Tanzania 2023 : De avontuurlijke (& culinaire) route... in alle luxe !

Tanzania 2023 : De avontuurlijke (& culinaire) route... in alle luxe !

TANZANIA (2022) : De avontuurlijke route (UPDATE 4-3-2022)

Een échte TRAVEL-ARCHITECTS « exclusiviteit » qua trip !

Hierbij gaan we het andere pad op onder het motto : “Ik wil iets gezien hebben dat weinigen onder ons kunnen of zullen doen”... Quote van chef-kok, avonturier en auteur AXEL JANSSENS !

De reis start en eindigt in Arusha. Route kan je meevolgen op de kaart.

Op het programma staat eerst Lake Natron met zicht op de Oldoinyo Lengai vulkaan, dan een verblijf diep in het Serengeti National Park bij Klein’s Gate (aan het Maasai Mara gebied).

Vervolgens rijden we naar het hart van de Serengeti en logeren we nabij Seronera. Dan doen we de Ngorongoro Conservation Area aan met logies in de Ngorongoro Highlands en maken daguitstap naar de unieke Empakaai krater. Nog één dagje dolen we rond in de Ngorongoro krater zelf en keren terug naar Arusha met Arusha National Park als afsluiter.

ROUTE :

De gedetailleerde route mét heel mooie foto’s kan u downloaden op PDF hier op deze pagina.

DAG 1 : U vertrekt vanuit Brussel of Schiphol met een dagvlucht en U komt aan op Kilimanjaro Airport in Arusha waar u wordt opgehaald door de chauffeur van Onsea House. Dit alom gekende en door Belgische chef Axel Janssens gerund Onsea House draagt sinds de oprichting in 2005 de naam en faam van beste keuken in Tanzania.

Axel is een wel ervaren reiziger in het land en zal u desgewenst niet alleen in maar ook mét geuren en kleuren uitleg geven over zijn ervaringen in Tanzania.

Logies : ONSEA HOUSE / MACHWEO half pension. Keuken AXEL

Chef Axel Janssens : Gentse origine, studeerde af in Ter Groene Poorte (Brugge) en liep stage in enkele sterrenrestaurants. Na een passage in ’t Keukentje (Deurle) en keukenorganisator van het hippe Travel Restaurant Mosquito Coast (Gent) vervoegde hij in 2006 zijn neef Dirk, die het luxe ONSEA guesthouse in Arusha (Tanzania) oprichtte.

Axel zette daar een uniek keukenconcept op poten : de Europese fijnproeverskeuken gecombineerd met een “Afrikaanse touch” (met unieke Tanzaniaanse/Afrikaanse ingrediënten).

Momenteel is hij één van de meest gevraagde chefs van Tanzania als het op topcatering aankomt en zijn verplaatsingen leverden hem de bijnaam “The Flying Chef” op. Hij startte zijn eigen project, Axel Janssens Signature Catering East Africa, en onder die vlag creëert hij originele keukenconcepten voor diverse andere lodges verspreid in de regio.

In 2019 bracht hij samen met fotograaf Wim Demessemaekers een uniek culinair roadbook uit onder de naam “A taste of Tanzania”. (Bij ons te koop !)

Op onze reis genieten we meermaals van AXEL zijn keuken : Uiteraard in zijn basis, Onsea House, maar evenzeer ontwierp hij gerechten én worden ze onder zijn auspiciën bereid in Taasa Camp, Siringit Camp & Siringit Villa waar we op deze reis logeren.

DAG 2 : Na het ontbijt nemen we u mee naar de lokale voeding- en kunstmarktjes. Op aanvraag kan u ook naar het Tanzanite Museum (Tanzanite is een zeldzame edelsteen enkel in Tanzania te vinden).

De lunch wordt gehouden in de vlakbij gelegen Kimemo Coffee Estate waar u nadien een rondleiding krijgt in en op de farm waar u een betere kijk krijgt in de wereld van koffie, gevolgd door een heuse koffieproeverij. Nadien keert u terug naar Onsea House waar u nog rustig kan genieten van een baantje in het zwembad of een cocktail op het avondterras.

Logies : ONSEA HOUSE , vol pension. Keuken AXEL

DAG 3 : We vertrekken in de ochtend richting Lake Natron, de grootste broedplaats van flamingo’s in Oost-Afrika, aan de rand van de rift valley waar de vulkanen en colderras flirten met de tijd.

Even ons SAFARI team introduceren : WILD TANZANIA

We gaan op stap met het team van Wilfred Sungura KIMASO & WILD TANZANIA, een (h)echt amalgaan van gepassioneerde Belgen die hun hart verloren in Tanzania en een reeks lokale ervaren gidsen.

WILD TANZANIA werd opgericht in 2014 en één van de oprichters is de Belg Thomas Verougstraete, voormalig manager van … jawel : Onsea House (dat maakt de cirkel compleet !). De andere vennoot is de Belg Bram Markey, voormalig NGO-medewerker in Tanzania.

Wilfred Sungura Kimaso is lokale safari-gids, afgestudeerd aan het Wildlife Institute en was o.a. spotter voor National Geographic.

Het eerste stuk van de rit brengt ons tot Longido dat we na één uur reeds bereiken. Vanaf daar begint de scenic route langs deels vulkanisch materiaal richting Lake Natron en begint het spotten van onze eerste dieren (giraf, antilopen…).

Na ongeveer 3,5 u rijden door dit wonderbaarlijk landschap komen we aan bij Ngare Sero en zoeken het Lake Natron Camp, een prachtige oasis aan de rand van het meer met zicht op de enorme Oldoinyo Lengai vulkaan (hoogte van 2960m) en één van de enige vulkanen die geen lava maar natrium- en kaliumcarbonaten uitspuwt. Deze vulkaan is de berg van god volgens de lokale Masaai.

Na de lunch even relaxen gevolgd door een vooravond wandeling richting een archeologische vondst van zeer goed geconserveerde voet afdrukken van mensen die er tussen de 5.000 en 19.000 jaar geleden leefden.

Logies : LAKE NATRON CAMP , vol pension.

Dag 4 : Na het ontbijt worden we gebracht naar een kloof in de Rift valley waar we met goede schoenen, die toch nat mogen worden een wandeltocht zullen maken richting watervallen. U kan kiezen voor een drie uur durende wandeling of a “full day” wandeling waar u naar het hoogste en mooiste punt gaat.

Een late lunch met wat rust en veel natuur, eventueel massage / spa mogelijkheden in een natuurlijke poel.

Logies : NGERO SERO , vol pension.

DAG 5 : Vertrek richting het NW naar de Serengeti (grens Kenya).

Deze banen worden niet voor niets “the African massage” genoemd maar zijn zeker de moeite waard om te doen. Met het gevoel van een ware ontdekkingsreiziger komt u aan bij Kleins Gate waar u wordt ontvangen in het Taasa CAMP.

Logies : TAASA CAMP , volpension, keuken AXEL

DAG 6 : Kleins Serengeti : dagje uitrusten en korte safari ritten in de omgeving.

Logies : TAASA CAMP , volpension, keuken AXEL.

Kennismaking met de Maasaï :

De Maasai is de naam die wordt gegeven aan een grotendeels nomadisch volk in Oost-Afrika, voornamelijk woonachtig in Kenia en Tanzania. De totale populatie van de Maasai werd in 2009 geschat op 1,45 miljoen; een 600.000 daarvan wonen in Tanzania, verspreid boven en onder de Mara rivier.

De Maasai zijn een nomadenstam, ze kennen geen landsgrenzen. Het vee is het belangrijkst voor hen. Ze eten het vlees, drinken het bloed en melk, gebruiken de huiden voor huizen en hun botten voor bijvoorbeeld kammen.

Traditionele Maasai dragen over hun naakte lichaam als kleding slechts één tot twee doeken (shuka), die ze over hun schouders knopen, en meestal een met kralen versierde zwaardriem waar hun korte zwaard aan hangt. De Maasai houden van versieringen. Zowel mannen als vrouwen dragen oorbellen in hun oorlel en aan de bovenkant van hun oor. Ook dragen ze veel kettingen, die gemaakt zijn van kleine kraaltjes waarvan de kleur een bepaalde betekenis heeft. Zo is aan de sieraden te zien of de persoon in kwestie getrouwd is.

De Maasai slaagden erin om, ondanks de groeiende moderne civilisatie, hun eeuwenoude tradities te bewaren. Door verschillende oorzaken, zoals de afname van weidegrond voor hun vee en droogte, staat deze traditionele leefwijze sterk onder druk.

Dag 7 : We vertrekken in de ochtend van Kleins Gate richting het hartje van de Serengeti National Park zelf waar we overnachten in het Siringit Small Luxury Camp (vlakbij Seronera). Hier staat chef Axel zijn keuken team paraat om ook uw smaakpapillen te verzadigen.

Logies : SIRINGIT CAMP , all-in Keuken AXEL

Dag 8 : Siringit Serengeti : dagje safari in de brede omgeving. Als opties eventueel balloon safari met Champagne ontbijt. (ong. 500 US)

Logies : SIRINGIT CAMP , all-in Keuken AXEL

Dag 9 : Vertrek vanuit Siringit zuidwaarts richting Naabi Hill en daar komen in de Ngorongoro Conservation Area. We rijden vervolgens naar de krater zelf waar we langsrijden en eindigen in the Ngorongoro highlands en logeren in een van de meest unieke settings in deze regio : Asilia.

Logies : ASILIA CAMP , all-in

Dag 10 : daguitstap naar the Empakaai Crater met uitleg van gidsen over de highlands, rift valley en alle vulkanen, lunch aan de rand van de krater of beneden in de krater als u graag wandelt en klimt. Nadien keren we terug naar de lodge.

Logies : ASILIA CAMP , all-in

Dag 11 : We verlaten de highlands en gaan terug richting Ngorongoro, de grootste caldera ter wereld die zowat tussen de 2 en 3 miljoen jaar geleden ontstaan is uit een ingezakte vulkaan en nu vol zit met dieren die in een eigen biotoop leven. Hier brengen we de hele dag door om bij het vallen van de avond het park te verlaten en richting Karatu te rijden. Het dorpje ligt aan de voet van de Ngorongoro en is gekend voor de koffie velden en landbouw. We verblijven in de iconische The Plantation Lodge, alweer een setting om u tegen te zeggen waar elke kamer eigen en uniek, met smaak gedecoreerd is. Ook de keuken draagt een mooie reputatie.

Logies : THE PLANTATION LODGE , all-in

De Ngorongoro krater :

De krater heeft een diameter van ruwweg 20 kilometer en de kraterbodem zelf een oppervlak van ca. 260 vierkante kilometer.

De rand van de krater ligt ongeveer 600 meter boven de kraterbodem; daardoor ontstonden verschillende klimaatzones in de krater met eigen vegetatie en specifieke dieren. In het midden van de krater ligt een klein zoutmeer.

De Ngorongoro-krater was deel van het Serengeti-natuurreservaat sinds zijn ontstaan in 1951 en werd in 1959 een zelfstandig natuurgebied. Sinds 1979 staat de krater op de UNESCO-lijst als werelderfgoed.

Bijna alle grote Afrikaanse dieren komen voor in de krater: zebra's, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden (géén krokodillen). De gnoepopulatie in de krater neemt wel niet deel aan de grote migratie tussen de Serengeti en de Masai Mara. Een opvallende afwezige is de giraffe: door hun lange nek en lange poten kunnen zij de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken.

Dag 12 : in de voormiddag, heerlijk genieten van de lodge om na de lunch te vertrekken retour Arusha.

Logies : SIRINGIT VILLA , all-in Keuken AXEL

Dag 13 : Relaxen … of actie ?

Eerste opties : Arusha National Park met AXEL zijn trailer en walking safari.

Andere opties : golf (18 holes), paardrijden, fietsen, wandelen….

Logies : SIRINGIT VILLA , all-in Keuken AXEL

Dag 14 : Relaxen in de ochtend met late lunch alvorens uw vertrek met de driver naar de luchthaven (amper half uur). Vlucht in de vooravond (KLM bij voorkeur)

Dag 15 : Aankomst Amsterdam/Brussel

REISDETAILS :

Luxe-reis, uitgevoerd in luxe-jeeps door het team van KIMASO / WILD TANZANIA.

Chef-kok AXEL JANSSENS kan als extra reisgids gedurende gans de reis bijgeboekt worden (meerprijs op aanvraag – enkel vanaf 6 personen)

Logies :

Onsea House - 2 nachten

Lake Natron Camp - 1 nacht

Ngero Sero - 1 nacht

Taasa Camp - 2 nachten

Siringit Serengeti Camp - 2 nachten

Asilia Camp - 2 nachten

The Plantation Lodge - 1 nacht

Siringit Villa - 2 nachten

RICHTPRIJS : Afhankelijk van seizoen, beschikbaarheid, aantal deelnemers : 8.720 EUR (gebaseerd op 4 deelnemers)

Prijs geldig tot 30/03/2023. Nadien prijsherziening.

Inbegrepen : De prijs is inclusief privé jeeptransport met privé gids, iedereen aan het raam, alle park/conservations/accommodation/camping fees, alle maaltijden en waar van toepassing ook alle drankjes (all-in formule), incl. evacuatie verzekering.

Wat is inbegrepen:

 • Airport transfers
 • Private safari jeep met Engels sprekende chauffeur/gids incl. water
 • Machweo op FB (light dinner on arrival) - wine & water during dinner
 • Lake Natron op FB (& house drinks)
 • Taasa - 1x evening game drive + 1x walking safari FB (& house drinks)
 • Siringit Serengeti FB (& house drinks)
 • Highlands op FB (& house drinks)
 • Plantation op FB (excl. drinks)
 • Siringit Villa op FB (excl. drinks)
 • All national park fees

Niet inbegrepen :

 • Tipping
 • Premium drinks (at Siringit, Taasa & The Highlands)
 • Covid tests
 • Travel insurances & cancellation
 • Tanzania entrance visa
 • International flights

Meer weten over deze reis "Tanzania 2023 : De avontuurlijke (& culinaire) route... in alle luxe !"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier