Over Ons

Wie zijn we?

Over Travel-Architects

Ons team

Maak kennis met het Travel-Architects team

Luc Ribbens °1959

luc@travel-architects.be

+32(0)474-37-26-61

Bezieler-oprichter van Travel-Architects. Luc is gepassioneerd door zowel de natuur als de mensen die erin leven. Sedert zijn eerste reizen naar Zuidelijk Afrika (omstreeks 1992) is deze regio zijn uitgesproken favoriete bestemming.

Hij werd er eerst mee op sleeptouw genomen door bevriende lokale reisgidsen maar begeleidt sedert 1995 zélf als gids kleinschalige groepsreizen en dat doorheen Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe; de laatste jaren kwam daar ook Namibië bij als topbestemming. In België was Luc de voorzitter van Africa Matters, een vzw die hier jarenlang Afrika op een positieve manier gepromoot heeft, zowel qua reizen, cultuur als natuur. Onbekend is onbemind en als je meegaat met Luc naar Afrika, bedenk dan dat het besmettelijk kan zijn…

Axel Gurdebeke (6/12/1957-27/09/2020)

 

Mede-oprichter met Luc van Travel-Architects. Axel was heel zijn leven een fervente reiziger naar niet voor de hand liggende plaatsen. Als gediplomeerd natuurgids (reeds in 1974) hield en kende hij behoorlijk veel van die natuur en combineerde dit graag met een onderdompeling in de plaatselijke culturen.

Axel begeleidde al tientallen jaren reizen in Afrika, zowel Zuidelijk als Oost-Afrika. In België was hij freelance verbonden aan de educatieve milieudienst van stad Gent, gidste hij in de dierentuin Pairi Daiza en vertelde vrolijke verhalen tijdens rondleidingen van VIZIT in het Gentse, of op een gecombineerde boottocht met de Sidderaal. Zijn plotse overlijden op 27 september 2020 laat een onwezenlijke leegte na bij velen - hij zal érg gemist worden.

Didier Pontzeele °1963

Didier is gepassioneerd door geschiedenis, natuur in al zijn facetten en vooral mensen (wat ze eten, drinken en voelen). Als ervaren reiziger doorheen Europa, de U.S. en Azië, bleek het donker Afrika te zijn (dat trouwens helemaal niet zo donker is) waar hij zijn hart verloor.

Voor Didier ligt de klemtoon vooral op de mensen, met een passie voor deze in Malawi waar hij een omvangrijke vriendenkring opbouwde, van koningen over stamhoofden tot kleine keuterboeren en hun kroost. Jarenlange samenwerking met een lokale operator leidde niet alleen tot een hechte vriendschap maar ook tot een dieper inzicht in de geheimen van het dagelijkse leven van de gewone man. Natuurlijk, als daar olifanten, nijlpaarden, neushoorns en antilopen van allerlei slag bij kunnen is dit ook niet te versmaden.

Peter Amos °1970

peter@travel-architects.be

+32(0)468-48-19-70

Peter is een geboren Zimbabwaan. Studeerde Bachelor bodemkunde aan de Universiteit van Zimbabwe en behaalde nadien zijn Master aan UGent.

Hij werkte mee aan bodemonderzoek in zowel Hwange als Matobo National Park in Zimbabwe vooraleer hij naar België verhuisde omstreeks het jaar 1994.

Gaat vaak terug naar Zimbabwe maar is ook thuis in Zuid-Afrika, Zambia... Gedreven natuurkenner, spreekt vloeiend Shona (de taal van de grootste groep Zimbabwanen) alsook Engels en Oudenaards (Vlaams met een leuk accent).

Team Philippe Marmenout

Philippe Marmenout °1963

 

+32(0)486-11-52-23

Een duizendpoot, alléén al door zijn studies: Culturele antropologie (RUGent), Master in Beeldende Kunsten (HOGent) en Licenciaat in Schilderkunst (St.Lucas Gent). Wereldreiziger met véél professionele ervaring.

Philippe was van jongs af aan sterk geïnteresseerd in zowel de natuur als in de mensen die erin vertoeven, met roots in Blankenberge. Nadien in Gent héél diverse dingen gestudeerd en beginnen uitzwermen over een ruim stuk van de wereld : Egypte, Ecuador, Madagascar, Verenigde Staten, Cuba, Dominicaanse Republiek, Puerto Rico, Martinique, Guadeloupe, Trinidad,Tobago, Mexico... Als reisgids jàren actief in Cuba en er ook getrouwd maar toch weer naar Gent teruggekeerd. Madagascar bleef hem bij als héél divers land qua zowel mensen als de unieke natuur en daarom komt hij ons vervoegen bij Travel Architects.

Team Yvan Van Belle

Yvan Van Belle °1956

 

+32(0)476-23-77-06

Veelzijdige levensgenieter, technisch ingenieur maar zowel theorie als praktijk (houdt van motoren met of zonder wielen eronder). Jarenlang lector aan HOGent maar nu de vrijheid weer opzoekend.

Yvan zijn technische passie bracht hem op vele uiteenlopende plaatsen : Congo, Seychellen, Comoren, Tunesië, Gambia, Kenya... Hij houdt van Afrika wegens het absolute "no nonsense" gevoel, het leven zoals het is en géén blabla errond. Met Yvan heb je als reisleider de combinatie van professionele ernst gebracht door een levensgenieter. Namibië, waar naast absolute schoonheid qua landschap mechanische uitdagingen alledaags zijn, geniet zijn voorkeur en Botswana en Zimbabwe volgen, grààg !

Team Ann Agon

Ann Agon °1962

 

+32(0)477-37-70-13

Ann is de nieuwste Travel ArchitectE ... Ze heeft naast liefde voor de natuur eveneens een brede interesse in cultuur, geschiedenis en kunst. Met een diploma politieke en sociale wetenschappen droomde ze er ooit van om te werken op een ambassade in één of andere uithoek van de wereld, maar het werd 20 jaar pendelen naar Brussel en een carrière-switch drong zich op.

Ze studeerde reisleider & stadsgids en belandde zo in de reisbranche. Diverse jaren organiseerde ze trips voor kleine groepjes naar de Europese Culturele Hoofdsteden. Ze houdt van de verhalen achter de mensen, ze geven vorm aan de geschiedenis van hun land. Axel tipte haar voor Madagascar, een bijzonder veelzijdig land qua natuur én fijne mensen en Ann gaat zich daar (samen met Phlippe) voor engageren, maar ze is evenzeer enthousiast over Ethiopië, één van onze nieuwe bestemmingen die we aan het ontwikkelen zijn.