Namibië PUUR 2022 - Nederlandstalig begeleide rondreis - korte versie - 13 dagen

Namibië PUUR 2022 - Nederlandstalig begeleide rondreis - korte versie - 13 dagen

Namibië PUUR korte versie : 13-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis die ons leidt langs een mooie reeks van de klassieke hoogtepunten van Namibië

Voor het DETAILPROGRAMMA : klik links hiernaast op de knop "PDF downloaden" (selecteer eerst de downloadpositie op je eigen computer)

We reizen van Windhoek naar de imposante zandduinen in het Namib Naukluft Nat.Park (Sossusvlei en Deadvlei), we gaan via Walvisbaai en Swakopmund langsheen de Welwitchia Plains en Cape Cross noordwaarts op zoek naar restanten van oude culturen rond de Brandberg & Khorixas (The White Lady & Twyfelfontein), we zoeken groot wild langs de “waterholes” in Etosha National Park, we bezoeken de Hoba meteoriet nabij Grootfontein en genieten van de Waterberg en omgeving vooraleer weer af te zakken naar Windhoek.

Algemene bemerking :

Oké, de afstanden in Afrika zijn groter, het terrein ruw (veel “gravelroads” ) en er zitten enkele lange ritten bij maar we nemen tijd ervoor. Fysiek geschikt van 7 tot 77 zonder extra’s.

Deelnemers : maximum 10 personen verdeeld over 2 gidsen en 2 jeeps

Ons transport : Bijna al onze fijne collega’s zullen jullie in groepsreizen (zelfs kleintjes) meenemen in omgebouwde trucks… wij rijden in zeer comfortabele 4x4 jeeps mét airco en ramen die open kunnen om te fotograferen. Bij ons zit iedereen aan een raam, niemand in het midden !

VERTREKDATA : In 2022 enkel op aanvraag ! Hier vermelde logementen kunnen dus verschillen.

We vliegen met Ethiopean Airlines over Addis Abeba naar Windhoek in Namibië en terug via Addis naar in Brussel.

REISPROGRAMMA

Deel 1 - Dag 1 – Vertrek

In de vooravond is er een vlucht rond 9u35 naar Addis Abeba in Ethiopië (aankomst rond 05u40) waar we om 8u35 overstappen op een aansluitvlucht naar Namibië.

Dag 2 - Windhoek

Na onze overstap in Addis Abeba vliegen we rechtstreeks naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië, waar we landen om 13u20. In Windhoek checken we eerst in, in het mooie AM WEINBERG HOTEL.

Dag 3 - Op weg naar de Namib woestijn

Bij de eerste zonnestralen vertrekken we zuidoostwaarts naar de Namib Desert, regio van de hoogste duinen ter wereld. We genieten van prachtige uitzichten zo ver het oog kan reiken. Overnachten doen we twee keer in de DESERT HILLS LODGE nabij Sesriem.

Dag 4 - Dagje zand & duinen : Deadvlei, Sossusvlei en Dune 45

Op ontdekking bij zonsopgang naar de Deadvlei & Sossusvlei.

Eerst komt Deadvlei met zijn zwarte boomfossielen aan de beurt, dan rijden we langs Sossusvlei om enkele foto’s te nemen en op de terugweg stoppen we bij Dune45 om spectaculaire foto’s te nemen. Nadien gaan we nog een kijkje nemen bij de Sesriem Canyon, een grillige kloof vlakbij het dorpje.

Dag 5 - Verfrissend Swakopmund aan zee

’s Ochtends rijden we eerst langs in het gehucht Solitaire, bekend van het boek van de Nederlandse journalist Ton van der Lee.

Dan volgt de mooie rit doorheen de Naukluft Desert via de Gaub & Kuiseb Pass tot aan de kust van de Atlantische Oceaan, met name het stadje Walvisbaai, waar we een apero zoeken in de oude haven. Nadien doorrijden naar de oude koloniale stad Swakopmund…

Dag 6 - Cape Cross & Damaraland

Vroeg uit de veren, ontbijten en we rijden via een ommetje naar de Welwitschia Plains.

Daarna rijden we tot aan de pelsrobbenkolonie van Cape Cross en vervolgen onze weg landinwaarts naar de gigantische Brandberg boven Uis. We logeren daar in UIS GUESTHOUSE.

Dag 7 - Damaraland

Eerst maken we vlakbij de Brandberg de wandeling met een lokale gids naar de befaamde rotsschilderingen waar The White Lady de bekendste is. Nadien rijden we naar de regio Khorixas waar we eerst een bezoek brengen aan het reservaat van Twyfelfontein (UNESCO Werelderfgoed) waar er een hele reeks mooie inkervingen zijn gemaakt door de San-bevolking. Vlakbij brengen we een bezoek aan het Damara Living Museum waar we alles leren over de lokale gebruiken van de oorspronkelijke bewoners.

Dag 8 – Op weg naar Etosha

’ s Ochtends gaan we naar regio Kamanjab, waar we een nederzetting van de “himba” stam bezoeken, de nomadische bevolkingsgroep die thuis is in deze regio.

In de namiddag rijden we richting het Etosha National Park, het belangrijkste National Park van Namibië. We overnachten tweemaal in ELDORADO GUEST HOUSE

Dag 9 - Op safari in Etosha

We gaan vandaag rondrijden in Etosha National Park : Zowat al het grote Afrikaanse wild leeft hier mede dankzij de aanwezigheid van de waterholes. We verkennen de stoffige witgrijze bush op uitkijk naar het grote wild: Leeuwen, olifanten, springbokken, struisvogels… mogelijks zelfs een luipaard.

Dag 10 - Grootfontein & meteoriet

Na het ontbijt, rijden we zuidwaarts naar Otjiwarongo waar we tegen lunchtijd aankomen. Dan volgt de rit richting Grootfontein. Onderweg bezoeken we de Hoba meteoriet, ontdekt in 1920 ; hij weegt meer dan 60 ton en is de grootste meteoriet ter wereld!

Dag 11 - Terug naar Windhoek

’s Ochtends nog wat genieten van de mooie site waarin we gelogeerd hebben, en dan rijden we terug zuidwaarts. Lunch zoeken in Otsjiwarongo en dan naar Windhoek. Logeren doen we in stijl in Windhoek in het knappe HOTEL THULE met mooi uitzicht op de omgeving.

Dag 12 - Terug naar huis

’s Ochtends nog even tijd om in Windhoek wat te hoppen & shoppen. Omstreeks 14u30 hebben we een vlucht naar Addis Abeba gevolgd door een nachtvlucht naar Brussel.

Dag 13 - Terug thuis

Aankomst in Brussel tegen 06u10.

-----------------------

PRIJS in Euro en per persoon kamerdelend (dubbel of twin kamer) : Op aanvraag volgens seizoen en beschikbaarheid van logementen.

Inbegrepen in de prijs :

Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur. Gebruik 4x4 auto & brandstofkosten. Reisroute zoals beschreven. Kwalitatief logies & in basis “bed & breakfast” tenzij waar anders vermeld in het detail-programma. Vermelde (reeds gereserveerde) logementen onder voorbehoud van definitieve herbevestiging. Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken. Alle vermelde excursies.

Niet inbegrepen :

De internationale vluchten (Brussel-Windhoek-Brussel). Deze reserveren we zodra we jullie principiële goedkeuring hebben. De prijs wordt jullie medegedeeld voor de definitieve boeking. Betaling rechtstreeks door jullie (we hoeven daarop geen commissie). Raming van de prijs in 2022 : 850 EURO

Niet vermelde maaltijden, dranken, fooien, reis- & bijstandsverzekering, optionele activiteiten.

Supplement “single” indien van toepassing. Prijs wordt zo spoedig mogelijk medegedeeld.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Organisatie :

TRAVEL-ARCHITECTS (onderdeel van VZW Sustainable Community) ism Connections & lokale partners. Grote Steenweg 91 - 9840 De Pinte (Zevergem) BTW : 0459.633.411

Contact : Luc Ribbens (gsm 0474-372661) e-mail : [email protected]

highlights

Meer weten over deze reis "Namibië PUUR 2022 - Nederlandstalig begeleide rondreis - korte versie - 13 dagen"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • Sossusvlei en Deadvlei

  Sossusvlei en Deadvlei

  Sossusvlei is een soort klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park. Gevoed door de rivier de Tsauchab, staat het gebied bekend om de hoge, rode zandduinen (mogelijks hoogste ter wereld) die het omringen en het tot een grote zee van zand maken. Vlakbij ligt Dead Vlei met zijn zwarte boomfossielen, waar je in tegenstelling tot Sossusvlei wel nog mag binnenwandelen.

  Volgende

 • ETOSHA National Park

  ETOSHA National Park

  Etosha National Park is het belangrijkste wildpark van Namibië : Zowat al het grote Afrikaanse wild leeft & overleeft hier mede dankzij de aanwezigheid van de waterholes. Het is het thuisland van honderden vogel- en reptielensoorten maar evenzeer meer dan 100 zoogdiersooren waaronder witte & zwarte neushoorn, kudu, zebra, giraffe, springbok, gemsbok, sabelantilope, leeuw, luipaard, cheetah, gevlekte & bruine hyena...

  Volgende

 • Nederzetting van de HIMBA

  Nederzetting van de HIMBA

  In de regio Kamanjab bezoeken we een prachtige en authentieke nederzetting van de “himba” stam, de iconische nomadische bevolkingsgroep. Kenmerkend zijn de vele authentieke sieraden & de okerbruine kleur van de vrouwen : ze wassen zich nooit, ze smeren zich in met otjize, een mengsel van geitenvet, kruiden en oker. Buiten hun origineel leefgebied (regio Opuwo, net onder Angola) is het steeds moeilijker om nog een originele leefplaats van deze stam te bezoeken.

  Volgende

 • TWYFELFONTEIN

  TWYFELFONTEIN

  Bezoek aan het reservaat van Twyfelfontein (UNESCO Werelderfgoed) waar er een hele reeks mooie inkervingen zijn gemaakt door de San-bevolking. We maken een wandeling van zo'n 40 minuten in het dal en speuren naar de tekeningen van de Bosjesmannen met een lokale gids en krijgen deskundige uitleg. Er zijn meer dan 1 000 sites, veelal ook grotten in deze streek met maar liefst 45 000 tekeningen, maar de meeste zijn (nog) niet toegankelijk.