MALAWI : begeleide rondreis in juli-aug-sept 2019

MALAWI : begeleide rondreis in juli-aug-sept 2019

REIS (16 dagen) naar MALAWI : Vertrek mogelijk vanaf midden juli, gans augustus en begin september 2019.

Eerste afreis midden juli 2019 : Contacteer ons voor exacte data ! Reis ism met onze collega's van www.ORIGO.ws

Zat : In de vooravond vliegen we samen met Didier Pontzeele, onze vaste gids, vanuit Brussel naar Addis Abeba (in Ethiopië) waar we een aansluitvlucht nemen naar Lilongwe. (Kostprijs vluchten niet inbegrepen/dienen rechtstreeks geboekt te worden).

Zo : Aankomst in Lilongwe. Verwelkoming door onze lokale gids Francis en transport naar de Korean Garden Lodge. Mogelijkheid voor een bezoekje aan het oude stadsgedeelte.

Ma : Na het ontbijt vertrekken we naar het Kasungu National Park met eindbestemming de Lifupa Lodge Safari Huts. Na de lunch (inbegrepen) relaxen in de lounge met uitzicht op de dam waar de dieren komen drinken. Het avondeten is eveneens inbegrepen.

Di : We beginnen we met een ochtendlijke wandelsafari met gids rond de dam. Na het ontbijt vertrekken we richting Viphya-plateau. Onderweg stoppen we bij Senior Chief Kaluluma waar we vergast worden op traditionele dansen en een traditionele maaltijd door de vrouw van de chief bereid. (In principe is dit allemaal gratis maar tips voor de dansers en de lunch zijn verwacht). Dan rijden we verder naar het plateau waar we logeren in de Luwawa Forest Lodge en genieten van ons avondmaal.

Wo : Na het ontbijt kunnen we gaan wandelen in de buurt. De rest van de dag is genieten van de omgeving en we maken een jeeptocht maken met lokale gids naar de top van het plateau. Het avondeten is opnieuw inbegrepen in de lodge.

Don : Na het ontbijt vertrekken we naar Vwaza Marsh Wildlife Reserve. Onderweg stoppen we in de stad Mzuzu en het dorpje Rumphi waar Francis het eten voor deze avond en voor morgen inkoopt. Wijzelf kopen onze lunch en de drankjes voor tijdens ons verblijf in Vwaza. Lunchen doen we onderweg onder een mooie boom die ons schaduw geeft. Dan is het "back to basics" in onze hutjes van het Kazuni Camp dat gelegen is in het game reserve. Tijdens en na het diner (inbegrepen) genieten we van de ondergaande zon en de dieren die soms (heel) dicht aan ons voorbij wandelen.

Vr : 's Morgens maken we onder begeleiding van een ranger een wandelsafari. In de namiddag bezoeken we de markt in het nabij gelegen Kazuni village en verbroederen we met de locals. ’s Avonds opnieuw “koken met Francis” en genieten….

Za : Vandaag verplaatsen we ons van Vwaza Marsh Game Reserve over Nkhata Bay naar Chinteche aan Lake Malawi zelf. Onderweg bezoeken we de couleur locale en een curio-marktje. (lunch niet inbegrepen, we improviseren iets onderweg). In de namiddag komen we aan in de Sambani Lodge waar we voor het eerst kennis maken met het Malawimeer. (Het avondmaal is inbegrepen)

Zon : Na het ontbijt trekken we zuidwaarts richting Salima. Onderweg stoppen we in “Mbewa village” waar we kennis maken met de plaatselijke bevolking die voor ons traditionele dansen uitvoeren. Let wel: deze zijn heel verschillend van deze die we reeds eerder zagen. (lunch niet inbegrepen, we improviseren iets onderweg). Daarna trekken we verder over Salima naar Senga Bay waar we overnachten in de Mimiza Lodge aan het strand van het Malawimeer. (Diner inbegrepen)

Ma : Vandaag trekken we naar het zuiden van het Malawimeer. Onderweg bezoeken we het Kungoni Cultural Center in de Mua-mission en de houtsnijschool. De werken van de studenten kunnen er gekocht worden aan heel eerlijke prijzen. Eventueel bezoeken we het hospitaal en/of de kerk. Zij die willen kunnen het museum bezoeken waar er uitleg over de geschiedenis van Malawi wordt vertrekt (betalend). Vandaar gaat het verder naar Cape McLear waar we overnachten in de Thumbi View Lodge (diner inbegrepen)

Di : Vandaag brengen we de hele dag door aan, rond, op en in het Malawimeer. Een cruise op het meer, een bezoekje bij de vissers op het meer, visarenden voederen, zwemmen, snorkelen tussen de chicliden en een visbarbecue op Thumbi Island. (cruise, barbecue en diner inbegrepen)

Wo : We verlaten het meer en trekken naar het Liwonde National Park waar we een riviersafari meemaken. Optioneel kan men er in de namiddag aan een game drive deelnemen. Overnachten doen we in het Bushmen Baobab Camp. (riviersafari, lunch en diner inbegrepen)

Do : Via Zomba trekken we door de vallei van de Shire naar Majete Wildlife Reserve waar we een bootsafari en een game drive meepikken. Overnachten doen we in het mooie tentenkamp van het Majete Community Camp. (lunch, bootsafari, game drive en diner inbegrepen)

Vr : Vandaag blijven we ter plaatse en doen zowel een bootsafari als een game drive. (bootsafari, lunch, game drive en diner inbegrepen)

Za : Op de terugweg naar Blantyre stoppen we in een dorpje waar van genieten van nog andere traditionele dansen en couleur locale op te snuiven. Overnachten doen we bij Doogles (lunch inbe-grepen; tips voor de dansers en diner niet inbegrepen)

Zo : Na een kort bezoek aan Blantyre vertrokken van naar de luchthaven

Ma : Aankomst te Brussel.

RICHTPRIJS : 2.590 EUR per persoon (zonder de internationale vluchten - zie verder)

REIS gegarandeerd vanaf 4 deelnemers.

Supplement single : ongeveer 410 EUR

INBEGREPEN :

Volledige reis Nederlandstalig begeleid door Didier Pontzeele, reisleider en Malawi specialist uit Gent.

Maaltijden & excursies zoals vermeld in het reisoverzicht met inbegrip toegangsgelden tot de vermelde parken en natuurgebieden.

Niet inbegrepen : Internationale vluchten heen en terug. We kunnen u daarbij helpen – gewoon even vragen. Richtprijs voor de vluchten in juli 2019 (definitieve gegevens ons bekend eind januari 2019) : 1.200 EUR Gelieve te noteren dat de luchtvaarttarieven dagelijks, en zelfs per uur, kunnen variëren. Zolang tickets niet worden bevestigd en worden betaald blijven ze onderhevig aan prijsschommelingen.

  • Zuidelijk-Afrika » Malawi
  • 16 dagen
  • Heenreis: 14.07.2018
  • Terugreis: 30.07.2018
  • 4-8 deelnemers
  • vanaf € 2.590,00-

Meer weten over deze reis "MALAWI : begeleide rondreis in juli-aug-sept 2019"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier