10-daagse avontuurlijk & budgetvriendelijk Noord-Tanzania 2018

10-daagse avontuurlijk & budgetvriendelijk Noord-Tanzania 2018

AVONTUURLIJK NOORD-TANZANIA

Een budgetvriendelijke 10-daagse met lokale gids/chauffeur

Afreisdata : Quasi gans het jaar mogelijk, gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen.

Dag 1: Aankomst in Kilimanjaro (’s avonds of ’s nachts). Transport naar het Hotel. Kundayo Serviced Apartments Lodge. Arusha. B&B.

Dag 2: Uitslapen, mogelijkheid om de watervallen te bezoeken. (uitstap inbegrepen.) Kundaya lodge is vlak bij de stad Arusha, heeft een eigen restaurant, maar de bungalows zijn uitgerust met een keuken, voor hen die zelf willen koken. Kundayo Serviced Apartments Lodge. Arusha. B&B.

Dag 3: Na het ontbijt gaan we naar Arusha National Park, het oudste nationale park van Tanzania. De hele morgen hebben we een game drive door dit kleine, maar mooie natuurpark met een enorme diversiteit. Dit is primair bos met ongelooflijk mooie uitzichten op de Mount Meru, de tweede hoogste berg van het land en de Momela Lakes, waar een van de mooiste apensoorten ter wereld leeft : de Colobusaap. Transport met een 4x4 wagen met open dak. Iedereen heeft een plaats aan het raam. We hebben een lunch box mee, en picknicken in het park. In de late namiddag rijden we door de drukke stad naar Meserani. We logeren er in Oasis, een familie hotel, waar ze zelf konijnen, kippen en eenden op biologische wijze kweken. Oasis Lodge Ontbijt, lunch diner.

Dag 4: We worden opgehaald en rijden op een aangenaam tempo naar Mto Wa Mbu. Lunch in Fanaka Camp sites. In de namiddag kan je het dorp bezoeken met een lokale gids, of een kano tocht op het Meer Manyara. (Uitstappen inbegrepen). Daarna een cocktail of mocktail aan het zwembad… Fanaka Campsites (Ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Vroeg wakker worden met mooie vogelgeluiden. Na het ontbijt vertrekken we richting Tarangire National Park. Langzaam verandert het landschap, en Tarangire zelf is Baobab land. Tarangire betekent rivier van het wrattenzwijn in het Swahili. Het is de speeltuin van de olifanten en met een klein beetje geluk zien we leeuwen, luipaard of cheetah. We picknicken in het park zelf, in de late namiddag verlaten we het park en gaan we terug naar onze Lodge. Fanaka Campsites (ontbijt, picknick en diner)

Dag 6: Na het ontbijt vertrekken we richting Lake Manyara National Park voor een nieuwe gamedrive. Misschien zien we wel de klimmende leeuwen, “the famous tree climbing lions.” Picknick lunch in de bush en dan verder gamedrive tot in de namiddag. Geniet van de ontelbare vogels. Lake Manyara is een van de slenk meren. De breuklijn die Oost-Afrika onverbiddelijk afscheurt van het continent. Fanaka Campsites (ontbijt, lunch-box en diner)

Dag 7: Na het ontbijt rijden we de grote Rift vallei op. Hier vind je een van de meest spectaculaire natuurparken ter wereld: de Ngorongorokrater. Daal af in de krater, er leven 25000 grote zoogdieren in de krater. De olifanten zijn meestal stieren, omdat de olifantenkalfjes niet mogen worden blootgesteld aan de grootste roofdieren populatie in Afrika. Giraffen vinden de kraterrand maar wat te steil, en die zie er dan ook niet. De helft van alle zwarte neushoorns uit heel Oost-Afrika leven hier op de grasvlakte, al zijn er hier maar twintig in totaal. Fanaka Campsites (ontbijt, lunch-box en diner)

Dag 8: Na het ontbijt rijden we terug naar Arusha. ’s Avonds een optreden in de Via Via en wie wil kan fuiven tot de ochtend uurtjes. (inkom en een drankje inbegrepen) Kundayo Serviced Apartments Lodge. Arusha. B&B.

Dag 9: Vrije dag. Je kan de stad bezoeken, de musea, Lake Duluti of de markten… Kundayo Serviced Apartments Lodge. Arusha. B&B.

Dag 10: Einde van onze diensten, transport naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Europa of een andere bestemming.

Prijs per persoon in kamer voor twee : US$ 1800

Toeslag single : US$ 160

Afreis vanaf 4 personen, maximum 12 personen

Inbegrepen:
Inkom parken, conservatie en gemeenschapsondersteuning bijdrage. Verblijf vermeld (of in gelijkwaardig logies). Maaltijden zoals vermeld. Wagens 4x4 met chauffeur/gids, gegarandeerd zitje aan het venster, open dak. Repatriëringsverzekering uit de parken naar dichtstbijzijnde hulppost.

Niet inbegrepen: Internationale vlucht (kostprijs ong. 600 à 700 EUR - al helpen we u graag die te boeken) Visum, en luchthaven taks. Die laatste zijn inbegrepen in het vliegtuigticket, normaal gezien. Visum is ongeveer 50 € bij aankomst voor Europeanen, maar om niet te lang te moeten aanschuiven raden we je sterk aan die op voorhand te halen in de ambassade. Ook daar helpen we je graag mee. Alle andere uitgaven zoals drank, souvenirs en alle persoonlijke aankopen.
Fooi voor de gids chauffeur. Dit is een groot deel van hun inkomsten. Dit is een 8 dollar per dag, of 10 als je heel tevreden bent. Reken dus nog een 80 euro.

highlights

Meer weten over deze reis "10-daagse avontuurlijk & budgetvriendelijk Noord-Tanzania 2018"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • Tarangire National Park

  Tarangire National Park

  Het is het zesde grootste park van Tanzania (2.850 km²) , bekend om zijn vele baobab bomen en grote kuddes olifanten. De Tarangire rivier doorkruist het park en levert noodzakelijk water aan de dieren gedurende het droge seizoen.

  Volgende

 • De Ngorongoro krater

  De Ngorongoro krater

  De Ngorongoro-krater, de grootste quasi vlakke "caldera" (ingestorte vulkaankegel) ter wereld, bevindt zich ten NW van Arusha op 2200m hoogte. De oorspronkelijke enorme vulkaan was vermoedelijk tot 5 km hoog en verzakte volgens de geologen zo’n 2 à 3 miljoen jaar geleden.

  De vlakte op de kraterbodem heeft een oppervlakte van maar liefst 260 km², met een doorsnede tot 21 km. De kraterrand steekt ong. 600m uit boven de bodem. In het midden van de krater ligt een klein zoutmeer.

  De krater ligt in de Serengeti, maar hij beschermt door zijn vorm de dieren : de gnoepopulatie in de krater neemt dus niet deel aan de grote migratie tussen de Serengeti en de Masai Mara.

  Volgende

 • Lake Manyara

  Lake Manyara

  Lake Manyara National Park dichtbij Arusha telt 330 km² aan grasland en 200 km² aan wateroppervlakte boordevol leven in het natte seizoen... maar die 200 km² kunnen in het droge seizoen quasi geheel opdrogen.

  De boorden van dit uitgestrekte meer worden bewaakt door luipaard, cheetah & Masai (in bomen klimmende ! ) leeuwen die zich allen komen bevoorraden aan dorstige gazelles, giraffen, zebra's.... maar evenzeer nijlpaarden zijn hier thuis. Een fijn park vol diversiteit aan soorten, maar vooral bij de vogelliefhebbers zeer geliefd : niet zelden kan je hier op één dag een kleine 100 soorten spotten !