Fly and Drive in 2022-2023

Fly & Drive in 2022-2023

ZUID-AFRIKA : luxe fly & drive 2022-2023

Data : Vertrek quasi gans het jaar door, op voorwaarde van beschikbaarheid logementen & vluchten

Deelnemers : minimum 2, max 6 personen (in een verhoogde wagen of monovolume wagen)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REISOVERZICHT (één van de vele mogelijkheden - vraag ons vrijblijvend advies en prijsraming)

Dag 1 : Vertrek Brussel-Johannesburg

We vliegen vanuit Brussel in de namiddag naar Londen en nemen daar een internationale nachtvlucht met British Airways in de vooravond naar Johannesburg waar we ‘s ochtends vroeg aankomen.

Dag 2 : Van Johannesburg naar Graskop

We pikken onze vooraf geboekte wagen op en vanaf Johannesburg vertrekken we oostwaarts, richting Kruger Park. Het is een perfect onderhouden autostrade naar westers model en we maken er een rustige verbindingsrit van, nemen een ruime middagpauze en onze eindbestemming voor overnachting is in Graskop. We logeren daar in een prachtig klein guesthouse. Eenmaal geïnstalleerd kunnen we (voor wie niet te moe is) nog een uitstapje maken naar Pilgrim’s Rest, het oude mijnstadje.

Dag 3 & 4 : Van Graskop naar Blyde River Canyon en dan naar Kruger National Park

’s Morgens bezoeken we de vlakbij gelegen Blyde River Canyon : afhankelijk van het weer zijn dat in volgorde van zuid naar noord : The Pinnacle, Gods Window en hogerop vergapen we ons aan de Three Rondavels en maken een wandeling naar Bourke’s Luck Potholes over de bruggen van de Blyde rivier & de Treurrivier. In de namiddag wenken de bergen en we rijden via Hoedspruit en Klaserie naar de “Orpen gate” en duiken Kruger National Park binnen, één der oudste & meest interessante natuurreservaten ter wereld. We logeren twee nachten in mooie rondavels in Satara, een “main restcamp”. Van daaruit doen we met onze eigen wagen “game drives” (safari-ritten) in de omgeving van Satara (richting Olifantskamp tot aan de grens met Mozambique). Optioneel boeken we een laat-avond safari-rit (sunset drive) in een ruime open jeep georganiseerd door de gidsen van het Kruger Park.

Dag 5 : Krugerpark naar Piet Retief

Na het ontbijt rijden we opnieuw naar de Orpen Gate waar we Kruger verlaten. We rijden zuidwaarts naast Kruger door wisselende landschappen via Hazyview naar Nelspruit waar we lunchen. In de namiddag rijden we verder naast Swaziland zuidwaarts met als eindpunt Piet Retief. We overnachten in een mooi guesthouse.

Dag 6-7-8 : Piet Retief naar St-Lucia

Vanuit Piet Retief rijden we oostwaarts onder Swaziland en op weg naar St-Lucia bezoeken we in de namiddag eerst het Umfolozi & Hluhluwe natuurpark, bekend om zijn grote concentratie witte neushoorns. Nadien rijden we tot in St.Lucia aan de Indische Oceaan, waar we drie nachten blijven. Logeren doen we in het mooie Leopard Corner Guest House.

Twee dagen de auto quasi opzij en rusten en genieten … In / rond St.Lucia bezoeken we het iSimangaliso Wetland Park met supermooie kustzone & strand. Optioneel maken we een leuke boottocht op het binnenmeer en wie het ruwer wil kan gaan speuren per boot naar walvissen in de Indische Oceaan of een heuse krokodillen-farm gaan bezoeken.

Dag 9 : St-Lucia naar Durban

Van de rust naar de drukte van de mondaine stad Durban. We overnachten in het mooie Blue Waters Hotel gelegen pal op het beachfront van “The Golden Mile”. In Durban genieten we van een wandeling langsheen de dijk & de hotels en zoeken we naar lekker eten (seafood !).

Dag 10 & dag 11 : Vanuit Durban naar Somerset West

’s Morgens rijden we naar de luchthaven. We hebben een binnenvlucht om 09u00 naar Kaapstad waar we aankomen om 11u10. Vanaf daar rijden we terug naar regio Somerset West / Stellenbosch.
We logeren twee nachten in het mooie The Country Guesthouse te midden van de wijnstreek. Naast een bezoek aan Stellenbosch en Franschhoek staat uiteraard een bezoek aan één of meerdere wijnlanderijen op het programma (optioneel maar wij kunnen boeken voor jullie !).

Dag 12 & dag 13 : Kaapstad !

Kaapstad en omgeving. Teveel om op te noemen wat je daar allemaal kan doen… Als het weer meezit, de kabellift nemen naar de Tafelberg, de fantastische rit langs Chapman’s Peak Drive, de pinguïns bezoeken in Boulders Bay, de Kirstenbosch botanische tuinen & uiteraard de rit naar Kaap de Goede Hoop. (Boekingen kunnen allemaal ter plaatse). We logeren in het enig mooie Constantia Valley Lodge… een parel uit de duizend !

Dag 14 : Moeilijk om afscheid te nemen van Kaapstad

Onze laatste dag Kaapstad wordt een vrije dag voor shopping, boottocht, … alle opties zijn open. We hebben immers een rechtstreeks vlucht vanuit Kaapstad in de late namiddag naar Londen waar we landen vroeg in de ochtend.

Dag 15 : Terug thuis

Er wacht een aansluitvlucht naar Brussel met aankomst rond de middag.

PRIJS en PRIJSSAMENSTELLING : Prijs is op aanvraag wegens afhankelijk van de periode én uiteraard van de keuze / kwaliteit van logies

Inbegrepen :

Alle internationale vluchten zoals vermeld en de tussenvluchten.

Reis volledig gedetailleerd op kaart uitgestippeld met GPS coördinaten & roadbook

Gebruik huurauto & brandstofkosten.

Logies zoals beschreven of kwalitatief minstens gelijkwaardig.

Alle logies in basis “bed & breakfast”.

Gedetailleerd overzicht van de te verwachten kosten aan parkingangen, attrakties…