Zimbabwe 2022-2023 : THE BEST OF ZIMBABWE

The BEST of ZIMBABWE : Een 16-daagse begeleide rondreis inclusief 4 UNESCO Werelderfgoed sites

ZIMBABWE 2022-2023 : 16-daagse rondreis met de meeste hoogtepunten - 4 UNESCO Werelderfgoed sites !

--------------------------------------------------------------------------------------------

Door COVID-19 zagen we zowat alles wegvallen in Zimbabwe. We hebben voor de nieuwe reisedities 2022-2023 géén vaste afreisdata meer en werken op aanvraag.

Extra afreizen mogelijk van september tot december 2022 op aanvraag. CONTACTEER ONS !

Transport : Minibus / monovolume & jeep waar nodig. Volledig overland - geen binnenlandse vluchten.

REISOVERZICHT :

Dag 1 : Vlucht vanuit Brussel naar Addis Abeba in Ethiopië. Daar overstap op nachtvlucht naar Harare (hoofdstad Zimbabwe)

Dag 2 : Aankomst HARARE omstreeks de middag en inchecken in ons hotel.

In de namiddag gaan we naar een wondermooie beeldentuin en tentoonstelling in het CHAPUNGU SCULPTURE PARK waar we de beeldhouwers aan het werk zien. Deze zgn. "Shona" beeldhouwkunst is terecht wereldberoemd. We blijven één nachtje slapen in Harare.

Dag 3 : We gaan oostwaarts op weg met als eindpunt de groene bergen van de Eastern Highlands, bekend als Nyanga National Park. We bevinden ons hier in de hoogste regio van Zimbabwe (Mount Nyanga, 2.592m hoog).

Ons logies voor twee nachten is het mooie Troutbeck Resort.

Dag 4 : Vandaag zijn we op weg voor een volle dagtocht in NYANGA NATIONAL PARK, thuisbasis van zowat 300 vogelsoorten maar ook heel wat antilopen.

Op het programma staan highlights zoals World's View, Nyangombe Falls & Pool en het Rhodes Museum.

Dag 5 : Na ons ontbijt trekken we rustig zuidwaarts. Een lunch nemen we in het mini-stadje Mutare en nadien gaan we op zoek naar het prachtige berglandschap van Chimanimani National Park, vlakbij de grens van Mozambique. Dit park, een grotere en woestere versie van de Italiaanse dolomieten, was jarenlang nà Victoria Falls dé topbestemming in Zimbabwe maar jarenlang niet meer bereisbaar - tot nu toe... blij dat we er weer kunnen van genieten.

We logeren twee nachten in twee mooie kleine guesthouses.

Dag 6 : Ganse dag genieten van CHIMANIMANI NATIONAL PARK, uiteraard her en der rondwandelen en alles verkennen. We starten met de Bridal Veil Falls en gaan steeds hogerop richting de grens met Mozambique, een mytische smokkelroute doorheen de bergen.

Dag 7 : Vanuit Chimanimani rijden we vandaag weer westwaarts het binnenland in, met eindpunt LAKE MUTIRIKWE nabij Masvingo. We logeren twee nachten in het mooie Norma Jean's Lakeview Resort, gelegen op een grote heuvel met prachtig zicht over het meer.

Dag 8 : Vandaag bezoek we uitgebreid hét nationaal monument van Zimbabwe, hun GREAT ZIMBABWE RUINS, de machtige overblijfselen van de SHONA bevolkingsgroep. We leren alles over hun manier van bouwen, leven en de cultuur. De ruïnes zijn UNESCO Werelderfgoed : http://whc.unesco.org/en/list/364

Dag 9 : 's Ochtends nog even genieten van de omgeving. Nadien rijden we tot in BULAWAYO, onze favoriete stad in Zimbabwe.

We logeren hier drie nachten in de mooie Wozani Lodge, een rustige thuishaven in een buitenwijk van deze bruisende stad.

Dag 10 : Vandaag wordt het een dagtocht in de wereldberoemde MATOBO HILLS (Matopos National Park), evenzeer werelderfgoed http://whc.unesco.org/en/list/306

We genieten van uitzonderlijke landschappen, bezoeken enkele sites met “bushmen paintings” , kijken of we kunnen een glimp opvangen van de witte neushoorns die hier overleven (de klok rond bewaakt door het leger) en piepen binnen in het Amagugu International Heritage Center.

Dag 11 : Vrij voormiddag. Nadien bezoeken we de restanten van de historische Torwa-stad KHAMI , Unesco werelderfgoed http://whc.unesco.org/en/list/365

Dag 12 : Van Bulawayo rijden we richting het Hwange National Park.

Ons eindpunt is een privé domein : We loegren 2 nachten in “bush chalets” in het GWANGO HERITAGE RESORT, vlakbij het toegangshek van het nationaal park.

Dag 13 : Dat wordt een volledige dag “BIG 5” safari in HWANGE NATIONAL PARK, een park vergelijkbaar met het Kruger National Park in Zuid-Afrika maar dan een beetje wilder… Olifanten, buffels, giraffen, allerlei antilopen, leeuwen en wie weet ook luipaard, het leeft hier allemaal !

Dag 14 : En dan eindelijk naar de machtige VICTORIA WATERVALLEN in het wereldberoemde dorpje Victoria Falls, vlakbij ZAMBEZI NATIONAL PARK.

“Mosi-oa-Tunya” = de rook die dondert , zoals de lokale zwarte bevolking de Victoria Falls noemt, weeral UNESCO werelderfgoed : http://whc.unesco.org/en/list/509

De Victoriawatervallen zijn de breedste watervallen van Afrika gelegen op de Zambezi.Zij vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 108 meter. Per minuut valt er in de piekperiode 500 miljoen liter water over de rotswand. De Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone is de eerste blanke die de watervallen heeft gezien en wereldkundig heeft gemaakt op 17 november 1855.

De spectaculaire Eiffeltoren-achtige stalen brug over de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe is in 1904 gebouwd in opdracht van Cecil Rhodes en onder leiding van het Engelse ontwerpbureau Sir Douglas Fox and Partners (met als ontwerper George Andrew Hobson, daar tewerkgesteld) . De bouw zelf (gestart in mei 1904 en opgeleverd in de zomer van 1905) werd gedaan na een aanbesteding door de Engelse aannemer The Cleveland Bridge Company. De constructie geldt als absolute top in de toenmalige burgerlijke bouwkunde.

We wandelen uitgebreid doorheen het mini-tropisch woud langsheen de watervallen tot aan die brug.

Logies in de leuke BAYETE LODGE 4*

Dag 15 : Uitslapen, nog genieten van ons logies en de omgeving en dan rustig tuffen naar de luchthaven. We vliegen opnieuw naar Addis Abeba.

Dag 16 : Mits een aansluitende nachtvlucht uit Addis Abeba landen we in de ochtend in Brussel.

--

RICHTPRIJS & PRIJSSAMENSTELLING :

Editie 2020 : 3.970 EUR per persoon. Prijs op basis van minimum 4 deelnemers, max. 6 per wagen. Supplement single op aanvraag.

We werken momenteel (septt 2023) aan een update van deze prijs en zullen hem voor de reiseditie 2024 eerstdaags publiceren.

Inbegrepen in de richtprijs van 3.970 EUR :

Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur. Gebruik huurauto & brandstofkosten. Reisroute zoals beschreven. Kwalitatief logies (minimum ***) op basis van “bed & breakfast”. Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken. Safari dagtocht in 4x4 jeep in Hwange National Park. Andere optionele activiteiten steeds in overleg met de groep – betaling ter plaatse (vb. boottochten op de Zambezi en/of Lake Mutirikwe,… )

NIET inbegrepen :

De internationale vluchten (Richtprijs in totaal alle vluchten is zowat 950 à 1150 EUR pp naargelang het seizoen). De fooien allerhande.

highlights

Meer weten over deze reis "Zimbabwe 2022-2023 : THE BEST OF ZIMBABWE"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • De Victoria watervallen

  De Victoria watervallen

  De Victoria watervallen vormen een uniek 1,7 km lang waterval-kompleks van de Zambezi rivier. Haar mistige wolken zijn al van kilometers afstand zichtbaar en de lokale bevolking noemt ze terecht “Mosi-oa-Tunya” = de rook die dondert, want het lawaai van het water is oorverdovend. Vlakbij staat het standbeeld van David Livingstone die ze in 1855 ontdekte als eerste blanke. De spectaculaire Eiffeltoren-achtige stalen brug over de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe is in 1904 gebouwd in opdracht van Cecil Rhodes en onder leiding van het Engelse ontwerpbureau Sir Douglas Fox and Partners (met als ontwerper George Andrew Hobson, daar tewerkgesteld) . De bouw zelf (gestart in mei 1904 en opgeleverd in de zomer van 1905) werd gedaan na een aanbesteding door de Engelse aannemer The Cleveland Bridge Company. De constructie geldt als absolute top in de toenmalige burgerlijke bouwkunde.

  Volgende

 • Hwange National Park

  Hwange National Park

  Hwange is het grootste nationale park van Zimbabwe, reeds beschermd sedert 1928 als "game reserve". Thuisland van zowat 400 vogelsoorten en een 100-tal zoogdieren. Het herstelt zich vrij goed na een periode van intense stroperij en "the big five" is weer present, met olifant als trekpleister, maar evenzeer zijn er giraffes en buffels in grote hoeveelheden. Enkele kampen zoals Sinamatella bieden een fantastisch uitzicht...

  Volgende

 • De ruïnes van de stad Khami

  De ruïnes van de stad Khami

  De historische stad Khami was de hoofdstad van de Torwa dynastie vann 1450 tot 1683. Zij regeerden hier na het verlaten van hun vorige hoofdstad, de Great Zimbabwe Ruins nabij Masvingo. Bepaalde gedeelten van de constructies zouden teruggaan tot de 13de eeuw en in het UNESCO rapport van de site wordt gewag geaakt van bewoning die mogelijks 100.000 jaar teruggaat. Het Shona volk dat de site boowde regeerde in de regio Zimbabwe tussen 800 en 1850.

  Volgende

 • De ruïnes van Great Zimbabwe

  De ruïnes van Great Zimbabwe

  Great Zimbabwe is een oude hoofdstad van de Shona, oorspronkelijke bevolking van de brede Zimbabwe regio. De stad dateert van de periode tussen ca. 400 en 1450 na Chr., en bood plaats aan naar schatting ongeveer 10.000 inwoners. misschien zelfs meer. De ruïnes liggen verspreid over een groot gebied en zijn vooral geconcentreerd in drie centra, het heuvelcomplex, het valleicomplex en de beroemde grote omheining (Great Enclosure). Deze laatste meer dan 300 individuele structuren, waaronder één unieke puntvormige, waar 1000 verhalen de ronde over doen...