The very best of ZIMBABWE & BOTSWANA

The very best of ZIMBABWE & BOTSWANA

We organiseren anno 2023 een combinatiereis met het mooiste van wat ZIMBABWE & BOTSWANA te bieden hebben :

Met start in Victoria Falls (Zimbabwe) en eindpunt in Kasane (internationale luchthaven in het NO van Botswana) gaan we achtereenvolgens naar de Victoria watervallen, de Zambezi, Hwange National Park, de Khami Ruins & Matobo National park, de Makgadihadi Pans, de Okavango delta en Chobe National Park.

De reis kan aangevraagd worden vanaf 4 personen tijdens de periode juni tot begin december 2023. Heeft u interesse ? Contacteer ons en we zetten jullie op een

wachtlijst. Van zodra we 4 personen kunnen samen combineren is de afreis gegarandeerd (max. 5 à 6 personen per voertuig afhankelijk van het type ! )

BEKNOPT REISPROGRAMMA - Klik hiernaast links op PDF DOWNLOADEN voor een héél uitgebreide versie met foto's !

De reis is deels B&B (ontbijt inbegrepen), deels halfpension (gedeelte in Hwange) & volpension (gedeelte in Okavango).

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner, V = vliegtuigkost

Dag 1 : Vertrek in de namiddag vanuit Brussel naar Frankfurt met aansluiting naar Zuid-Afrika

Dag 2 : Aankomst in Johannesburg en aansluiting naar Victoria Falls in Zimbabwe V

We installeren ons in een confortabel 3*hotel, weg van de drukte van het stadje. We nemen in de namiddag voldoende tijd om de machtige VICTORIA FALLS watervallen te gaan verkennen, UNESCO Werelderfgoed... we maken een mooie wandeling langsheen de vele uitkijkpunten.

Dag 3 : Van Victoria Falls rijden we zuidwaarts tot aan de poort van Hwange waar we 3 dagen logeren in Gwango Heritage Lodge, een privé domain vlakbij de ingang van Hwange National Park. O D Na de lunch bezoeken we het vlakbij gelegen Painted Dog Conservation Centre.

Dag 4 : Een volledige dag “BIG 5” safari in HWANGE NATIONAL PARK, vergelijkbaar met het Kruger National Park in Zuid-Afrika, maar dan iets wilder…. O D We zoeken naar olifanten, buffels, leeuwen... alle groot wild is hier van de partij.

Dag 5 : Ochtendwandeling met een ranger die ons wijst op planten, diersporen, insecten, allerlei kleine wezens. In de namiddag staat een Nambya Cultural Tour op het programma en we sluiten de dag af met een nachtexcursie. O D

Dag 6 : Lang ontbijt en misschien komen de olifanten mee kijken... Daarna rit tot in BULAWAYO waar we 3 dagen logeren in Wozani Lodge. Rustige vooravond… O

Dag 7 : Vandaag 4x4 rit in MATOBO NATIONAL PARK, evenzeer UNESCO werelderfgoed http://whc.unesco.org/en/list/306 We bezoeken de "balencing rocks" en de "bushmen paintings". O L

Dag 8 : Ontspannen voormiddag. In de namiddag is ons doel de restanten van de historische Torwa-stad KHAMI, Unesco werelderfgoed http://whc.unesco.org/en/list/365 Ook op het programma: Silunguzi Cultural Village. Het wordt een dag bomvol lokale cultuur & geschiedenis ! O

Dag 9 : We rijden vandaag vanuit Bulawayo westwaarts en duiken Botswana binnen via de grenspost voorbij Plumtree. Lunch zoeken we in het bedrijvige Francistown en we rijden verder oostwaarts met als eindpunt het stadje Nata waar we 2 dagen logeren in de Nata Lodge. O

Dag 10 : Verkennen met 4x4 van de Makgadikgadi Pans, de beroemde zoutvlaktes. O

Dag 11 : Rit in de ochtend tot in Maun waar ons een vliegtuigje opwacht en ons spectaculair invliegt diep in de Okavango Delta, aan de Moremi Game Reserve. Logies in een prachtig 4* delta-kamp (Xakanaxa-regio of Kwai River) O D

Dag 12 & 13 : Genieten in de Okavango delta, 4x4 safari-activiteiten, mokoro boottocht... all-in. O L D

De Okavango delta in Botswana is de grootste binnenlandse delta ter wereld en een deel ervan (Moremi) kreeg in juni 2014 het statuut van UNESCO Werelderfgoed.

Lees : http://whc.unesco.org/en/list/1432 We blijven dus drie nachten in de delta en genieten van al de verschillende activiteiten.

Dag 14 : Na het ontbijt nemen we opnieuw een klein vliegtuig en dat brengt ons over de Okavango en Chobe Forest naar KASANE (90 min vlucht). Het uitzicht is fenomenaal !! We landen in Kasane en rijden we tot aan ons laatste logement, een unieke luxe 4* lodge, aan de oevers van de Chobe rivier. We blijven er 2 nachten. O

Dag 15 : Chobe National Park, een subliem natuurgebied. 's Ochtends gaan we al vroeg met 4x4 jeeps rijden langs de boorden van de Chobe rivier op zoek naar wild allerhande... In de namiddag maken we een unieke & lange sunset boatcruise op die Chobe River, dé drinkplaats van duizenden olifanten & buffels.

Dag 16 : Rustige ochtend en genieten…. Optioneel nog safari's mogelijk. Na de middag rijden we naar Kasane Airport voor onze terugvlucht naar Johannesburg. O V

Dag 17 : Tegen de middag zijn we terug in Zaventem. V

RICHTPRIJS pp (5 deelnemers) editie 2022 : In basis 5.750 EUR inclusief twee binnenlandse privé vluchten in Botswana. Prijsupdate voor editie 2023 komt er eerstdaags aan.

+ H/T internationale vluchten (richtprijs in totaal alle internationale vluchten zowat 950 à 1.250 EUR pp naargelang het seizoen)

Prijs op basis van 5 deelnemers, tevens max. 5 à 6 per ruime wagen. Supplement single op aanvraag.

Met die prijs zijn we veruit de goedkoopste op de markt, gewoon wegens onze expertise sedert 1993 ter plaatse. Meeste touroperatoren laten nu ZImbabwe volledig links liggen, wij dus niet !

Inbegrepen in de richtprijs :

Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur. Gebruik huurauto & brandstofkosten. Reisroute zoals beschreven. Kwalitatief logies (min 3*) op basis van “bed & breakfast” & 3 dagen vol pension in de Okavango. Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken. Alle vermelde activiteiten & excursies. Andere optionele activiteiten steeds in overleg met de groep – betaling ter plaatse (vb. extra boottocht op Chobe of Zambezi rivier, helicoptervlucht over de Victoria watervallen…).

NIET inbegrepen :

De internationale vluchten. Fooien.

Vraag ons nu het volledige programma met alle details ! Mail naar [email protected]

highlights

Meer weten over deze reis "The very best of ZIMBABWE & BOTSWANA"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • The Victoria Falls

  The Victoria Falls

  De Victoria watervallen vormen een uniek 1,7 km lang waterval-kompleks van de Zambezi rivier. Haar mistige wolken zijn al van kilometers afstand zichtbaar en de lokale bevolking noemt ze terecht “Mosi-oa-Tunya” = de rook die dondert, want het lawaai van het water is oorverdovend. Vlakbij staat het standbeeld van David Livingstone die ze in 1855 ontdekte als eerste blanke. De spectaculaire Eiffeltoren-achtige stalen brug over de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe is in 1904 gebouwd in opdracht van Cecil Rhodes en onder leiding van het Engelse ontwerpbureau Sir Douglas Fox and Partners (met als ontwerper George Andrew Hobson, daar tewerkgesteld) . De bouw zelf (gestart in mei 1904 en opgeleverd in de zomer van 1905) werd gedaan na een aanbesteding door de Engelse aannemer The Cleveland Bridge Company. De constructie geldt als absolute top in de toenmalige burgerlijke bouwkunde.

  Volgende

 • Hwange National Park

  Hwange National Park

  Hwange is het grootste nationale park van Zimbabwe, reeds beschermd sedert 1928 als "game reserve". Thuisland van zowat 400 vogelsoorten en een 100-tal zoogdieren. Het herstelt zich vrij goed na een periode van intense stroperij en "the big five" is weer present, met olifant als trekpleister, maar evenzeer zijn er giraffes en buffels in grote hoeveelheden. Enkele kampen zoals Sinamatella bieden een fantastisch uitzicht...

  Volgende

 • Matobo National Park

  Matobo National Park

  Het National Park zelf, 424km² groot ligt binnenin een veel grotere grillige heuvelzone, bekend als de Matopo Hills.

  Het landschap is zo'n 2 miljoen jaar geleden ontstaan toen granietlagen naar de oppervlakte ophoog gestuwd werden en nadien bijzonder grillig erodeerden tot de huidige vorm.

  Zo'n 100 km² van het National Park is thuisland voor allerlei wild, waaronder witte neushoorn, maar evenzeer ook rijk aan vogelsoorten.

  We worden in het park naar de “bushmen paintings” geleid door de nu 75-jarige gids die ze op 15- jarige leeftijd zelf ontdekte in de grotten & rotsen.

  Volgende

 • The Khami Ruins

  The Khami Ruins

  De historische stad Khami was de hoofdstad van de Torwa dynastie vann 1450 tot 1683. Zij regeerden hier na het verlaten van hun vorige hoofdstad, de Great Zimbabwe Ruins nabij Masvingo. Bepaalde gedeelten van de constructies zouden teruggaan tot de 13de eeuw en in het UNESCO rapport van de site wordt gewag geaakt van bewoning die mogelijks 100.000 jaar teruggaat. Het Shona volk dat de site boowde regeerde in de regio Zimbabwe tussen 800 en 1850.

  Volgende

 • The Makgadikgadi Pans

  The Makgadikgadi Pans

  De Makgadikgadi zoutvlaktes in het noorden van Botswana zijn allicht de grootste zoutvlaktes ter wereld, met een oppervlakte van meer dan 16.000 vierkante kilometer. Ze zijn ontstaan nadat het Makgadikgadimeer ongeveer 10.000 jaar geleden is opgedroogd. Dit meer werd gevoed door de drie grootste rivieren van het gebied, de Okavango, de Chobe en de Zambezi.

  De dieren die er zich goed thuisvoelen zijn zebra, wildebeest, elandantiloop, gemsbok, maar occasioneel ook leeuw, cheetah, hyena, .. en toch redelijk wat vogels waaronder in de natte stukken (waterrijk vanaf eind november tot maart) veel flamingo’s.

  Volgende

 • Okavango delta & Moremi

  Okavango delta & Moremi

  De Okavango delta, 's werelds grootste inland zoetwater deltagebied ter wereld, was ooit onderdeel van het Makgadikgadimeer, een oud meer dat 10.000 jaar geleden opdroogde. Vandaag de dag mondt de Okavango niet meer uit in zee, maar "sterft" het water in het zand van de Kalahari, waardoor hij 15.000 km² van de woestijn van water voorziet. Elk jaar bereikt 11 kubieke kilometer water de delta. Sedert 2014 is een groot deel ervan UNESCO werelderfgoed gebied.

  Een der mooiste kerngebieden van de Okavango delta is het Moremi Game Reserve. Het gebied is bijna 5.000 km² groot, en is vernoemd naar Chief Moremi van de BaTawana stam, deel van de "bushmen" of BaSarwa die er woonrecht genoten. Slechts 30% is vasteland, de rest overstromingsgebied of eilanden. Het is het thuisland van zomaar eventjes 500 (!!) vogelsoorten, maar ook een overvloed aan buffels, giraffe, zwarte neushoorn, leeuw, olifant, nijlpaard, zebra, cheetah, hyena, jakhals, impala, wilddog, rode lechwe.... gewoon absolute top. We kiezen meestal een logies op het schiereiland omdat daar méér diversiteit aan soorten is dan op het vlakbij gelegen Chiefs Island.

  Volgende

 • Chobe National Park

  Chobe National Park

  Chobe National Park is het oudste natuurpark van Botswana. Het is zowat 10.700 km² groot en vernoemd naar de Chobe rivier die dé waterader is van dit noordelijk gebied van de Kalahari. Het bestaat uit een divers landschap met kathedraalhoge mopane bomen, de lekkernij bij uitstek voor olifanten, die hier aanwezig zijn in de hoogste concentratie ter wereld, geschat op minstens 50.000 exemplaren. De Big Five (olifant, buffel, leeuw, luipaard & buffel) is hier thuis, maar ook 450 vogelsoorten.

  De verkenning in het Chobe natuurpark doen we al vanaf zonsopgang met een gids in een open 4x4 jeep en rijden daarbij langs de oever van de Chobe rivier, het Serondela gebied, drinkplaats bij uitstek voor allerlei wild. Nadien varen we nog met een boot op de Chobe op zoek naar krokodillen, grazende buffels aan de oever, impala's en olifanten. Een unieke belevenis !

Andere Opties

Namibië - Botswana - Zimbabwe: combinatiereis