Tanzania 2021-2022 : De avontuurlijke (& culinaire) route... in alle luxe !

Tanzania 2021-2022 : De avontuurlijke (& culinaire) route... in alle luxe !

TANZANIA (2021-2022) : De avontuurlijke (& culinaire) route

Hierbij gaan we het andere pad op onder het motto : “Ik wil iets gezien hebben dat weinigen onder ons kunnen of zullen doen”...

Een échte TRAVEL-ARCHITECTS « exclusiviteit » qua trip !

Gids : chef-kok, avonturier en auteur AXEL JANSSENS !

De essentie ? Verkenning van noord Tanzania in alle denkbare luxe… !

Trip overview : PROVISONAL edition - final program available from the 15th of May 2021 - Choose PDF file on the left and download for full details !

Reisoverzicht : VOORLOPIGE versie - definitieve komt eraan tegen 15 mei 2021 - Klik hier links op de PDF file en download alle details van de reis !

De route : Op het programma staat eerst Lake Natron met zicht op de Oldoinyo Lengai vulkaan, dan een verblijf diep in het Serengeti National Park bij Klein’s Gate (aan het Maasai Mara gebied).

Vervolgens rijden we naar het hart van de Serengeti en logeren we nabij Seronera. Dan doen we de Ngorongoro Conservation Area aan met logies in de Ngorongoro Highlands en maken daguitstap naar de unieke Empakaai krater. Nog één dagje dolen we rond in de Ngorongoro krater zelf en keren terug naar Arusha met Arusha National Park als afsluiter.

De details :

DAG 1 : U vertrekt vanuit Brussel of Schiphol met een dagvlucht en U komt aan op Kilimanjaro Airport in Arusha waar u wordt opgehaald door de chauffeur van Onsea House. Dit alom gekende en door Belgische chef Axel Janssens gerund Onsea House draagt sinds de oprichting in 2005 de naam en faam van beste keuken in Tanzania.

Axel is een wel ervaren reiziger in het land en zal u desgewenst niet alleen in maar ook mét geuren en kleuren uitleg geven over zijn ervaringen in Tanzania.

Logies : ONSEA HOUSE , half pension. Keuken AXEL

DAG 2 : Na het ontbijt neemt Axel u mee naar de lokale voeding- en kunstmarktjes. Op aanvraag kan u ook naar het Tanzanite Museum (Tanzanite is een zeldzame edelsteen enkel in Tanzania te vinden).

De lunch wordt gehouden in de vlakbij gelegen Kimemo Coffee Estate waar u nadien een rondleiding krijgt in en op de farm waar u een betere kijk krijgt in de wereld van koffie, gevolgd door een heuse koffieproeverij. Nadien keert u terug naar Onsea House waar u nog rustig kan genieten van een baantje in het zwembad of een cocktail op het avondterras.

Logies : ONSEA HOUSE , vol pension. Keuken AXEL

DAG 3 : We vertrekken in de ochtend richting Lake Natron, de grootste broedplaats van flamingo’s in Oost-Afrika, aan de rand van de rift valley waar de vulkanen en colderras flirten met de tijd. Het eerste stuk van de rit brengt ons tot Longido dat we na één uur reeds bereiken. Vanaf daar begint de scenic route langs deels vulkanisch materiaal richting Lake Natron en begint het spotten van onze eerste dieren (giraf, antilopen…).

Na ongeveer 3,5 u rijden door dit wonderbaarlijk landschap komen we aan bij Ngare Sero en zoeken het Lake Natron Camp, een prachtige oasis aan de rand van het meer met zicht op de enorme Oldoinyo Lengai vulkaan (hoogte van 2960m) en één van de enige vulkanen die geen lava maar natrium- en kaliumcarbonaten uitspuwt. Deze vulkaan is de berg van god volgens de lokale Masaai.

Na de lunch even relaxen gevolgd door een vooravond wandeling richting een archeologische vondst van zeer goed geconserveerde voet afdrukken van mensen die er tussen de 5.000 en 19.000 jaar geleden leefden.

Logies : LAKE NATRON CAMP , vol pension.

Dag 4 : Na het ontbijt worden we gebracht naar een kloof in de Rift valley waar we met goede schoenen, die toch nat mogen worden een wandeltocht zullen maken richting watervallen. U kan kiezen voor een drie uur durende wandeling of a “full day” wandeling waar u naar het hoogste en mooiste punt gaat.

Een late lunch met wat rust en veel natuur, eventueel massage / spa mogelijkheden in een natuurlijke poel.

Logies : NGERO SERO , vol pension.

DAG 5 : Vertrek richting het NW naar de Serengeti (grens Kenya).

Deze banen worden niet voor niets “the African massage” genoemd maar zijn zeker de moeite waard om te doen. Met het gevoel van een ware ontdekkingsreiziger komt u aan bij Kleins Gate waar u wordt ontvangen in het Taasa CAMP.

Logies : TAASA CAMP , volpension, keuken AXEL

DAG 6 : Kleins Serengeti : dagje uitrusten en korte safari ritten in de omgeving.

Logies : TAASA CAMP , volpension, keuken AXEL.

Dag 7 : We vertrekken in de ochtend van Kleins Gate richting het hartje van de Serengeti National Park zelf waar we overnachten in het Siringit Small Luxury Camp (vlakbij Seronera). Hier staat chef Axel zijn keuken team paraat om ook uw smaakpapillen te verzadigen.

Logies : SIRINGIT CAMP , all-in Keuken AXEL

Dag 8 : Siringit Serengeti : dagje safari in de brede omgeving. Als opties eventueel balloon safari met Champagne ontbijt. (ong. 500 US)

Logies : SIRINGIT CAMP , all-in Keuken AXEL

Dag 9 : Vertrek vanuit Siringit zuidwaarts richting Naabi Hill en daar komen in de Ngorongoro Conservation Area. We rijden vervolgens naar de krater zelf waar we langsrijden en eindigen in the Ngorongoro highlands en logeren in een van de meest unieke settings in deze regio : Asilia.

Logies : ASILIA CAMP , all-in

Dag 10 : daguitstap naar the Empakaai Crater met uitleg van gidsen over de highlands, rift valley en alle vulkanen, lunch aan de rand van de krater of beneden in de krater als u graag wandelt en klimt. Nadien keren we terug naar de lodge.

Logies : ASILIA CAMP , all-in

Dag 11 : We verlaten de highlands en gaan terug richting Ngorongoro, de grootste caldera ter wereld die zowat tussen de 2 en 3 miljoen jaar geleden ontstaan is uit een ingezakte vulkaan en nu vol zit met dieren die in een eigen biotoop leven. Hier brengen we de hele dag door om bij het vallen van de avond het park te verlaten en richting Karatu te rijden. Het dorpje ligt aan de voet van de Ngorongoro en is gekend voor de koffie velden en landbouw. We verblijven in de iconische The Plantation Lodge, alweer een setting om u tegen te zeggen waar elke kamer eigen en uniek, met smaak gedecoreerd is. Ook de keuken draagt een mooie reputatie.

Logies : THE PLANTATION LODGE , all-in

Dag 12 : in de voormiddag, heerlijk genieten van de lodge om na de lunch te vertrekken retour Arusha.

Logies : SIRINGIT VILLA , all-in Keuken AXEL

Dag 13 : Relaxen … of actie ?

Eerste opties : Arusha National Park met AXEL zijn trailer en walking safari.

Andere opties : golf (18 holes), paardrijden, fietsen, wandelen….

Logies : SIRINGIT VILLA , all-in Keuken AXEL

Dag 14 : Relaxen in de ochtend met late lunch alvorens uw vertrek met de driver naar de luchthaven (amper half uur). Vlucht in de vooravond (KLM bij voorkeur)

Dag 15 : Aankomst Amsterdam/Brussel

Prijs per persoon :

Inbegrepen:

Luxe lodges & tenten

Maaltijden zoals aangegeven.

4x4 safariwagen, zitplaats aan het venster gegarandeerd. Onbeperkt aantal km, met een chauffeur gids.

Alle inkomgelden van de parken, spoedevacuatie verzekering, conservatie-fees en gemeenschapsbijdrage.

Alle transfers zoals vermeld.

Niet inbegrepen:

Internationale vluchten.

Fooien, dranken (behalve 1.5 liter water per persoon per dag tijdens de game drives),

Visa, momenteel 50 dollar,

Persoonlijke uitgaves.

Meer weten over deze reis "Tanzania 2021-2022 : De avontuurlijke (& culinaire) route... in alle luxe !"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier