Madagascar 2020 reisvoorbeeld : From Beach to Beach, een 23-daagse in de mooiste hotels

Madagascar 2020 reisvoorbeeld : From Beach to Beach, een 23-daagse in de mooiste hotels

MADAGASCAR 2020 reisvoorbeeld : From Beach to Beach in de mooiste hotels…

Dag 1:

Vlucht van Europa naar Antananarivo de hoofdstad. Er zijn verschillende maatschappijen die dit aanbieden. Maar Air France is volgens mij het aangenaamste. Je checkt in te Brussel Zuid, Je bagage wordt daar ook al ingecheckt. TGV eerste klas naar Parijs CDG en een directe vlucht naar Antananarivo. Hierna Tana genoemd.

Je wordt opgepikt aan de luchthaven en naar je hotel gebracht in de omgeving van de luchthaven.

Vandaag half pension - Aux Bois Vert

Kamer met ontbijt.

Dag 2:

Vlucht naar Nosy Boraha (naar eiland Ste Marie)

Adony’s Eden

Halfpension

Dag 3 en 4:

Ontdek het eiland : Van juli tot oktober is er grote kans op bultrug, deze walvis komt naar hier om te kalven. Er is meer eten te vinden aan de zuidpool, maar de kalfjes hebben nog niet genoeg blubber om zich tegen de koude te beschermen.

De zee rond het eiland is ideaal om te duiken en te snorkelen.

Fiets, moto, quad om alle hoeken van het eiland te ontdekken. Het oude piratenkerkhof, een echt, geen Disney, Piscine Naturelle met waterval, cliché tropische zandstranden, paardrijden, er is zelfs een kleine zoo. Geniet van het lekkers dat de zee te bieden heeft…

Adony’s Eden ligt in het zuiden van het eiland en is top met een 2.5km wit strand met palmen, de clichés, weet je wel.

Halfpension.

Dag 5: Ferry naar het vasteland. Je wordt opgehaald door de chauffeur die je tot in Tulear-Ifaty zal brengen.

Toamasina is een leuk stadje met wat koloniale gebouwen. Je kunt er eens de Bazar Be bezoeken. (“Be” betekent groot) Het zijn typische overdekte markten die je overal in Madagaskar gaat tegenkomen.

Java Hotel of gelijkwaardig

Half Pension

Dag 6: Ivoloina

Ivoloina park is een half zoo half natuurreservaat, en zeker de moeite om te bezoeken. Dit buitengewoon park wordt beheerd door de Madagascar Fauna and Flora Group, een vereniging van een dertigtal zoo’s in de wereld. Er zijn heel wat dieren in het natuurpark zelf, reptielen, lemuren vogels…

Ze hebben natuurlijk ook dieren in verblijven waaronder de Aye-Aye, het vingerdier. Zowel dagtochten als nocturnes zijn mogelijk.

Toamasina

Java Hotel of gelijkwaardig

Half Pension

Dag 7: Andasibe

Een rit van een 4 tot 5 uur naar Andasibe, Analamazaotra NP waar je naar de grootste der lemuren gaat zoeken.

Aankomst in de namiddag je kan naar Andasibe, bezoek het dorp, of rust even uit.

Vakuna lodge, Halfpension.

Dag 8:

’s Ochtends maak je een wandeling in het Analamazaotra reserve speciale. Dit is maar 800 hectare groot, maar grenst aan het veel grotere Andasibe-Mantadia PN. Het is speciaal ingericht voor de vele toeristen te kunnen ontvangen, zonder dat het hele park verstoord wordt.

Het park bestaat uit vochtig woud en is heuvelachtig. Hier zitten 11 soorten lemuren. Je gaat ze wel niet alle elf zien, maar de meest spectaculaire is wel de indri-indri. De grootste van alle lemuren.

Verder zijn er kameleons, kikkers, slangen- er zijn geen gevaarlijke slangen in Madagaskar, zoogdieren zoals de tenrek, vosmangoest, misschien zien we een slapende dwergooruil…

In de namiddag bezoek aan het ruigere Nationaal Park Mantadia. Er is ook een soort opvangcentrum voor lemuren dat het bezoeken waard is, waar dieren in semivrijheid leven. Meestal komen ze uit gevangenschap.

Vakuna Lodge

Halfpension

Dag 9:

Rit naar het Nationaal Park Ranomafana. Onderweg bezoek je een privéparkje, voor een tocht van een anderhalf uur om kameleons en vlinders te bekijken. De inkomsten van dit park gaan naar de lokale bevolking, die het park ook beheren.

Omdat het te ver is om de tocht in een keer te doen slaap je onderweg in Antsirabe. Je rijdt langs de legendarische route National 7.

Je rijdt door de hoog plateau’s. Hele mooie landschappen, rijstvelden, kleigroeven en steenbakkerijen, hier leven de eerste bewoners van Madagaskar, de Merina en de Betsileo, die lang geleden uit Polynesië en Indonesië kwamen. Je waant je soms in Azië. Dit is een van de weinige plaatsen op de wereld waar men drie rijstoogsten per jaar kan halen.

Hier rijden de meeste pousse-pousse, een soort riksja, van het land. Star breweries maakt hier het bekende THB-bier.

Je kan een atelier bezoeken waar ze zeboe hoorn bewerken, en autootjes maken van recyclage materiaal.

Hotel Des Thermes, nog zo een oud koloniaal gebouw, met een mooie tuin, zwembad en lekker eten…

Halfpension

Dag 10: Ranomafana

Jullie gaan verder, na het ontbijt, naar Ranomafana. Net zoals de vorige dag rijden jullie door de hoog plateau’s. Hele mooie landschappen, rijstvelden. Je waant je soms in Azië. Dit is een van de plaatsen op de wereld waar men drie rijstoogsten per jaar kan halen. Als je wil, kan je ook een dorpje bezoeken en genieten van de gastvrijheid en de warmte van de Malagasy. Verder naar Ranomafana Stop even in Ambositra, spreek uit Amboester waar je een houtsnijwerk atelier kunt bezoeken. Ambositra is de hoofdstad van de houtsnijbewerking, als je iets van houtsnijwerk wilt kopen is het hier te doen, in de rest van het land is het duurder en het komt sowieso van hier. Vergeet niet dat je maximaal twintig kg bagage mee mag nemen op de binnenlandse vlucht.

Ranomafana betekent warm water. Een van de koninginnen liet hier ooit een kuuroord bouwen. Twee jaar geleden waren er plannen om het te restaureren. En ondertussen is het een mooi hotel, de baden zijn wel nog publiek.

Setam

Halfpension.

Dag 11:

Ranomafana is een regenwoud, nevelwoud. Het is een van de belangrijkste parken in het land om lemuren te spotten. Hier zitten drie soorten bamboelemuur waarvan de Gouden Bamboelemuur endemisch is. Pas in 1986 is deze soort ontdekt.

In totaal zijn er een 12 lemuursoorten, waarvan er 5 nocturn zijn. Ook heel wat vogels zijn hier te spotten, zoals de paradijsvliegenvanger, en uiteraard reptielen en amfibieën. En de giraffenhals snuitkever als we geluk hebben, een zeer bizar insect, dat zijn naam alle eer aandoet.

Jullie bezoeken het park in de voormiddag, stevige schoenen zijn aangeraden, ook een regenjasje, een KW of zoiets zijn handig. Meestal regent het hier in de namiddag, tijd voor een bezoek aan het dorpje. Hier kan je ’s avonds nog een avondwandeling maken voor kameleons en kikkers te spotten.

Setam

Halfpension.

Dag 12:

Jullie moeten naar het zuiden. In Fianarantsoa stoppen we. Bezoek aan de oude stad. Fianarantsoa betekent plaats waar het goed leren is, Het is de hoofdstad van de Betsileo. Een andere vrij Indonesisch getinte bevolkingsgroep. Lunch, uiteraard kan je ook wat brood beleg en drank kopen, om te picknicken. Madagaskar heeft uitstekende kazen!

Op weg naar Ambalavao komen jullie door de wijngaarden van Lazan’i Betsileo. Niet dat de wijn zo bijzonder is, maar met enige oefening is hij wel drinkbaar.

Ambalavao is de hoofdstad van de herders, die hier hun bultrunderen, of zeboes komen verkopen. Le Bougainvillier

Le Bougainvillier. Ondanks dat het vrij dicht in het centrum ligt een rustig hotel. Er is een atelier waar men papier maakt op artisanale wijze (scheppen) er is een leuke markt vlakbij.

Halfpension

Dag 13:

Na het bezoek aan een privépark, Anja, rijd je door spectaculaire landschappen richting Ranohira. Eenmaal boven zit je in een hoog plateau, golvende graslanden die enigszins aan de prairie doet denken.

H1 Isalo

Halfpension

Dag 14: Isalo

Jullie bezoeken het PN d‘Isalo. Probeer zo vroeg mogelijk te gaan Ongelooflijke, kleurrijke rotsformaties, droog, met planten die je nergens anders vindt. De zandsteenformaties, met rode ijzersporen, blauwe aluminiumsporen en groene korstmossen hebben de meest grillige vormen aangenomen. Hier worden de doden van de Bara, de mensen die hier wonen, voorlopig begraven, in een rotsspleet. Om na een paar jaar definitief begraven te worden hoog in de rotsen.

Er zijn een aantal lemuren zoals de ringstaart maki, de Verreaux’ Sifaka, slangen, de Madagaskar torenvalk, Madagaskar rode rotslijster, schorpioenen… Stevige schoenen zijn aan te raden. Er zijn geen gifslangen in Madagaskar. Maar dit park bezoeken we vooral voor het landschap, en een aantal speciale planten.

Zoals de Pachyderm of olifantspoot. Ziet eruit als een kleine Baobab maar hoort bij de maagdenpalmfamilie.

En dan onverwacht in deze zengende droogte kom je la Piscine Naturelle tegen, of de Piscine Bleu. Parels van oases, met uitbundig plantengroei en lemuren.

Een wandeling van een drietal uur, dan picknicken. Daarna nog een wandeling van een tweetal uur maken naar la piscine noir, de waterval en de piscine bleu. Als jullie het niet meer zien zitten kunnen jullie met de wagen terug naar het hotel. Wacht voor je opmerkingen begint te maken, de ochtendwandeling is stevig, maar vooral de hitte die in november kan oplopen tot 35° in de schaduw en het feit dat je toch een uur over een vlakte trekken zonder schaduw, maakt dat dit zeer uitputtend kan zijn… Genoeg water, en hoofdbedekking zijn een must… vraag sandwiches aan het hotel, je kan ook weerkeren en er lunchen. Het is niet zo ver.

H1 Isalo

Halfpension

Dag 15:

Na het ontbijt verder naar Tulear, of Toliara, aan de Straat van Mozambique. Het is een van de belangrijkere havens van het land. Maar jullie gaan door naar een vissersdorp ten noorden van Tulear, Salary. Hier heb je het op een na grootste koraalrif ter wereld. En de mooiste stranden van het land

Salary Bay

Halfpension

Dag 16, 17 en 18:

Je rijdt door naar Laguna Blue resort. Drie dagen strand, zee, boottochten lekker eten, ze hebben een topkeuken, er is heel wat te zien in de omgeving. Keuze te over.

Volpension

Dag 19:

Terug richting Tulear.

Met een tussenstop in Salary

Volpension

Dag 20 en 21:

Nu blijf je nog twee nachten in Ifaty, een klein vissersdorp ten noorden van de stad, op 20 minuten rijden. Je verblijft er twee nachten in het luxueuze Dune resort, om te bekomen van de lange reis. Bezoek aan het Reniala woud, Le fôret de Renala met heel speciale begroeiing, onder andere het stekelig woud met de endemische Didieracea. Het is best om dit vroeg in de ochtend te doen. Misschien zie je de Langstaartgrondscharrelaar, die enkel hier voorkomt. En de Vaza papegaai... Maak een strandwandeling. Bezoek het dorpje, geniet van de heerlijke gerechten, rechtstreeks uit de zee.

Halfpension

Dag 22:

Vlucht naar Tana, dagkamer in Au Bois Vert.

Vlucht naar Brussel kort na middernacht

Dag 23:

Aankomst in Brussel

PRIJSRAMING :

Prijs vanaf 3700 € per persoon zonder de vluchten.

Een binnenlandse vlucht kost ongeveer € 195

Wij helpen bij het vinden van de vluchten.

Inbegrepen:

Luxueuze comfortabele logies op toplocaties.

Alle inkom van de parken met een lokale gids. Nationale en privé parken: Ivoloina ,Andasibe& Ranomafana,

Anja park, Isalo, Fôret de Reniala.

Alle transport met chauffeur Engels of Frans in een comfortabele wagen. 4x4 langs de kust tot Laguna en terug. Luchthaven transfers. Maaltijden zoals vermeld.

Niet inbegrepen:

Vluchten

Visum, momenteel rond de € 35

Lunch behalve waar vermeld

Persoonlijke uitgaves, drank, was, souvenirs enz.

Extra bagages, reisverzekering en andere

Fooien

Andere diensten die niet in het programma vermeld zijn.

Prijzen onder voorbehoud. (Hangt af van de wisselkoers, uiteraard verandert de prijs niet meer eens je geboekt hebt)