Over Ons

Wie zijn we?

Over Travel-Architects

Ons team

Maak kennis met het Travel-Architects team

Luc Ribbens °1959

luc@travel-architects.be

+32(0)474-37-26-61

Luc is gepassioneerd door zowel de natuur als de mensen die erin leven. Sedert zijn eerste reizen naar Zuidelijk Afrika (omstreeks 1992) is deze regio zijn uitgesproken favoriete bestemming.

Hij werd er eerst mee op sleeptouw genomen door bevriende lokale reisgidsen maar begeleidt sedert 1995 zélf als gids kleinschalige groepsreizen en dat doorheen Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. In België was Luc de voorzitter van Africa Matters, een vzw die hier jarenlang Afrika op een positieve manier gepromoot heeft, zowel qua reizen, cultuur als natuur. Onbekend is onbemind en als je meegaat met Luc naar Afrika, bedenk dan dat het besmettelijk kan zijn…

Axel Gurdebeke °1957

axel@travel-architects.be

+32(0)479-79-44-90

Axel is al heel zijn leven een fervente reiziger naar niet voor de hand liggende plaatsen. Als gediplomeerd natuurgids (reeds in 1974) houdt en kent hij behoorlijk veel van die natuur en combineert dit graag met een onderdompeling in de plaatselijke culturen.

Hij begeleidt al tientallen jaren reizen in Afrika, zowel Zuidelijk als Oost-Afrika. In België is hij freelance verbonden aan de educatieve milieudienst van stad Gent, gidst hij in de dierentuin Pairi Daiza en vertelt vrolijke verhalen tijdens rondleidingen van VIZIT in het Gentse, of op een gecombineerde boottocht met de Elektroboot. Alles staat in het teken van duurzaamheid. Dat wil zeggen zo kleinschalig mogelijk werken met lokale mensen, lokale producten en verantwoord voedsel en energiegebruik.

Didier Pontzeele °1963

Didier is gepassioneerd door geschiedenis, natuur in al zijn facetten en vooral mensen (wat ze eten, drinken en voelen). Als ervaren reiziger doorheen Europa, de U.S. en Azië, bleek het donker Afrika te zijn (dat trouwens helemaal niet zo donker is) waar hij zijn hart verloor.

Voor Didier ligt de klemtoon vooral op de mensen, met een passie voor deze in Malawi waar hij een omvangrijke vriendenkring opbouwde, van koningen over stamhoofden tot kleine keuterboeren en hun kroost. Jarenlange samenwerking met een lokale operator leidde niet alleen tot een hechte vriendschap maar ook tot een dieper inzicht in de geheimen van het dagelijkse leven van de gewone man. Natuurlijk, als daar olifanten, nijlpaarden, neushoorns en antilopen van allerlei slag bij kunnen is dit ook niet te versmaden.

Peter Amos °1970

peter@travel-architects.be

+32(0)468-48-19-70

Peter is een geboren Zimbabwaan. Studeerde Bachelor bodemkunde aan de Universiteit van Zimbabwe en behaalde nadien zijn Master aan UGent.

Hij werkte mee aan bodemonderzoek in zowel Hwange als Matobo National Park in Zimbabwe vooraleer hij naar België verhuisde omstreeks het jaar 1994.

Gaat vaak terug naar Zimbabwe maar is ook thuis in Zuid-Afrika, Zambia... Gedreven natuurkenner, spreekt vloeiend Shona (de taal van de grootste groep Zimbabwanen) alsook Engels en Oudenaards (Vlaams met een leuk accent).