Tanzania 2021-2022 : De highlights van het Noorden

Tanzania 2021-2022 : De highlights van het Noorden

Tanzania 2021-2022 : The highlights of the North - 11 days northern Tanzania Wildlife Safari including all major National Parks and with a 3-days extention to Zanzibar

Trip overview : PROVISONAL edition - final program available from the 15th of May 2021 - Choose PDF file on the left and download for full details !

Reisoverzicht : VOORLOPIGE versie - definitieve komt eraan tegen 15 mei 2021 - Klik hier links op de PDF file en download alle details van de reis !

Rondreis olv gespecialiseerde lokale safari touroperator (Engelstalig) met in optie Nederlandstalige extra begeleiding.

Hoogtepunten: Arusha National Park, Tarangire NP, Lake Manyara NP, Ngorongoro krater & Conservation Area, Serengeti... de mooiste parken van het Noorden. Uitbreiding mogelijk met een 3-daags Zanzibar verblijf.

Reisperiodes : Het ganse jaar door met voorbehoud voor periode april/mei waar regen een storende factor kan zijn. Beetje maatwerk dus ! Vraag ons vrijblijvend de mogelijkheden en prijsraming.

Dag 1:

Aankomst op Kilimanjaro National Airport. Transport naar het luxe guesthouse Onsea. Half pension.

Dag 2:

Na het ontbijt gaan we naar Arusha National Park. Dit is het oudste nationale park van Tanzania. De hele morgen hebben we een game drive door dit kleine, maar mooie natuurpark met een enorme diversiteit. Maak een rustige wandeling met een gewapende ranger. Over de vlakte naar de lagere helling van de vulkaan Meru tot aan de watervallen. Dit is primair bos, dit zijn de ongelooflijk mooie uitzichten op de Mount Meru, de op een na hoogste berg van het landen de Momela Lakes. Dit is waar een van de mooiste apensoorten ter wereld leven: de Colobusaap. Lunch in the Bush - Catering Axel Janssens !

In de late namiddag keer je terug naar Onsea. Geniet van de uitstekende keuken van de Gentenaar/chefkok Axel Janssens. Hij leerde het op de Groene Poort in Brugge, specialiseerde zich in nagerechten, deed stage bij toprestaurants,… kortom dik in orde.

Onsea - Vol pension

Dag 3:

Na het ontbijt vertrekken we richting Tarangire National Park. Langzaam verandert het landschap, en Tarangire zelf is Baobab land. Tarangire betekent rivier van het wrattenzwijn in het Swahili. Het is de speeltuin van de olifanten. We picknicken in het park zelf.

Volledige dag gamedrive in grote 4x4 jeep.

Picknick in het park. In de late namiddag rijd je naar Isoitok Tented camp. Het is het project van de globetrotter Chris, geboren in Jersey, op zijn tiende al een verwoed vogelaar, geïmmigreerd naar Australië, dan de wereld rondgereisd... Het is een duurzaam tentenkamp, hij werkt samen met de lokale Maasai, je kan er ook een tocht maken met een Maasai. Een kruidentocht, het dorp bezoeken, leren over hun levenswijze.

Bij tent moet je niet schrikken, het zijn grote comfortabele tenten. Met een aangebouwde badkamer. Allemaal zeer gerieflijk, grote goede bedden, en lekker eten.

Isoitok - Vol Pension

Dag 4:

Na het ontbijt ga je naar Lake Manyara National Park voor een nieuwe gamedrive. Het is het op een na kleinste park van Tanzania. En wordt soms overgeslaan. Het is nochtans de moeite waard; honderden bavianen, naar gelang het seizoen duizenden vogels, Misschien zien je wel de klimmende leeuwen, “the famous tree climbing lions. Picknick lunch in de bush en dan verder gamedrive tot in de vroege namiddag.

Isoitok - Vol Pension

Dag 5:

Het hoogtepunt. Een van de meest spectaculaire natuurparken ter wereld, de Ngorongoro krater. De grootste caldeira, of ingestorte vulkaankegel ter wereld. Na het ontbijt rijden we de grote Rift vallei op. Het is hier dat oost Afrika aan het afscheuren is van de rest van het continent. Niet dat wij dat nog zullen meemaken.
Daal af in de krater, er leven 25000 grote zoogdieren in de krater. De olifanten zijn meestal stieren, omdat de olifantenkalfjes niet mogen worden blootgesteld aan de grootste roofdieren populatie in Afrika. Giraffen vinden de kraterrand maar wat te steil, en die zie er dan ook niet. De grootste concentratie roofdieren zie je hier. Leeuwen, cheeta’s, hyena’s, ga vroeg genoeg dan heb je kans om een van de 20 zwarte neushoorns te zien die hier nog leven, ongeveer de helft van de hele populatie van Oost-Afrika, als het te warm wordt schuilen ze in het bos. De big five lonkt.

Baghayo Garden Suites - Vol Pension

Dag 6:

De vogels zijn onze wekker. Na het ontbijt vertrekken we richting Serengeti, een van de bekendste natuurparken ter wereld. 30000 km2. Vanop het moment dat we deze immense vlakte oprijden begint de gamedrive, richting lodge. Geniet van de enorme diversiteit die deze vlakte, afgewisseld met koppetjes (ronde rotsformaties) bosjes en water. Onze bekwame gids-chauffeur toont ons de mooiste plekjes.

Seringit - Serengeti Luxury Camp (Mantis Collection) - Volpension - Catering Axel Janssens.

Dag 7:

Een zalige ganse dag in de Serengeti, dieren spotten en genieten van het mooie landschap. Heel grote kans om de grote katten te zien, luipaard, cheeta en de leeuwen aan de Rock kopjes. Ze gebruiken deze grote rotspartijen als uitkijkpost.

Siringit - Serengeti Luxury Camp (Mantis Collection) - Volpension.

Dag 8:

Na het ontbijt rijden we richting de gate, en rijden we opnieuw naar Lake Manyara… We doen dat heel op ons gemak, om ook vandaag nog heel wat dieren te zien. Je rijdt weer door de Ngorongoro Conservation area, je kan nog een laatste blik werpen vanop de kraterrand. Stop even aan het monument van de gestorven rangers en biologen die hun leven waagden om de natuur te beschermen. Aan de boorden van Lake Manyara ligt ons logies Manyara Secret waar twee dagen gaan verblijven. Je logeert in mooie villa-stijl met alle luxe.

Manyara Secret - Volpension

Dag 9:

Dagje rust maar er zijn nog vele opties : Je kan hier veilig wandelen, een Maasai village bezoeken of genieten van een lokale markt.

Manyara Secret – Volpension

Dag 10:

Transport naar de luchthaven, voor de terugreis of een verlenging naar Zanzibar.

Dag 10-11-12 : Uitbreiding Zanzibar

Zanzibar, 5* Baladin Beach Hotel

Prijs per persoon :

Inbegrepen:

Luxe lodges & tenten , 5* hotel Zanzibar

Maaltijden zoals aangegeven.

4x4 safariwagen, zitplaats aan het venster gegarandeerd. Onbeperkt aantal km, met een chauffeur gids. Dit zijn hoog opgeleide rangers.

Alle inkomgelden van de parken, spoedevacuatie verzekering, conservatie-fees en gemeenschapsbijdrage.

Alle transfers zoals vermeld.

Lokale vluchten van/naar Zanzibar.

Niet inbegrepen:

Internationale vluchten.

Fooien, dranken (behalve 1.5 liter water per persoon per dag tijdens de game drives),

Visa, momenteel 50 dollar,

Persoonlijke uitgaves.

highlights

Meer weten over deze reis "Tanzania 2021-2022 : De highlights van het Noorden"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • Arusha National Park

  Arusha National Park

  Arusha National Park is het oudste van de nationale parken van Tanzania. Het park is zeer verscheiden, een prachtig primair oerwoud, waar je de franjeaap vindt, vlaktes met de bosbok en waterbok, giraffen… Het westen van het park is ruig en bergachtig, homeland van de Meru krater, op één na hoogste berg van Tanzania, Mount Meru (4565 m).

  Volgende

 • Tarangire National Park

  Tarangire National Park

  Het is het zesde grootste park van Tanzania (2.850 km²) , bekend om zijn vele baobab bomen en grote kuddes olifanten. De Tarangire rivier doorkruist het park en levert noodzakelijk water aan de dieren gedurende het droge seizoen.

  Volgende

 • De keuken van Axel Janssens

  De keuken van Axel Janssens

  Axel is vorig jaar uitgeroepen tot tweede beste chef van Oost-Afrika, en zijn restaurant tot beste Franse keuken. Hij leerde het vak op de Groene Poort in Brugge, specialiseerde zich in nagerechten, deed stage bij top restaurants,… kortom top !

  Volgende

 • Ngorongoro krater

  Ngorongoro krater

  De Ngorongoro-krater, de grootste quasi vlakke "caldera" (ingestorte vulkaankegel) ter wereld, bevindt zich ten NW van Arusha op 2200m hoogte. De oorspronkelijke enorme vulkaan was vermoedelijk tot 5 km hoog en verzakte volgens de geologen zo’n 2 à 3 miljoen jaar geleden.

  De vlakte op de kraterbodem heeft een oppervlakte van maar liefst 260 km², met een doorsnede tot 21 km. De kraterrand steekt ong. 600m uit boven de bodem. In het midden van de krater ligt een klein zoutmeer.

  De krater ligt in de Serengeti, maar hij beschermt door zijn vorm de dieren : de gnoepopulatie in de krater neemt dus niet deel aan de grote migratie tussen de Serengeti en de Masai Mara.

  Volgende

 • De Serengeti

  De Serengeti

  Het Serengeti National Park is misschien wel het bekendste en meest gefilmde wildpark ter wereld vanwege de enorme roofdieren populatie maar vooral de populair-te-filmen jaarlijkse wildebeest (gnoes) & ook wel zebra migratie. De dieren volgen de regens en trekken (rond juli-augustus) van zuid/west, de Serengeti, noordwaarts met als eindbestemming de grasrijke vlaktes in de Masai Mara in Kenya. In hun zog volgen de roofdieren … de Serengeti huisvest enkele duizenden leeuwen maar ook behoorlijk wat luipaarden en jachtluipaarden (cheetah’s).