TANZANIA juni 2019 - Begeleide reis met Axel

TANZANIA juni 2019 - Begeleide reis met Axel

Dag 1: 8 juni 2019

Aankomst op Kilimanjaro national Airport waar jullie opgepikt worden door de chauffeur van het hotel.

Transport naar Machweo-Onsea, jullie reisleider zal jullie daar verwelkomen, en een korte briefing geven voor de volgende dag.

Kamer met ontbijt.

Aankomst op Kilimanjaro national Airport.

http://www.onseahouse.com/machweo/

Dag 2: 9 juni:

Na het ontbijt gaan we naar Arusha National Park. Dit is het oudste nationale park van Tanzania. De hele morgen hebben we een game drive door dit kleine, maar mooie natuurpark met een enorme diversiteit. Maak een rustige wandeling met een gewapende ranger. Over de vlakte naar de lagere helling van de vulkaan Meru tot aan de watervallen. Dit is primair bos, dit zijn de ongelooflijk mooie uitzichten op de Mount Meru, de op een na hoogste berg van het land en de Momela lakes. Dit is waar een van de mooiste apensoorten ter wereld leven: de Colobusaap. De lunch is in het park. En wel een heel speciale lunch op een plaats met een wondermooi uitzicht. De beste kok van Tanzania en omgeving, Axel Janssens komt met zijn luxe mobiele keuken om u te vergasten op het beste van het beste. Lunch in the bush… glaasje schuimwijn, hapjes, uitgebreide lunch voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Met aangepaste wijnen. Of bier en frisdrank. Na deze heerlijk rustige topervaring en nog een korte game drive, rijden we door het park terug naar het hotel. Geniet van de twee zwembaden, de sauna, wellness, de mooie tuin. Dit is absoluut een van de toplocaties van het Noorden. Geniet van de heerlijke keuken. Machweo-Onsea, Twee zwembaden. Sauna, Massagesalon…Geniet van de uitstekende keuken van de Gentenaar Axel Janssens. En vooral: Axel is vorig jaar uitgeroepen tot tweede beste chef van Oost-Afrika, en zijn restaurant tot beste Franse keuken.

Hij leerde het op de Groene Poort in Brugge, specialiseerde zich in nagerechten, deed stage bij top restaurants,… Kortom in orde.

Machweo-Onsea

Kamer met ontbijt.

Culinaire bush lunch

Dag 3: 10 juni:

Na het ontbijt vertrekken we richting Tarangire National Park. Langzaam verandert het landschap, en Tarangire zelf is Baobab land. Tarangire betekent rivier van het wrattenzwijn in het Swahili. Het is de speeltuin van de olifanten. We picknicken in het park zelf, pas op er zitten dieven, de groene meerkatten, schattige aapjes waar de mannetjes azuurblauwe ballen hebben zijn gespecialiseerd in het pikken van je eten…

In de late namiddag zijn we in onze lodge, met een prachtig uitzicht op het park. Genieten met een sundowner in de hand, of even relaxen aan het zwembad…

In Oost Afrika zijn de parken, de kampen en lodges niet omheind. Je slaapt in grote tenten met alle comfort, af en toe lopen er wat grote dieren rond. ‘s Avonds als je gaat slapen word je begeleid door een bewaker, en je komt niet uit je tent ’s nachts. Avontuur is dit zeker.

Je rijdt met een grote 4x4 met een gediplomeerde chauffeur gids. Het dak gaat open, en iedereen kan aan het raam zitten.

Tarangire Safari Lodge

Volpension.

http://www.tarangiresafarilodge.com/

Dag 4: 11 juni:

Volledige dag gamedrive. Picknick in het park. In de late namiddag rijd je naar Isoitok Tented camp. Het is het project van de globetrotter Chris, geboren in Jersey, op zijn tiende al een verwoed vogelaar, geïmmigreerd naar Australië, dan de wereld rondgereisd... Het is een duurzaam tentenkamp, hij werkt samen met de lokale Maasai, je kan er ook een tocht maken met een Maasai. Een kruidentocht, het dorp bezoeken, leren over hun levenswijze.

Bij tent moet je niet schrikken, het zijn grote comfortabele tenten. Met een aangebouwde badkamer. Allemaal zeer gerieflijk, grote goede bedden, en lekker eten.

Isoitok

Volpension.

http://isoitok.com/

Dag 5: 12 juni:

Na het ontbijt ga je naar Lake Manyara National Park voor een nieuwe gamedrive. Het is het op een na kleinste park van Tanzania. En wordt soms overgeslaan. Het is nochtans de moeite waard; honderden bavianen, naar gelang het seizoen duizenden vogels, Misschien zien je wel de klimmende leeuwen, “the famous tree climbing lions. Picknick lunch in de bush en dan verder gamedrive tot in de vroege namiddag.

Isoitok

Volpension.

Dag 6: 13 juni:

Het hoogtepunt. Een van de meest spectaculaire natuurparken ter wereld, de Ngorongoro krater. De grootste caldeira, of ingestorte vulkaankegel ter wereld. Na het ontbijt rijden we de grote Rift vallei op. Het is hier dat oost Afrika aan het afscheuren is van de rest van het continent. Niet dat wij dat nog zullen meemaken.
Daal af in de krater, er leven 25000 grote zoogdieren in de krater. De olifanten zijn meestal stieren, omdat de olifantenkalfjes niet mogen worden blootgesteld aan de grootste roofdieren populatie in Afrika. Giraffen vinden de kraterrand maar wat te steil, en die zie er dan ook niet. De grootste concentratie roofdieren zie je hier. Leeuwen, cheeta’s, hyena’s, ga vroeg genoeg dan heb je kans om een van de 20 zwarte neushoorns te zien die hier nog leven, ongeveer de helft van de hele populatie van Oost-Afrika, als het te warm wordt schuilen ze in het bos. De big five lonkt.

Eileens Tree Lodge

Volpension.

https://www.eileenstrees.com/

Dag 7: 14 juni:

De vogels zijn onze wekker. Na het ontbijt vertrekken we richting Serengeti. Een van de bekendste natuurparken ter wereld. 30000 km2. Vanop het moment dat we deze immense vlakte oprijden begint de gamedrive, richting lodge. Geniet van de enorme diversiteit die deze vlakte, afgewisseld met koppetjes (ronde rotsformaties) bosjes en water. Onze bekwame gids-chauffeur toont ons de mooiste plekjes.

Kisura tented Camp

Volpension.

Dag 8: 15 juni:

Een zalige ganse dag dieren spotten en genieten van het mooie landschap. Heel grote kans om de grote katten te zien, luipaard, cheeta en de leeuwen aan de Rock kopjes. Ze gebruiken deze grote rotspartijen als uitkijkpost.

Kisura tented Camp

Volpension.

http://www.kisuraserengeticamp.com/

Dag 9: 16 juni:

Na het ontbijt rijden we richting de gate, terug naar Isoitok. Op het gemak, om ook vandaag nog heel wat dieren te zien. Je rijdt weer door de Ngorongoro Conservation area, je kan nog een laatste blik werpen vanop de kraterrand. Stop even aan het monument van de gestorven rangers en biologen die hun leven waagden om de natuur te beschermen.

Isoitok

Volpension.

Dag 10: 17 juni:

Na een heerlijk ontbijt word je terug naar Arusha gebracht om uit te rusten in het prachtige Machweo-Onsea

Kamer met ontbijt

Dag 11: 18 juni:

Transport naar de luchthaven, voor de terug reis of een verlenging naar Zanzibar.

Prijs per persoon :

4 personen: $ 4265 (momenteel een € 3770)

5 personen: $ 4030 (momenteel een € 3560)

6 personen: $ 3785 (momenteel een € 3345)

Wisselkoers van 21 februari.

Inbegrepen:

Nederlandstalige reisleider, natuurgids Axel. Sinds 30 jaar natuurgids en reisleider Afrika, Latijns Amerika en Zuidoost Azië. Tanzania is zijn tweede thuis. Een hoog opgeleide chauffeur gids, die ons de beste plekken in de parken zal laten zien. 4x4 safariwagen, zitplaats aan het venster gegarandeerd. Onbeperkt aantal km.

Transfer van en naar de luchthaven.

Top lodge in Onsea-Machweo, middenklas tenten lodges en hotel.

Maaltijden zoals aangegeven.

Top lunch op een geweldige locatie in het Arusha nationaal park

Alle inkom van de parken, spoedevacuatie verzekering. Conservatie en gemeenschapsbijdrage.

Alle transfers zoals vermeld.

Niet inbegrepen:

Internationale vlucht. Fooien, dranken (behalve 1.5 liter water per persoon per dag tijdens de game drives), Visa, momenteel 50 dollar,

Persoonlijke uitgaves.

Meer weten over deze reis "TANZANIA juni 2019 - Begeleide reis met Axel"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier