Tanzania 2019 : Kamperen in de bush... een 11-daagse unieke ervaring !

Tanzania 2019 : Kamperen in de bush... een 11-daagse unieke ervaring !

TANZANIA : Kamperen in de bush, een 11-daagse unieke ervaring !

Dag 1: Aankomst in Kilimanjaro International Airport. Transfer naar het hotel.

The Outpost - Kamer met ontbijt.

Dag 2: Arusha National Park

Na het ontbijt gaan we naar Arusha National Park. Ongeveer een uur rijden. Dit is het oudste nationale park van Tanzania. De hele morgen hebben we een gamedrive door dit mooie natuurpark met een enorme diversiteit. Maak een rustige wandeling met een gewapende ranger. Over de vlakte naar de lagere helling van de vulkaan Meru tot aan de watervallen. Dit is primair bos, dit zijn de ongelooflijk mooie uitzichten op de Mount Meru, de op een na hoogste berg van het landen de Momela lakes. Dit is waar een van de mooiste apensoorten ter wereld leven: de Colobusaap.

The Outpost - Lunch box in het park - Kamer met ontbijt.

Dag 3: Lake Manyara National park

Na het ontbijt ga je naar Lake Manyara National Park voor een nieuwe gamedrive. Je rijdt met een grote 4x4 met een gediplomeerde chauffeur gids. Het dak gaat open, en iedereen kan aan het raam zitten.

Het is het op een na kleinste park van Tanzania. En wordt soms overgeslaan. Het is nochtans de moeite waard; honderden bavianen, naar gelang het seizoen duizenden vogels, Misschien zien je wel de klimmende leeuwen, “the famous tree climbing lions. Picknick lunch in de bush en daarna ga je naar Tarangire NP waar je kampeert op de publieke kampeerplaats. Je geschoolde kok maakt je eten klaar.

In Oost Afrika zijn de parken, de kampen en lodges niet omheind, af en toe lopen er wat grote dieren rond. Avontuur is dit zeker.

Lunch en diner

Dag 4: Tarangire National Park

Tarangire zelf is Baobab land. Tarangire betekent rivier van het wrattenzwijn in het Swahili. Het is de speeltuin van de olifanten. Met wat geluk zie je leeuwen, geniet van het mooie landschap. Lunch in het park, maar pas op voor de dieven, groene meerkatten, een mooie apensoort waar de mannetjes azuurblauwe ballen hebben zijn meesters in het roven van je lunch box.

’s Avonds keer je terug naar je camping.

Volpension.

Dag 5:

Nog een ochtend game drive, en dan na de lunch richting Karatu waar je slaapt in Eileens Tree Lodge

Volpension.

Dag 6: Ngorongoro krater

Het hoogtepunt. Een van de meest spectaculaire natuurparken ter wereld, de Ngorongoro krater. De grootste caldeira, of ingestorte vulkaankegel ter wereld. Na het ontbijt rijden we de grote Rift vallei op. Het is hier dat oost Afrika aan het afscheuren is van de rest van het continent. Niet dat wij dat nog zullen meemaken.
Daal af in de krater, er leven 25000 grote zoogdieren in de krater. De olifanten zijn meestal stieren, omdat de olifantenkalfjes niet mogen worden blootgesteld aan de grootste roofdieren populatie in Afrika. Giraffen vinden de kraterrand maar wat te steil, en die zie er dan ook niet. De grootste concentratie roofdieren zie je hier. Leeuwen, cheeta’s, hyena’s, ga vroeg genoeg dan heb je kans om een van de 20 zwarte neushoorns te zien die hier nog leven, ongeveer de helft van de hele populatie van Oost-Afrika, als het te warm wordt schuilen ze in het bos. De big five lonkt.

Na de game drive slaap je in de Simba Public Campsite, op de kraterrand. Simba betekent leeuw.

Volpension

Dag 7: Serengeti

De vogels zijn onze wekker. Na een goed ontbijt rijd je naar een van de bekendste natuurparken ter wereld, de Serengeti... 30000 km2. Vanop het moment dat we deze immense vlakte oprijden begint de gamedrive, richting camping. Geniet van de enorme diversiteit die deze vlakte, afgewisseld met koppetjes (ronde rotsformaties) bosjes en water. Onze bekwame gids-chauffeur toont ons de mooiste plekjes.

Seronera Public Campsite.

Volpension.

Dag 8 en 9: Serengeti en omgeving

Een zalige ganse dag dieren spotten en genieten van het mooie landschap. Heel grote kans om de grote katten te zien, luipaard, cheeta en de leeuwen aan de Rock kopjes. Ze gebruiken deze grote rotspartijen als uitkijkpost.

Seronera Public Campsite.

Volpension.

Dag 10:

Langzaam richting de airstrip voor je vlucht naar Arusha.

Transport naar je Hotel.

The Outpost

Kamer met ontbijt.

Dag 11:

Transport naar de luchthaven voor je volgende bestemming.

Prijs:

4 tot 6 personen: $ 2235 (momenteel ongeveer een € 1965)

Inbegrepen:

Alle logies

Maaltijden zoals aangegeven.

4x4 safariwagen, zitplaats aan het venster gegarandeerd. Onbeperkt aantal km, met een chauffeur gids. Dit zijn hoog opgeleide rangers. Engelstalig.

Alle inkom van de parken. Krater belasting. Conservatie en gemeenschapsbijdrage. Walking safari met een ranger

Alle transfers zoals vermeld.

Alle kampeermateriaal, tenten, matrassen, slaapzakken, kussens, stoelen enz. Geschoolde kok.

Niet inbegrepen:

Internationale en regionale vluchten.

Fooien naargelang je budget, maar maakt een wezenlijk deel uit van de inkomsten van de gids en de kok.

Dranken (behalve 3 liter water per persoon per dag tijdens de game drives)

Visa, momenteel 50 dollar

Persoonlijke uitgaves.

Meer weten over deze reis "Tanzania 2019 : Kamperen in de bush... een 11-daagse unieke ervaring !"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier