Topreis 2022-2023 (21 dagen) : Van NAMIBIE over BOTSWANA naar ZIMBABWE

TOPREIS 2022-2023 met 3 landen : Namibie, Botswana, Zimbabwe - 21 dagen

We reizen van Windhoek naar de imposante zandduinen in het Namib Naukluft Nat.Park , we gaan op zoek naar restanten van oude culturen rond de Brandberg & Khorixas, we gaan op 4x4 safari in Etosha National Park, we verkennen een deel van de Okavango-delta, genieten ruim van Chobe National Park en we sluiten af met de Victoria watervallen. Oké, de afstanden in Afrika zijn groter, het terrein ruw (vaak “gravelroads” ) en er zitten enkele lange ritten bij maar we nemen tijd ervoor.

Bij ons kunnen in de versie 2023 maximum 10 personen mee (maximum 5 + gids in een luxe 4x4 voertuig), een garantie voor écht persoonlijke begeleiding.

BEKNOPT reisprogramma : Klik links hiernaast op PDF DOWNLOADEN voor een UITGEBREID programma mét foto's ! Het is de "oude" PDF van de reis in 2020, dus prijs is niet meer geldig. Het reisprogramma telt alleen als voorbeeld.

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner, V = vliegtuigkost

Dag 1 – Vertrek (V)

In de vooravond is er een vlucht naar Addis Abeba in Ethiopië waar we ’s avonds laat overstappen op een nachtvlucht naar Namibië.

Dag 2 - Windhoek (V)

Na onze overstap in Addis Abeba vliegen we rechtstreeks naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië, waar we landen kort na de middag. De plaatselijke agent staat ons op te wachten, we krijgen onze 4x4 voertuigen en we zijn weg. In Windhoek checken we eerst in, in het subliem mooie AM WEINBERG Hotel (waar we 3 nachten blijven). Na wat uit te rusten rijden we graag met jullie (wie er zin in heeft) even op verkenning door Windhoek… Diner is op eigen kosten deze avond in het restaurant van het hotel.

Dag 3 – Windhoek en directe omgeving (O)

Vandaag hebben we enkele opties : We kunnen Windhoek verkennen met lokale mensen die ons meenemen naar achtereenvolgens de Christuskirche, Parliament Gardens (prachtige tuin), Alte Feste (oud Duits fort), wandeling in de “township area” bij Katutura en afsluiten bij Penduka (een “craft project”).

Ook mogelijk : Enkele uren in de namiddag wandelen in het natuurreservaat Daan Viljoen, op zoek naar dieren zoals giraffe, kudu, wildebeest, zebra…

Wie wil gewoon genieten, het hotel biedt een fantastische “spa” om je te ontspannen.

Dag 4 – Daguitstapje naar de Okapuka Ranch (O)

Ten noorden van Windhoek ligt een natuurgebied waar we onze eerste “game drive” kunnen maken met de jeeps van de beheerders. Er zit heel wat wild zoals witte neushoorn, struisvogel, diverse soorten antilopen… maar ook een “cheetah breeding farm” waar we die fantastisch mooie dieren van héél dichtbij kunnen zien (en misschien ook wel eens voederen).

Dag 5 - Op weg naar de Namib woestijn (O D)

Bij de eerste zonnestralen vertrekken we zuidoostwaarts naar de Namib Desert, regio van de hoogste duinen ter wereld. We genieten van prachtige uitzichten zo ver het oog kan reiken.

We zoeken ergens onze lunch onderweg, naargelang het traject. Overnachten doen we twee keer in de Desert Hills Lodge nabij Sesriem. Diner is inbegrepen.

Dag 6 - Dagje zand & duinen (O D) : Deadvlei, Sossusvlei en Dune 45

Op ontdekking bij zonsopgang naar de Deadvlei & Sossusvlei en we vragen een lunchpakket mee.

Eerst komt Deadvlei met zijn zwarte boomfossielen aan de beurt, dan rijden we langs Sossusvlei om enkele foto’s te nemen en op de terugweg stoppen we bij Dune45 om spectaculaire foto’s te nemen. Als er genoeg tijd is gaan we nog snel een kijkje nemen bij de Sesriem Canyon, een grillige kloof vlakbij het dorpje.

Terug in de lodge genieten we van het schouwspel van de ondergaande zon over het rood-bruine duinenlandschap.

Dag 7 - verfrissend Swakopmund aan zee (O)

’s Ochtends rijden we eerst langs in het gehucht Solitaire, bekend van het boek van de Nederlandse journalist Ton van der Lee.

Dan volgt de mooie rit doorheen de Naukluft Desert via de Gaub & Kuiseb Pass tot aan de kust van de Atlantische Oceaan, met name het stadje Walvisbaai, waar we een lunchplek zoeken in de oude haven. Nadien doorrijden naar de oude koloniale stad Swakopmund… We verkennen de stad en ’s avonds snorren we gezamenlijk een gezellig restaurantje op en slapen in het statige Hotel Zum Kaizer.

Dag 8 - Cape Cross & Damaraland (O D)

Na het ontbijt rijden we tot aan de pelsrobbenkolonie van Cape Cross. Nadien trekken we landinwaarts naar de gigantische Brandberg boven Uis. We logeren in Uis Guesthouse.

Dag 9 - Damaraland (O D)

’s Ochtends vroeg nemen we lunchpakket mee. Eerst maken we vlakbij de Brandberg de wandeling met een lokale gids naar de befaamde rotsschilderingen waar The White Lady de bekendste is. Nadien rijden we naar de regio Khorixas waar we eerst een bezoek brengen aan het reservaat van Twyfelfontein (UNESCO Werelderfgoed) waar er een hele reeks mooie inkervingen zijn gemaakt door de San-bevolking.

Vlakbij brengen we een bezoek aan het Damara Living Museum waar we alles leren over de lokale gebruiken van de oorspronkelijke bewoners. Het is een manier van aan een inkomen te geraken, het “naspelen” van hun oorspronkelijke manier van leven. We logeren één nacht nabij Khorixas in de oase van Damara Mopane Lodge.

Dag 10 – Op weg naar Etosha (O D)

’ s Ochtends gaan we naar regio Kamanjab, waar we (proberen) een nederzetting van de “himba” stam te bezoeken, de nomadische bevolkingsgroep die thuis is in deze regio.

Buiten hun origineel leefgebied (regio Opuwo, net onder Angola) is het steeds moeilijker om nog een originele leefplaats van deze stam te bezoeken. Maar we gaan het proberen met behulp van een lokale gids (en mét meenemen van enkele pakketten levensmiddelen).

In de namiddag rijden we naar het Etosha National Park, het belangrijkste National Park van Namibië. We overnachten tweemaal in Eldorado Guesthouse. Diner is inbegrepen (buffet).

Dag 11 - op safari in Etosha (O D)

Op 4x4 safari in Etosha National Park : Zowat al het grote Afrikaanse wild leeft hier mede dankzij de aanwezigheid van de waterholes. We verkennen de stoffige witgrijze bush op uitkijk naar het grote wild: Leeuwen, olifanten, springbokken, struisvogels… mogelijks zelfs een luipaard.

Dag 12 - Grootfontein & meteoriet (O D)

Na het ontbijt, rijden we zuidwaarts naar Otjiwarongo waar we tegen lunchtijd aankomen. Dan volgt de rit richting Grootfontein. Onderweg bezoeken we de Hoba meteoriet, ontdekt in 1920 ; hij weegt meer dan 60 ton en is de grootste meteoriet ter wereld!

Overnachting in de statige Guest Farm Ghaub waar men ons opwacht voor het avondeten.

Dag 13 - Caprivi (O D)

Dagrit naar de Zambezi regio (Caprivi strip), een smal strookje land. Lunch in Rundu. We logeren in een lodge aan de boorden van de Okavango rivier in de Rainbow River Lodge. Diner inbegrepen (buffet).

Dag 14 - Langs en in de Okavango Delta (O L D)

Vandaag gaan we langs de panhandle van de machtige Okavango Delta tot aan de overzet van Nxamaseri Island. Eenmaal aangekomen wacht ons in de namiddag een mooie “sunset boat cruise”. We logeren twee nachten in de Shakawe River Lodge langs de Okavango.

Dag 15 – Okavango Delta & Tsodilo Hills (O L D)

In de ochtend gaan we een uurtje varen met de “mokoro” tussen het riet van de delta. Een “mokoro” was oorspronkelijk een bootje gemaakt van een uitgeholde boomstam. Nu is een inmiddels een soort kunststof-kano (met dezelfde vorm) rechtstaand bestuurd door een lokale gids.

In de namiddag bezoeken we de UNESCO Werelderfgoed site van de TSODILO HILLS, een heilige plaats van de bosjesmannen, de San. Met noemt deze site “het Louvre van de woestijn” : er zijn meer dan 4.500 schilderingen van de oorspronkelijke San. Tot op de dag van vandaag is het hun grondgebied.

Dag 16 – De machtige Zambezi (O L D)

We verlaten Botswana en duiken weer Namibië binnen. We rijden door de Caprivi strip naar de Zambezi rivier nabij Katima Mulilo aan de Namibië kant. Overnachting in het Mudumu reservaat aan de boorden van de Kwando rivier in de Lianshulu Lodge. Avondeten is inbegrepen.

Dag 17 – Naar Kasane & Chobe National Park (O L)

Terug naar Botswana langs de Ngoma grenspost. Ons einddoel is het stadje Kasane waar we twee nachten zullen verblijven met zicht op de Chobe rivier in de mooie River View Lodge. Diner is daar steeds op eigen initiatief.

Dag 18 – Op safari in Chobe National Park (O)

Op verkenning in het Chobe natuurpark bij zonsopgang met een gids in een open 4x4 jeep. In de namiddag maken we een lange boottocht op de Chobe rivier op zoek naar krokodillen, grazende buffels aan de oever, impala's en olifanten. Het uitzicht is adembenemend…

Dag 19 - Victoria Watervallen (O)

We leveren onze auto in op de luchthaven van Kasane, steken met de lokale tourgids de grens over naar Zimbabwe met einddoel het dorpje Victoria Falls. Na check-in in de Bayeta Guest Lodge gaan we naar de Victoria Watervallen en maken een lange wandeling langsheen de vele uitzichtpunten.

Vrije namiddag. Wie wil kan optioneel met de helicopter over de watervallen vliegen.

’s Avonds kunnen we gaan dineren in een restaurant naar keuze. (“Palm” of “Boma” of… )

Dag 20 - Victoria Falls en … afscheid (O, V)

Na het ontbijt, rit naar de luchthaven. Terugvlucht via Addis Abeba.

Dag 21 - Terug thuis (V)

Aankomst in Brussel tegen 8u30.

---

RICHTPRIJS : (prijs geldig in 2020 - update voor 2022-2023 wordt eerstdaags verwacht)

€ 4 770 per persoon (op basis van twee reizigers per kamer / op basis van minimum 4 deelnemers, max.5 per wagen). Supplement single : 950 € (helaas).

Inbegrepen in de prijs van 4.770 EUR :

Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur. Gebruik luxe 4x4 huurauto & brandstofkosten. Reisroute zoals beschreven. Kwalitatief logies & in basis “bed & breakfast” tenzij waar anders vermeld in detailprogramma. Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken. Alle vermelde excursies zoals 4x4 safari in Etosha & Chobe, sunset cruise op de Okavango... Andere optionele activiteiten steeds in overleg met de groep – betaling ter plaatse (vb. sunset cruise op de Zambezi, helikoptervlucht over de Victoria watervallen… )

NIET inbegrepen :

De internationale vluchten vanuit Brussel naar Windhoek/retour vanuit Victoria Falls (ongeveer 815 EUR / rechtstreeks bij Connections).

Niet vermelde maaltijden, dranken, fooien, reis- & bijstandsverzekering, optionele activiteiten.

Grenstaks bij ingang Zimbabwe (ong. 55 US$)

highlights

Meer weten over deze reis "Topreis 2022-2023 (21 dagen) : Van NAMIBIE over BOTSWANA naar ZIMBABWE"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • Sossusvlei & Deadvlei

  Sossusvlei & Deadvlei

  Sossusvlei is een soort klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park. Gevoed door de rivier de Tsauchab, staat het gebied bekend om de hoge, rode zandduinen (mogelijks hoogste ter wereld) die het omringen en het tot een grote zee van zand maken. Vlakbij ligt Dead Vlei met zijn zwarte boomfossielen, waar je in tegenstelling tot Sossusvlei wel nog mag binnenwandelen.

  Volgende

 • Etosha National park

  Etosha National park

  Etosha National Park is het belangrijkste wildpark van Namibië : Zowat al het grote Afrikaanse wild leeft & overleeft hier mede dankzij de aanwezigheid van de waterholes. Het is het thuisland van honderden vogel- en reptielensoorten maar evenzeer meer dan 100 zoogdiersooren waaronder witte & zwarte neushoorn, kudu, zebra, giraffe, springbok, gemsbok, sabelantilope, leeuw, luipaard, cheetah, gevlekte & bruine hyena...

  Volgende

 • Okavango delta, de westelijke "panhandle"

  Okavango delta, de westelijke "panhandle"

  We duiken Botswana binnen vanuit de Caprivi strip en verkennen de rustige linkerkant van de "panhandle" (de steel van de pan van de delta). Niet echt veel groot wild hier, wel prachtige watergebonden activiteiten zoals tocht met de mokoro, afternoon boat cruise, wandelsafari op het schiereiland... en een luxueus logies pal naast het water.

  Volgende

 • Chobe National Park

  Chobe National Park

  Chobe National Park is het oudste natuurpark van Botswana. Het is zowat 10.700 km² groot en vernoemd naar de Chobe rivier die dé waterader is van dit noordelijk gebied van de Kalahari. Het bestaat uit een divers landschap met kathedraalhoge mopane bomen, de lekkernij bij uitstek voor olifanten, die hier aanwezig zijn in de hoogste concentratie ter wereld, geschat op minstens 50.000 exemplaren. De Big Five (olifant, buffel, leeuw, luipaard & buffel) is hier thuis, maar ook 450 vogelsoorten.

  De verkenning in het Chobe natuurpark doen we al vanaf zonsopgang met een gids in een open 4x4 jeep en rijden daarbij langs de oever van de Chobe rivier, het Serondela gebied, drinkplaats bij uitstek voor allerlei wild. Nadien varen we nog met een boot op de Chobe op zoek naar krokodillen, grazende buffels aan de oever, impala's en olifanten. Een unieke belevenis !

  Volgende

 • De Victoria watervallen

  De Victoria watervallen

  De Victoria watervallen vormen een uniek 1,7 km lang waterval-kompleks van de Zambezi rivier. Haar mistige wolken zijn al van kilometers afstand zichtbaar en de lokale bevolking noemt ze terecht “Mosi-oa-Tunya” = de rook die dondert, want het lawaai van het water is oorverdovend. Vlakbij staat het standbeeld van David Livingstone die ze in 1855 ontdekte als eerste blanke. De spectaculaire Eiffeltoren-achtige stalen brug over de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe is in 1904 gebouwd in opdracht van Cecil Rhodes en onder leiding van het Engelse ontwerpbureau Sir Douglas Fox and Partners (met als ontwerper George Andrew Hobson, daar tewerkgesteld) . De bouw zelf (gestart in mei 1904 en opgeleverd in de zomer van 1905) werd gedaan na een aanbesteding door de Engelse aannemer The Cleveland Bridge Company. De constructie geldt als absolute top in de toenmalige burgerlijke bouwkunde.

Andere Opties

Namibië - Botswana - Zimbabwe: combinatiereis