main restcamp”. Van daaruit doen we met onze eigen wagen “game drives” (safari-ritten) in de omgeving van Satara (richting Olifantskamp tot aan de grens met Mozambique) en één laat-avond safari-rit (sunset drive) in een ruime open jeep georganiseerd door de gidsen van het Kruger Park.

Dag5 : woensdag 4/4 : Krugerpark naar Piet Retief

Na het ontbijt verlaten we Kruger verlaten. We rijden zuidwaarts door wisselende landschappen via Hazyview naar Nelspruit waar we lunchen. In de namiddag rijden we verder naast Swaziland zuidwaarts met als eindpunt Piet Retief. We overnachten in een mooie bed & breakfast.

Dag 6-7-8 : donderdag 5/4, vrijdag 6/4 & zaterdag 7/4 : Piet Retief naar St-Lucia

Vanuit Piet Retief rijden we oostwaarts onder Swaziland en op weg naar St-Lucia bezoeken we in de namiddag eerst het Umfolozi & Hluhluwe natuurpark, bekend om zijn grote concentratie witte neushoorns. Nadien rijden we tot in St.Lucia aan de Indische Oceaan, waar we drie nachten blijven. Logeren doen we in een subliem guesthouse. Twee dagen de auto opzij en rusten en genieten … In / rond St.Lucia bezoeken we het iSimangaliso Wetland Park met supermooie kustzone & strand, we maken een leuke boottocht op het binnenmeer en wie het ruwer wil kan (optioneel) gaan speuren per boot naar walvissen in de Indische Oceaan of een heuse krokodillenfarm gaan bezoeken.

Dag 9 : zondag 8/4 St-Lucia naar Durban

Van de rust naar de drukte van Durban. We overnachten in het mooie Blue Waters Hotel gelegen pal op het front van “The Golden Mile”. In het mondaine Durban genieten we van een wandeling langsheen de dijk & de hotels en zoeken we lekker eten (seafood !).

Dag 10 & dag 11 : maandag 9/4 & dinsdag 10/4 Vanuit Durban naar Somerset West

Dinsdagmorgen rijden we naar de luchthaven en nemen een binnenvlucht naar Kaapstad. Vanaf daar rijden we terug naar regio Somerset West / Stellenbosch.
We logeren twee nachten in het mooie The Country Guesthouse te midden van de wijnstreek. Naast wandelen staat uiteraard een bezoek aan één of meerdere wijnlanderijen op het programma.

Dag 12 & dag 13 : woensdag 11/4 & donderdag 12/4 Kaapstad !

Kaapstad en omgeving. Teveel om op te noemen wat je daar allemaal kan doen… Als je weer meezit, de kabellift nemen naar de Tafelberg, de fantastische rit langs Chapman’s Peak Drive, de pinguïns bezoeken in Boulders Bay, de Kirstenbosch botanische tuinen & uiteraard de rit naar Kaap de Goede Hoop. We logeren in een fijn & klein luxe hotel.

Dag 14 : vrijdag 13/4 : Moeilijk om afscheid te nemen van Kaapstad

Onze laatste dag Kaapstad wordt een vrije dag voor shopping, boottocht, … alle opties zijn open. We hebben immers een rechtstreeks vlucht vanuit Kaapstad in late vooravond naar Londen waar we landen vroeg in de ochtend.

Dag 15 : zaterdag 14/4 : Er wacht ons een aansluitvlucht naar Brussel met aankomst rond de middag.

--

PRIJS en PRIJSSAMENSTELLING : Richtprijs 2.490 EUR + internationale/tussen vluchten (richtprijs 1.250 EUR in die periode)

Van zodra we jullie engagement hebben, vragen we definitieve prijs ter plaatste en checken we de beschikbare vluchten.

Supplement single op aanvraag.

Inbegrepen :

Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur.

Gebruik huurauto & brandstofkosten.

Reisroute zoals beschreven.

Logies zoals beschreven of kwalitatief minstens gelijkwaardig.

Alle logies in basis “bed & breakfast”.

Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken en één wijnproeverij.

Eén “late evening/night game drive” (safari rit) in het Krugerpark met jeeps.

Andere optionele activiteiten steeds in overleg met de groep – betaling ter plaatse (vb. “whale-spotting” of krokodillenfarm in St-Lucia, in Kaapstad met de kabellift naar de Tafelberg, … )

NIET inbegrepen : De internationale vluchten en de lokale tussenvluchten.

--

highlights

 • Southern Africa » South Africa
 • 15 dagen
 • Heenreis: 31.03.2018
 • Terugreis: 14.04.2018
 • 4-6 deelnemers
 • 6 beschikbaar
 • vanaf € 2.490,00-

Meer weten over deze reis "Easter travel 2018"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • Het Kruger National Park

  Krugerpark

  Krugerpark

  Eerst bezoeken we de Blyde River Canyon : afhankelijk van het weer zijn dat The Three Rondavels, een wandeling naar Bourke’s Luck Potholes over de bruggen van de Blyde & de Treurrivier en onderaan Gods Window en The Pinnacle.

  Dan rijden we terug naar het Krugerpark, één der oudste & meest interessante natuurreservaten ter wereld. We logeren twee nachten in mooie rondavels in Satari, een “main restcamp” middenin het Krugerpark.

  Van daaruit doen we “game drives” (safari-rit) in de omgeving (richting Olifantskamp aan de grens met Mozambique) en één laat-avond safari-rit in een ruime open jeep. Ja, we zijn dus op zoek naar onze "big five", de 5 grote tot de verbeelding sprekende zoogdieren : Leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn.

  Volgende

 • St.Lucia aan de Indische Oceaan

  St.Lucia

  St.Lucia

  Vanuit Piet Retief rijden we onder Swaziland richting de Indische Oceaan. Op weg naar St.Lucia bezoeken we eerst Umfolozi/Hluhluwe, thuisland van de witte neushoorns. Onze eindbestemming St.Lucia is énig mooi...We bezoeken het Isimangaliso Wetland Park (UNESCO Wereld Erfgoed) met zijn mooie kustzones & enorme stranden en we maken steevast in de vooravond een boottocht op het binnenmeer vol met nijlpaarden en omsingeld door immens veel vogels.

  Volgende

 • Kaapstad en omgeving !

  Kaapstad !

  Kaapstad !

  Kaapstad en omgeving. Teveel om op te noemen wat je daar allemaal kan doen… Als je weer meezit, de kabellift nemen naar de Tafelberg, de fantastische rit langs Chapman’s Peak Drive, de pinguïns bezoeken in Boulders Bay, de Kirstenbosch botanische tuinen & uiteraard rit naar Kaap de Goede Hoop.