Tanzania 2019 : 8-daagse kampeerreis in het Noorden

Tanzania 2019 : 8-daagse kampeerreis in het Noorden

Tanzania 2019 : 8-daagse kampeerreis in het Noorden

Dag 1: Aankomst in Kilimanjaro International Airport. Transfer naar het hotel.

The Outpost - Kamer met ontbijt.

Dag 2: Arusha National Park

Na het ontbijt gaan we naar Arusha National Park. Ongeveer een uur rijden. Dit is het oudste nationale park van Tanzania. De hele morgen hebben we een gamedrive door dit mooie natuurpark met een enorme diversiteit. Maak een rustige wandeling met een gewapende ranger. Over de vlakte naar de lagere helling van de vulkaan Meru tot aan de watervallen. Dit is primair bos, dit zijn de ongelooflijk mooie uitzichten op de Mount Meru, de op een na hoogste berg van het landen de Momela lakes. Dit is waar een van de mooiste apensoorten ter wereld leven: de Colobusaap. Na de lunch maak je een kanotocht op de Momella lakes van een 2 uur. Geniet van de rust, kijk naar de nijlpaarden en het mooie zicht op de Mount Meru.

Lunchbox.

The Outpost - Kamer met ontbijt.

Dag 3:

Om 9.00u word je opgehaald en rijd je richting Lake Manyara. Onderweg bezoek je het Meserani Snake Park en een Maasai markt.

Namiddag wat tijd om te ontspannen op de Jambo Public Campsite.

L, D

Dag 4: Lake Manyara

Na het ontbijt ga je naar Lake Manyara National Park voor een nieuwe gamedrive. Je rijdt met een grote 4x4 met een gediplomeerde chauffeur gids. Het dak gaat open, en iedereen kan aan het raam zitten.

Het is het op een na kleinste park van Tanzania. En wordt soms overgeslaan. Het is nochtans de moeite waard; honderden bavianen, naar gelang het seizoen duizenden vogels, Misschien zien je wel de klimmende leeuwen, “the famous tree climbing lions”. Picknick lunch in de bush en dan verder gamedrive tot in de namiddag, dan keer je terug naar de camping

Jambo Public Campsite

B, L, D

Dag 5: Tarangire National Park

Na het ontbijt vertrekken we richting Tarangire National Park. Langzaam verandert het landschap, en Tarangire zelf is Baobab land. Tarangire betekent rivier van het wrattenzwijn in het Swahili. Het is de speeltuin van de olifanten. We picknicken in het park zelf

Picknick in het park. Pas op er zitten dieven, de groene meerkatten, schattige aapjes waar de mannetjes azuurblauwe ballen hebben zijn gespecialiseerd in het pikken van je eten…Dan keer je terug naar de camping

Jambo Public Campsite

B, L, D

Dag 6: Ngorongoro krater

Het hoogtepunt. Een van de meest spectaculaire natuurparken ter wereld, de Ngorongoro krater. De grootste caldeira, of ingestorte vulkaankegel ter wereld. Na het ontbijt rijden we de grote Rift vallei op. Het is hier dat oost Afrika aan het afscheuren is van de rest van het continent. Niet dat wij dat nog zullen meemaken.
Daal af in de krater, er leven 25000 grote zoogdieren in de krater. De olifanten zijn meestal stieren, omdat de olifantenkalfjes niet mogen worden blootgesteld aan de grootste roofdieren populatie in Afrika. Giraffen vinden de kraterrand maar wat te steil, en die zie er dan ook niet. De grootste concentratie roofdieren zie je hier. Leeuwen, cheeta’s, hyena’s, ga vroeg genoeg dan heb je kans om een van de 20 zwarte neushoorns te zien die hier nog leven, ongeveer de helft van de hele populatie van Oost-Afrika, als het te warm wordt schuilen ze in het bos. De big five lonkt.

Jambo Public Campsite

B, L, D

Day 7:

Na de lunch terug naar Arusha je hotel

The Outpost

Kamer met ontbijt

Dag 8:

Transfer naar de luchthaven.

Uiteraard kan dit verlengd worden.

Prijs:

4 tot 6 personen $ 1430 (momenteel ongeveer € 1255)

Single toeslag $ 130

Inbegrepen:

Alle logies

Maaltijden zoals aangegeven.

4x4 safariwagen, zitplaats aan het venster gegarandeerd. Onbeperkt aantal km, met een chauffeur gids. Dit zijn hoog opgeleide rangers. Engelstalig.

Alle inkom van de parken. Krater belasting. Conservatie en gemeenschapsbijdrage. Walking safari met een ranger en de kanotocht op het Momella meer.

Alle transfers zoals vermeld.

Alle kampeermateriaal, tenten, matrassen, slaapzakken, kussens, stoelen enz. Geschoolde kok.

Niet inbegrepen:

Internationale vluchten.

Fooien naargelang je budget, maar maakt een wezenlijk deel uit van de inkomsten van de gids en de kok.

Dranken (behalve 3 liter water per persoon per dag tijdens de game drives)

Visa, momenteel 50 dollar

Persoonlijke uitgaven

Meer weten over deze reis "Tanzania 2019 : 8-daagse kampeerreis in het Noorden"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier