17-daagse luxe begeleide rondreis - VicFalls, Hwange, Matobo, Khami, Great Zimbabwe, Mana Pools

17-daagse luxe begeleide rondreis - VicFalls, Hwange, Matobo, Khami, Great Zimbabwe, Mana Pools... 5 UNESCO werelderfgoed gebieden

UNIEK AANBOD IN BELGIE - Reis volledig over de weg, géén binnenvluchten.

Geplande afreizen : vanaf midden september - october - november 2018.

CONTACTEER ONS voor alle mogelijkheden, ook volledig maatwerk !

Kies deze unieke reis omdat:

 • Gamedrives in wereldberoemde natuurparken zoals Mana Pools, Hwange National Park, de boorden van de Zambezi...
 • In totaal bezoeken we 5 UNESCO Wereld Erfgoed sites
 • Exclusieve rondreis in minibus/monovolume & stevige 4x4 voertuigen voorzien van alle comfort
 • Bezoek locale dorpen, beeldhouwerssites, grotten met bushmen paintings...
 • Wie wil er niet minstens één keer in zijn leven de Victoria watervallen zien of een sunset boottocht maken op de Zambezi ?
 • Degelijke kleinschalige lodges met return/profit naar de lokale bevolking toe

REiSOVERZICHT

Dag 1 : Trein naar Amsterdam – nachtvlucht naar Harare

Dag 2 : Aankomst HARARE omstreeks de middag

Eerst wagen(s) oppikken, dan naar ons hotel om ons te verfrissen te lunchen.

In de namiddag gaan we naar de SHONA SCULPTURE GALLERY , een wondermooie beeldentuin en naar het CHAPUNGU SCULPTURE PARK waar we de beeldhouwers aan het werk zien. Overnachting in een hotel of lodge.

Dag 3/4 : Van Harare naar BULAWAYO

De eerste dag duiken we het échte zwarte binnenland in.

In de ochtend rijden we zowat 210 km en stoppen we ’s middags in Kwekwe waar we lunchen, rondslenteren en sfeer opsnuiven.

In de namiddag rijden we via Gweru naar Bulawayo, zo’n 230 km. Overnachting 2 nachten in een luxe lodge.

De tweede dag gaan we met lokale gidsen op stap !

Ze bezoeken eerst met ons de restanten van de historische Torwa-stad KHAMI , Unesco werelderfgoed http://whc.unesco.org/en/list/365

Dan rijden we naar de wereldberoemde MATOBO HILLS , evenzeer UNESCO werelderfgoed http://whc.unesco.org/en/list/306 waar we naar de “bushmen paintings” geleid worden door de nu 75-jarige gids die ze op 15- jarige leeftijd zelf ontdekte in de grotten & rotsen.

Ook op het programma: Silunguzi Cultural Village en we lunchen met traditioneel Ndebele eten…

Het wordt een dag bomvol lokale cultuur & geschiedenis !

Dag 5/6/7 : Van Bulawayo naar HWANGE NATIONAL PARK.

Op dag 5 rijden we zowat 292 km – ongeveer 4u15 in totaal maar we spreiden dat mooi uit over de ochtend en namiddag met een ruime lunchpauze op de middag.

Ons eindpunt is een privé domein : Overnachting 3 nachten in “bush chalets” in het GWANGO HERITAGE RESORT , vlakbij het toegangshek van Hwange National Park.

Dag 6 is een volledige dag “BIG 5” safari in HWANGE NATIONAL PARK, vergelijkbaar met het Kruger National Park in Zuid-Afrika, maar dan iets wilder….

Dag 7 is een dagtocht met bezoek aan de machtige VICTORIA FALLS (afstand 110 km, ong. 2u15) & Zambezi National Park. Mosi-oa-Tunya = Victoria Falls, weeral UNESCO werelderfgoed : http://whc.unesco.org/en/list/509

De Victoriawatervallen zijn de breedste watervallen van Afrika gelegen op de Zambezi. Zij vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximalevalhoogte van 128 meter. Per minuut valt er 500 miljoen liter water over de rotswand. De Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone is de eerste blanke die de watervallen heeft gezien en wereldkundig heeft gemaakt op 17 november 1855.

Dag 8 : Van Hwange terug naar BULAWAYO. Ong. 292 km – 4u15.

We genieten uitgebreid van onze laatste ontbijt bij Hwange en tuffen dan rustig terug naar Bulawayo.

We overnachten opnieuw in een luxe lodge.

In de late namiddag bezoeken we AMAGUGU INTERNATIONAL HERITAGE CENTER waar men alles eraan doet om de diverse culturele tradities uit Zimbabwe te bewaren voor het nageslacht.

Dag 9/10 : Van Bulawayo naar MASVINGO

Vrije ochtend in Bulawayo en nog wat rondslenteren in de mooie stad.

In de namiddag rijden we oostwaarts naar Masvingo, ong. 285 km – 3u25. Overnachting 2 nachten in THE LODGE AT THE ANCIENT CITY.

Dag 10 is een dagbezoek aan het GREAT ZIMBABWE NATIONAL MONUMENT & bijhorend “cultural village”.

De machtige ruïnes van de Shona stam zijn eveneens UNESCO werelderfgoed. http://whc.unesco.org/en/list/364

Dag 11 : Van Masvingo naar HARARE door het onbekende (arme) binnenland.

We rijden noordwaarts over Mvuma en Chivhu terug naar de hoofdstad Harare. Dat is in totaal zo’n 300 km en duurt zowat 4 u. Logies in hotel of lodge.

Mvuma en Chivhu zijn typisch kleine stadjes (7.000 & 10.000 inwoners) in het hart van Zimbabwe. Vriendelijke mensen, straatarm, nauwelijks werkaanbod…

Dag 12/13/14 : Naar MANA POOLS aan de machtige Zambezi rivier.

Ongelofelijk, maar we zitten aan onze 5de UNESCO site : http://whc.unesco.org/en/list/302

Verblijf 3 nachten in luxe tented-chalets in het fantastische VUNDU CAMP - alle maaltijden inbegrepen.

Route vanuit Harare naar Morongora Parks and Wildlife (na Makuti) : 310 km ofwel 4u rijden. Vanaf daar nog 2 u naar VUNDU.

Het safari-team van VUNDU, onder leiding van Professional Wildlife Guide en zoöloog Nick Murray, werd onlangs verkozen tot beste team van geheel Zimbabwe in 2015.

Laatavond safari-rit met open jeeps inbegrepen. Ook op het programma : Wandelsafari, kano-tocht op de Mana Pools, ...

Geen enkel gebied in Zuidelijk Afrika, misschien alléén de Moremi binnenin de Okavango delta in Botswana komt in de buurt van de kwaliteit van dit natuurgebied aan de “lower Zambezi” rivier. Bijna 700.000 ha, Unesco beschermd sedert 1984 ! Los van alle groot wild dat er vrij rondloopt vliegen er 350 vogelsoorten rond, één der grootste diversiteiten ter wereld. En wie wilde honden wil zien, the place to be ! EEN ABSOLUUT TOPGEBIED op aarde qua natuur !

Dag 15 : Retour van Vundu naar HARARE.

Laatste safari-ochtend in Mana Pools (+/- 80 km) op de weg terug naar Harare.

Daar logeren we opnieuw in een hotel of lodge.

Dag 16 : Vrije dag in Harare en omgeving.

Naar de MBARE MARKET, shoppen… ? We kunnen die dag samen invullen, rustig genieten van het avondeten en dan ’s avonds naar de luchthaven.

Dag 17 : Aankomen in Amsterdam en terug thuis in de namiddag.

--

PRIJS & PRIJSSAMENSTELLING :

PRIJS (vast) van het landarrangement : 4.450 EURO per persoon (kamerdelend in dubbel of twin)

PRIJS (bij benadering) van de internationale vlucht Amsterdam-Harare-Amsterdam : Vanaf 990 EURO afhankelijk van het seizoen.

Reis volledig met ervaren Vlaamse gids/chauffeur

Gebruik huurauto & brandstofkosten.

Reisroute zoals beschreven.

Logies zoals beschreven of kwalitatief minstens gelijkwaardig.

Alle logies in basis “bed & breakfast” , behalve de drie dagen in Mana Pools volledig in volpension, alle activiteiten inbegrepen (wandelsafari, kanotocht, jeeptochten….)

Alle activiteiten zoals beschreven in de teksten.

Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken.

Andere optionele activiteiten steeds in overleg met de groep – betaling ter plaatse (vb. boottocht op de Zambezi in Victoria Falls, rafting, … )

highlights

Meer weten over deze reis "17-daagse luxe begeleide rondreis - VicFalls, Hwange, Matobo, Khami, Great Zimbabwe, Mana Pools"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • Matobo National Park

  Matobo National Park

  Matobo National Park

  Het National Park zelf, 424km² groot ligt binnenin een veel grotere grillige heuvelzone, bekend als de Matopo Hills.

  Het landschap is zo'n 2 miljoen jaar geleden ontstaan toen granietlagen naar de oppervlakte ophoog gestuwd werden en nadien bijzonder grillig erodeerden tot de huidige vorm.

  Zo'n 100 km² van het National Park is thuisland voor allerlei wild, waaronder witte neushoorn, maar evenzeer ook rijk aan vogelsoorten.

  Volgende

 • Hwange National Park

  Hwange National Park

  Hwange National Park

  Hwange National Park is met zijn 14.650 km² het grootste beschermde natuurgebied in Zimbabwe. Het is vernoemd naar de naam van een plaatselijk Nhanzwa stamhoofd en was oorspronkelijk (in de 19de eeuw) een privé jachtgebied van de Ndebele warrior-king Mzilikaze voor het in 1929 een nationaal natuurpark werd.

  Het park telt zo’n 100 soorten zoogdieren, zo’n 400 vogelsoorten en is vooral bekend voor zijn grote olifantenkuddes. Ervaren reizigers in zuidelijk Afrika noemen het wel eens het “wilde Krugerpark”.

  Volgende

 • Victoria Falls - Mosi oa Tunya

  Victoria Falls - Mosi oa Tunya

  Victoria Falls - Mosi oa Tunya

  Een der oude “wereldwonderen”, de Victoriawatervallen , zijn de breedste watervallen van Afrika. Zij vormen op zijn hevigst (na het regenseizoen in april) een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Per minuut valt er dan tot 500 miljoen liter water over de rotswand.

  Ze zijn gelegen in/gevormd door de machtige Zambezi stroom, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. De eerste blanke die de watervallen heeft gezien en wereldkundig heeft gemaakt is de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone op 17 november 1855 die ze prompt de naam van zijn toenmalige koningin van Engeland gaf. De Kololo stam, die rond de watervallen woonde in de jaren 1800, sprak over de watervallen als “Mosi-oa-Tunya” , vertaald : de rook die dondert.

  Langsheen de watervallen ontstond door de enorme waterdamp aan de Zimbabwaanse zijde een heus langgerekt mini tropisch oerwoud waar je doorheen wandelt tijdens het bezoek aan de watervallen.

  Volgende

 • Mana Pools - Vundu Camp

  Mana Pools - Vundu Camp

  Mana Pools - Vundu Camp

  Nationaal Park Mana Pools, Sapi en de Chewore safarigebieden

  Deze drie gebieden rechts bovenaan in Zimbabwe zijn als geheel reeds in 1984 erkend als UNESCO Wereld Erfgoed gebied. Dit geheel is 6.766 km² groot en wordt aan de noordkant beschermd door de Zambezi rivier en in het zuiden door een steile, meer dan 1.000 meter hoge helling.

  Mana Pools zelf is een gedeelte van de benedenstroom van de Zambezi. Na elk regenseizoen verandert het alluviaal gebied in grote meren. Wanneer deze meren langzaam opdrogen en kleiner worden, trekt het gebied veel grote dieren aan (waaronder olifanten, buffels, luipaarden en jachtluipaarden) die op zoek zijn naar water. Daardoor is het één van de beste plekken in Afrika om groot wild te bekijken. Kenners zeggen dat alléén de Okavango-delta in Botswana in de buurt komt als "wildlife experience".

  Het woord “mana” betekent vier in de Shona taal. Dit refereert aan de vier grote permanente meren in dit gedeelte van de Zambezi.

  Wij logeren pal aan de Zambezi, in het unieke VUNDU kamp. Medestichter en sterkhouder van het safari-team is Nick Murray, professional Wildlife Guide en zoöloog-in-wording want hij maakt momenteel een eindwerk over het gedrag van wilde honden… omdat die permanent aanwezig zijn vlakbij Vundu… en daar gaan wij dus naartoe ! De Mana Pools foto's op onze website zijn genomen door het team van VUNDU.