9-daagse luxe & culinair 2018

9-daagse luxe & culinair 2018

9-DAAGSE LUXE TANZANIA, DE HIGHLIGHTS EN MÉT CULINAIRE HOOGSTANDJES

Met locale chauffeur/gids. Belgische reisbegeleider Axel op aanvraag (supplement).

 • Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro airport waar je wordt opgehaald en naar Machweo wordt gebracht, net buiten de stad Arusha. (D)
 • Dag 2: Na het ontbijt gaan we naar Arusha National Park, het oudste nationale park van Tanzania. De hele morgen hebben we een game drive door dit kleine, maar mooie natuurpark met een enorme diversiteit. Dit is primair bos, dit zijn de ongelooflijk mooie uitzichten op de Mount Meru, de tweede hoogste berg van het landen de Momela lakes. Dit is waar een van de mooiste apensoorten ter wereld leven: de Colobusaap. De lunch is in het park. En wel een heel speciale lunch op een plaats met een wondermooi uitzicht. De beste kok van Tanzania en omgeving, Axel Janssens komt met zijn luxe mobiele keuken om u te vergasten op het beste van het beste. Na deze heerlijk rustige topervaring rijden we door het park terug naar de lodge waar je kunt genieten van de zonsondergang met zicht op de Meru met een sundowner in je hand. Of genieten aan de twee zwembaden, of een heerlijke massage. (O, L, D)
 • Dag 3: Na het ontbijt vertrekken we richting Tarangire National Park. Langzaam verandert het landschap, en Tarangire zelf is Baobab land. Tarangire betekent rivier van het wrattenzwijn in het Swahili. Het is de speeltuin van de olifanten. We gaan na de namiddag game viewing naar het luxueuze Oliverscamp voor de sundowner. (O, L, D)
 • Dag 4: Na het ontbijt gaan we voor een volledige dag game driving, we picknicken in het park zelf, tegen de late namiddag rijden we naar Isoitok tenten lodge, vlak bij het Manyara meer. Isoitok Camp Manyara (O, L, D)
 • Dag 5: In de voormiddag trekken we naar Lake Manyara national park voor een nieuwe gamedrive. Misschien zien we wel de klimmende leeuwen, “the famous tree climbing lions.”. Na deze volgt de grote beloning. Er is weer een super lekkere lunch met Axel die ons op een fantastische plaats verrast met zijn mobiele keuken en een heerlijke lunch serveert Geniet van de ontelbare vogels in Isoitok en het mooie uitzicht op Lake Manyara en de rift vallei. Isoitok is het project van de gedreven Aussie Chris, die samenwerkt met de buren, de Maasai. De lodge is één met de natuur, en duurzaam. De grote luxueuze tenten zullen je verbazen door hun comfort. De Maasai school in de buurt wordt ondersteund, er is een waterproject, het is een win-win situatie. Isoitok Camp Manyara (O, L, D)
 • Dag 6: Na het ontbijt rijden we de grote Rift vallei op. Het is hier dat oost Afrika aan het afscheuren is van de rest van het continent. Niet dat wij dat nog zullen meemaken. Hier staat ook de wieg van de mensheid. Hier vind je ook een van de meest spectaculaire natuurparken ter wereld: de Ngorongorokrater.
  Daal af in de krater, er leven 25000 grote zoogdieren in de krater. De olifanten zijn meestal stieren, omdat de olifantenkalfjes niet mogen worden blootgesteld aan de grootste roofdieren populatie in Afrika. Giraffen vinden de kraterrand maar wat te steil, en die zie er dan ook niet. De helft van alle zwarte neushoorns uit heel Oost-Afrika leven hier op de grasvlakte. Al zijn er hier maar twintig in totaal.
  We verlaten de krater in de late namiddag en overnachten in the Highland Camp (O L D)
 • Dag 7: Na een heerlijk ontbijt vliegen we vanop de Lake Manyara Air strip naar de Serengeti. Bij aankomst na deze korte vlucht, worden we opgehaald door een safari wagen, die terug volledig is uitgerust met alle comfort om dieren te spotten. Overnachting in Dunia Camp (O L D)
 • Dag 8: Dag dag kan je optioneel een tocht maken met een heteluchtballon, met een champagne ontbijt op de landingsplaats. En dan een zalige ganse dag dieren spotten en genieten van het mooie landschap. Heel grote kans om de grote katten te zien, luipaard, cheeta en de leeuwen aan de Rock kopjes. Ze gebruiken deze grote rotspartijen als uitkijkpost. De game drive wordt afgesproken met de gidsen van Dunia Camp. (O L D)
 • Dag 9: Na het ontbijt rijden we rustig naar de Seronera airstrip. Je landt om 12.20u in Arusha airport, waar we opgehaald worden en naar een koffieplantage gebracht worden voor een volgende culinaire lunch met chef Axel.
  Afscheid in de namiddag, transport naar luchthaven voor een aansluitende vlucht naar de volgende bestemming, Zanzibar of vlucht terug naar huis. Einde van de diensten.
  Een andere optie is nog een nacht Machweo om lekker te genieten van de wellness en het heerlijke eten, of nog een pak andere mogelijkheden, zoals de kust te Pangani met een dow tocht naar Zanzibar, Mwanza aan het immense Victoriameer, en nog zoveel meer...

Richtprijs 2018 : Vanaf zes personen momenteel ongeveer € 6600 per persoon kamerdelend (double of twin room) Prijs afhankelijk van dollarkoers - prijs dd.30-10-2017. Voor 10 personen: € 6350 per persoon
Single toeslag aan huidige koers € 1800 per persoon.
Optioneel ballon vaart boven Serengeti: € 500 per persoon.

Inbegrepen:
Inkom parken, conservatie en gemeenschapsondersteuning bijdrage. Verblijf standaard klasse in lodges zoals vermeld of in gelijkwaardige lodges. Maaltijden zoals vermeld (Ontbijt, Lunch, Diner) 1.5 liter mineraalwater per dag pp. In de wagen, wagen 4x4 chauffeur gids gegarandeerd zitje aan het venster, open dak. Ongelimiteerd game driving.
Regionale vluchten zoals vermeld (maximum 15kg bagage) Repatriëringsverzekering uit de parken naar dichtstbijzijnde hulppost. Alle transfers vermeld zoals boven, waaronder de regionale vlucht van Seronera naar Arusha Airport (15kg bagage maximum)

Niet inbegrepen:
Internationale vlucht (al helpen we u graag die te boeken), visum, en luchthaven taks. Die laatste zijn inbegrepen in het vliegtuigticket, normaal gezien. Visum is momenteel € 45€ bij aankomst voor Europeanen, maar om niet te lang te moeten aanschuiven raden we je sterk aan die op voorhand te halen in de ambassade. Ook daar helpen we je graag mee.
Alle andere uitgaven zoals drank, souvenirs en alle persoonlijke aankopen
Fooi voor de gids chauffeur. Dit is een groot deel van hun inkomsten. Dit is een 8 dollar per dag, of 10 als je heel tevreden bent. Reken dus nog een 80 euro.

--

highlights

Meer weten over deze reis "9-daagse luxe & culinair 2018"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • Tarangire National Park

  Tarangire National Park

  Het is het zesde grootste park van Tanzania (2.850 km²) , bekend om zijn vele baobab bomen en grote kuddes olifanten. De Tarangire rivier doorkruist het park en levert noodzakelijk water aan de dieren gedurende het droge seizoen. Eén der prachtige plekjes waar we verblijven is het luxueuze Oliver’s Camp, met zicht op de Minyonyo Pools.

  Volgende

 • De keuken van Axel Janssens

  De keuken van Axel Janssens

  Onze goeie vriend en topkok Axel Janssens komt ons op deze reis tweemaal verrassen met lekkers, tevoorschijn getoverd uit zijn unieke mobiele safarikeuken.

  Op Dag 2 is dat met een uitgebreide lunch binnen het Arusha National Park

  Op Dag 5 is dat opnieuw genieten van een speciale lunch in Lake Manyara National Park

  Axel zijn thuisbasis is Onsea & Machweo in Arusha. Lees er alles over op onze Tanzania startpagina.

  Volgende

 • De eindeloze Serengeti

  De eindeloze Serengeti

  Serengeti National Park is misschien wel het bekendste en meest gefilmde wildpark ter wereld vanwege de enorme roofdieren populatie maar vooral de populair-te-filmen jaarlijkse wildebeest (gnoes) & ook wel zebra migratie. De dieren volgen de regens en trekken (rond juli-augustus) van zuid/west, de Serengeti, noordwaarts met als eindbestemming de grasrijke vlaktes in de Masai Mara in Kenya. In hun zog volgen de roofdieren … de Serengeti huisvest enkele duizenden leeuwen maar ook behoorlijk wat luipaarden en jachtluipaarden (cheetah’s).

  Volgende

 • De Ngorongoro krater

  De Ngorongoro krater

  De Ngorongoro-krater, de grootste quasi vlakke "caldera" (ingestorte vulkaankegel) ter wereld, bevindt zich ten NW van Arusha op 2200m hoogte. De oorspronkelijke enorme vulkaan was vermoedelijk tot 5 km hoog en verzakte volgens de geologen zo’n 2 à 3 miljoen jaar geleden.

  De vlakte op de kraterbodem heeft een oppervlakte van maar liefst 260 km², met een doorsnede tot 21 km. De kraterrand steekt ong. 600m uit boven de bodem. In het midden van de krater ligt een klein zoutmeer.

  De krater ligt in de Serengeti, maar hij beschermt door zijn vorm de dieren : de gnoepopulatie in de krater neemt dus niet deel aan de grote migratie tussen de Serengeti en de Masai Mara.