13-daagse begeleide rondreis - VicFalls, Hwange, Matobo, Khami, Great Zimbabwe...

13-daagse begeleide rondreis - VicFalls, Hwange, Matobo, Khami, Great Zimbabwe... 4 UNESCO Werelderfgoed gebieden

ZIMBABWE 2018 : 13-daagse rondreis met de meeste hoogtepunten - 4 UNESCO Werelderfgoed sites !

--------------------------------------------------------------------------------------------

Afreisdata : nog te bepalen (zéker in april & november 2018). CONTACTEER ONS VOOR BESCHIKBARE DATA !

Transport : Minibus / monovolume & jeep waar nodig. Volledig overland - geen vluchten.

REISOVERZICHT :

Dag 1 : Trein naar Amsterdam – nachtvlucht naar Harare

Dag 2 : Aankomst HARARE omstreeks de middag

Eerst wagen(s) oppikken, dan naar ons hotel om ons te verfrissen te lunchen.

In de namiddag gaan we naar de SHONA SCULPTURE GALLERY, een wondermooie beeldentuin en naar het CHAPUNGU SCULPTURE PARK waar we de beeldhouwers aan het werk zien. Overnachting in hotel / lodge.

Dag 3/4 : Van Harare naar BULAWAYO

De eerste dag duiken we het échte zwarte binnenland in.

In de ochtend rijden we zowat 210 km en stoppen we ’s middags in Kwekwe waar we lunchen, rondslenteren en sfeer opsnuiven.

In de namiddag rijden we via Gweru naar Bulawayo, zo’n 230 km.

Overnachting 2 nachten in een luxe lodge.

De tweede dag gaan we met lokale gidsen op stap !

Ze bezoeken eerst met ons de restanten van de historische Torwa-stad KHAMI , Unesco werelderfgoed http://whc.unesco.org/en/list/365

Dan rijden we naar de wereldberoemde MATOBO HILLS , evenzeer werelderfgoed http://whc.unesco.org/en/list/306

waar we naar de “bushmen paintings” geleid worden door de nu 75-jarige gids die ze op 15- jarige leeftijd zelf ontdekte in de grotten & rotsen.

Ook op het programma: Silunguzi Cultural Village en we lunchen met traditioneel Ndebele eten… Het wordt een dag bomvol lokale cultuur & geschiedenis !

Dag 5/6/7 : Van Bulawayo naar HWANGE NATIONAL PARK

Op dag 5 rijden we zowat 292 km – ongeveer 4u15 in totaal maar we spreiden dat mooi uit over de ochtend en namiddag met een ruime lunchpauze op de middag.

Ons eindpunt is een privé domein : Overnachting 3 nachten in “bush chalets” in het GWANGO HERITAGE RESORT , vlakbij het toegangshek van Hwange National Park.

Dag 6 is een volledige dag “BIG 5” safari in HWANGE NATIONAL PARK, een park vergelijkbaar met het Kruger National Park in Zuid-Afrika maar dan een beetje wilder…

Dag 7 is een dagtocht met bezoek aan de machtige VICTORIA WATERVALLEN (afstand 110 km, ong. 2u15) & ZAMBEZI NATIONAL PARK.

“Mosi-oa-Tunya” = de rook die dondert , zoals de lokale zwarte bevolking de Victoria Falls noemt, weeral UNESCO werelderfgoed : http://whc.unesco.org/en/list/509

De Victoriawatervallen zijn de breedste watervallen van Afrika gelegen op de Zambezi.Zij vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximalevalhoogte van 128 meter. Per minuut valt er 500 miljoen liter water over de rotswand. De Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone is de eerste blanke die de watervallen heeft gezien en wereldkundig heeft gemaakt op 17 november 1855.

De spectaculaire Eiffeltoren-achtige stalen brug over de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe is in 1904 gebouwd in opdracht van Cecil Rhodes en onder leiding van het Engelse ontwerpbureau Sir Douglas Fox and Partners (met als ontwerper George Andrew Hobson, daar tewerkgesteld) . De bouw zelf (gestart in mei 1904 en opgeleverd in de zomer van 1905) werd gedaan na een aanbesteding door de Engelse aannemer The Cleveland Bridge Company. De constructie geldt als absolute top in de toenmalige burgerlijke bouwkunde.

Dag 8 : Van Hwange terug naar BULAWAYO. Ong. 292 km – 4u15.

We genieten uitgebreid van onze laatste ontbijt bij Hwange en tuffen dan rustig terug naar Bulawayo.

We overnachten in een luxe lodge.

In de late namiddag bezoeken we AMAGUGU INTERNATIONAL HERITAGE CENTER

waar men alles eraan doet om de diverse culturele tradities uit Zimbabwe te bewaren voor het nageslacht.

Dag 9/10 : Van Bulawayo naar MASVINGO.

Vrije ochtend in Bulawayo en nog wat rondslenteren in de mooie stad. In de namiddag rijden we oostwaarts naar Masvingo, ong. 285 km – 3u25.

Overnachting 2 nachten in THE LODGE AT THE ANCIENT CITY.

Dag 10 is een dagbezoek aan het GREAT ZIMBABWE NATIONAL MONUMENT & het bijhorende “cultural village”.

De machtige ruïnes van de Shona stam zijn eveneens UNESCO werelderfgoed.

http://whc.unesco.org/en/list/364

Dag 11 : Van Masvingo naar HARARE door het onbekende (arme) binnenland.

We rijden noordwaarts over Mvuma en Chivhu terug naar de hoofdstad Harare.

Dat is in totaal zo’n 300 km en duurt zowat 4 u. Logies in een hotel of lodge.

Dag 12 : Vrije dag in Harare en omgeving.

Naar de MBARE MARKET, shoppen… ? We kunnen die dag samen invullen, rustig genieten van het avondeten en dan ’s avonds naar de luchthaven.

Dag 13 : Aankomen in Amsterdam en terug thuis in de namiddag.

--

PRIJS & PRIJSSAMENSTELLING :

PRIJS (vast) van het landarrangement : 2.950 EURO per persoon kamerdelend (in dubbel of twin)

PRIJS (bij benadering) van de internationale vlucht Amsterdam-Harare-Amsterdam : Vanaf 990 EURO afhankelijk van het seizoen.

Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur

Gebruik huurauto & brandstofkosten.

Reisroute zoals beschreven.

Logies zoals beschreven of kwalitatief minstens gelijkwaardig.

Alle logies in basis “bed & breakfast” .

Niet inbegrepen: Lunch en avondmaal. Middaglunch wordt samen aangekocht/genuttigd. Avondeten telkens in locale restaurants of in het logies indien aangeboden.

Alle activiteiten zoals beschreven in de teksten.

Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken.

Andere optionele activiteiten steeds in overleg met de groep – betaling ter plaatse (vb. boottocht op de Zambezi in Victoria Falls, rafting, … )

highlights

Meer weten over deze reis "13-daagse begeleide rondreis - VicFalls, Hwange, Matobo, Khami, Great Zimbabwe..."?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • De Victoria watervallen

  De Victoria watervallen

  De Victoria watervallen

  De Victoria watervallen vormen een uniek 1,7 km lang waterval-kompleks van de Zambezi rivier. Haar mistige wolken zijn al van kilometers afstand zichtbaar en de lokale bevolking noemt ze terecht “Mosi-oa-Tunya” = de rook die dondert, want het lawaai van het water is oorverdovend. Vlakbij staat het standbeeld van David Livingstone die ze in 1855 ontdekte als eerste blanke. De spectaculaire Eiffeltoren-achtige stalen brug over de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe is in 1904 gebouwd in opdracht van Cecil Rhodes en onder leiding van het Engelse ontwerpbureau Sir Douglas Fox and Partners (met als ontwerper George Andrew Hobson, daar tewerkgesteld) . De bouw zelf (gestart in mei 1904 en opgeleverd in de zomer van 1905) werd gedaan na een aanbesteding door de Engelse aannemer The Cleveland Bridge Company. De constructie geldt als absolute top in de toenmalige burgerlijke bouwkunde.

  Volgende

 • Hwange National Park

  Hwange National Park

  Hwange National Park

  Hwange is het grootste nationale park van Zimbabwe, reeds beschermd sedert 1928 als "game reserve". Thuisland van zowat 400 vogelsoorten en een 100-tal zoogdieren. Het herstelt zich vrij goed na een periode van intense stroperij en "the big five" is weer present, met olifant als trekpleister, maar evenzeer zijn er giraffes en buffels in grote hoeveelheden. Enkele kampen zoals Sinamatella bieden een fantastisch uitzicht...

  Volgende

 • De ruïnes van de stad Khami

  De ruïnes van de stad Khami

  De ruïnes van de stad Khami

  De historische stad Khami was de hoofdstad van de Torwa dynastie vann 1450 tot 1683. Zij regeerden hier na het verlaten van hun vorige hoofdstad, de Great Zimbabwe Ruins nabij Masvingo. Bepaalde gedeelten van de constructies zouden teruggaan tot de 13de eeuw en in het UNESCO rapport van de site wordt gewag geaakt van bewoning die mogelijks 100.000 jaar teruggaat. Het Shona volk dat de site boowde regeerde in de regio Zimbabwe tussen 800 en 1850.

  Volgende

 • De ruïnes van Great Zimbabwe

  De ruïnes van Great Zimbabwe

  De ruïnes van Great Zimbabwe

  Great Zimbabwe is een oude hoofdstad van de Shona, oorspronkelijke bevolking van de brede Zimbabwe regio. De stad dateert van de periode tussen ca. 400 en 1450 na Chr., en bood plaats aan naar schatting ongeveer 10.000 inwoners. misschien zelfs meer. De ruïnes liggen verspreid over een groot gebied en zijn vooral geconcentreerd in drie centra, het heuvelcomplex, het valleicomplex en de beroemde grote omheining (Great Enclosure). Deze laatste meer dan 300 individuele structuren, waaronder één unieke puntvormige, waar 1000 verhalen de ronde over doen...