Namibië PUUR 2022 - Nederlandstalig begeleide rondreis - lange versie - 20 dagen

Namibië PUUR 2022 - Nederlandstalig begeleide rondreis - lange versie - 20 dagen

Namibië PUUR lange versie : 20-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis die ons leidt langs een mooie reeks van de klassieke hoogtepunten van Namibië

Voor het DETAILPROGRAMMA : klik links hiernaast op de knop "PDF downloaden" (selecteer eerst de downloadpositie op je eigen computer)

We reizen van Windhoek naar de imposante zandduinen in het Namib Naukluft Nat.Park (Sossusvlei en Deadvlei), we gaan via Walvisbaai en Swakopmund langsheen de Welwitchia Plains en Cape Cross noordwaarts op zoek naar restanten van oude culturen rond de Brandberg & Khorixas (The White Lady & Twyfelfontein), we zoeken groot wild langs de “waterholes” in Etosha National Park, we bezoeken de Hoba meteoriet nabij Grootfontein en genieten van de Waterberg en omgeving vooraleer weer af te zakken naar Windhoek.

Dan verder zuidwaarts naar de Kalahari woestijn & de bushmen en vervolgens bezoeken we de 2de grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon , draaien af naar de zee en bezoeken Luderitz met Kolmanskop en eindigen met een heus kokerboomwoud.

Algemene bemerking :

Oké, de afstanden in Afrika zijn groter, het terrein ruw (veel “gravelroads” ) en er zitten enkele lange ritten bij maar we nemen tijd ervoor. Fysiek geschikt van 7 tot 77 zonder extra’s.

Deelnemers : maximum 10 personen verdeeld over 2 gidsen en 2 jeeps

Ons transport : Bijna al onze fijne collega’s zullen jullie in groepsreizen (zelfs kleintjes) meenemen op omgebouwde trucks… wij rijden in zeer comfortabele 4x4 jeeps mét airco en ramen die open kunnen om te fotograferen. Bij ons zit iedereen aan een raam, niemand in het midden !

VERTREKDATA : Reis gaat door in April 2022 (op aanvraag) en ook met vaste afreisdatum op donderdag 15 september 2022.

Vertrekdatum in Brussel : Donderdag 15 september 2022

Afspraak in Brussel Nationaal/luchthaven Zaventem om 17u00 in de centrale inkomhal.

We vliegen rond 19u35 met Ethiopean Airlines over Addis Abeba naar Windhoek in Namibië en zijn terug in Brussel op net voor 1 oktober 2022.

REISPROGRAMMA

Deel 1 - Dag 1 – Vertrek

In de vooravond is er een vlucht rond 19u35 naar Addis Abeba in Ethiopië (aankomst 05u40) waar we om 8u35 overstappen op een aansluitvlucht naar Namibië.

Dag 2 - Windhoek

Na onze overstap in Addis Abeba vliegen we rechtstreeks naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië, waar we landen om 13u20. In Windhoek checken we eerst in, in het mooie AM WEINBERG HOTEL.

Dag 3 - Op weg naar de Namib woestijn

Bij de eerste zonnestralen vertrekken we zuidoostwaarts naar de Namib Desert, regio van de hoogste duinen ter wereld. We genieten van prachtige uitzichten zo ver het oog kan reiken. Overnachten doen we twee keer in de DESERT HILLS LODGE nabij Sesriem.

Dag 4 - Dagje zand & duinen : Deadvlei, Sossusvlei en Dune45

Op ontdekking bij zonsopgang naar de Deadvlei & Sossusvlei.

Eerst komt Deadvlei met zijn zwarte boomfossielen aan de beurt, dan rijden we langs Sossusvlei om enkele foto’s te nemen en op de terugweg stoppen we bij Dune45 om spectaculaire foto’s te nemen. Nadien gaan we nog een kijkje nemen bij de Sesriem Canyon, een grillige kloof vlakbij het dorpje.

Dag 5 - Verfrissend Swakopmund aan zee

’s Ochtends rijden we eerst langs in het gehucht Solitaire, bekend van het boek van de Nederlandse journalist Ton van der Lee.

Dan volgt de mooie rit doorheen de Naukluft Desert via de Gaub & Kuiseb Pass tot aan de kust van de Atlantische Oceaan, met name het stadje Walvisbaai, waar we een apero zoeken in de oude haven. Nadien doorrijden naar de oude koloniale stad Swakopmund…

Dag 6 - Cape Cross & Damaraland

Vroeg uit de veren, ontbijten en we rijden via een ommetje naar de Welwitschia Plains.

Daarna rijden we tot aan de pelsrobbenkolonie van Cape Cross en vervolgen onze weg landinwaarts naar de gigantische Brandberg boven Uis. We logeren daar in UIS GUESTHOUSE.

Dag 7 - Damaraland

Eerst maken we vlakbij de Brandberg de wandeling met een lokale gids naar de befaamde rotsschilderingen waar The White Lady de bekendste is. Nadien rijden we naar de regio Khorixas waar we eerst een bezoek brengen aan het reservaat van Twyfelfontein (UNESCO Werelderfgoed) waar er een hele reeks mooie inkervingen zijn gemaakt door de San-bevolking. Vlakbij brengen we een bezoek aan het Damara Living Museum waar we alles leren over de lokale gebruiken van de oorspronkelijke bewoners.

Dag 8 – Op weg naar Etosha

’ s Ochtends gaan we naar regio Kamanjab, waar we een nederzetting van de “himba” stam bezoeken, de nomadische bevolkingsgroep die thuis is in deze regio.

In de namiddag rijden we richting het Etosha National Park, het belangrijkste National Park van Namibië. We overnachten tweemaal in ELDORADO GUEST HOUSE

Dag 9 - Op safari in Etosha

We gaan vandaag rondrijden in Etosha National Park : Zowat al het grote Afrikaanse wild leeft hier mede dankzij de aanwezigheid van de waterholes. We verkennen de stoffige witgrijze bush op uitkijk naar het grote wild: Leeuwen, olifanten, springbokken, struisvogels… mogelijks zelfs een luipaard.

Dag 10 - Grootfontein & meteoriet

Na het ontbijt, rijden we zuidwaarts naar Otjiwarongo waar we tegen lunchtijd aankomen. Dan volgt de rit richting Grootfontein. Onderweg bezoeken we de Hoba meteoriet, ontdekt in 1920 ; hij weegt meer dan 60 ton en is de grootste meteoriet ter wereld!

Dag 11 - Terug naar Windhoek

’s Ochtends nog wat genieten van de mooie site waarin we gelogeerd hebben, en dan rijden we terug zuidwaarts. Lunch zoeken in Otsjiwarongo en dan naar Windhoek. Logeren doen we in stijl in Windhoek in het knappe HOTEL THULE met mooi uitzicht op de omgeving.

Dag 12 - Van Windhoek naar de KALAHARI regio

We rijden zuidwaarts over Rehoboth en dan verandert het landschap in rode duinen, eindeloze graslanden doorspekt met acacia’s en doornig struikgewas, wat de bushmen (bosjesmannen) mooi omschrijven als de “Soul of the World”. Ons eindpunt is Kalahari gebied rechts van Kalkrand richting Botswana. We logeren in één van de lodges of luxueuze tented camps.

Dag 13 - Kalahari experience

Dagje genieten én op stap (wandeling) met de SAN, de bushmen. We rijden tevens met ons jeep in het nabijgelegen natuurgebied binnen op verkenning.

Dag 14 – Naar het uiterste zuiden, de regio Fish River Canyon

We rijden zuidwaarts over Keetmanshoop richting Ai-Ais en draaien af in het Canyon Nature Park. We logeren in één van de vele lodges daar ter plaatse.

Dag 15 - Dagje verkennen van de Fish River Canyon

De Fish River Canyon is de op één na langste canyon ter wereld, na de overbekende Grand Canyon in Arizona (in de US). De kloof van de canyon is zowat 160 km lang, 27 km breed en is op bepaalde plaatsen 550 meter diep, een juweeltje !

Dag 16 – Van de Fish River naar Lüderitz aan de oceaan

Vanuit onze lodge aan de Fish River tuffen we rustig noordwestwaarts naar het oude stadje Lüderitz. Net voor Lüderitz bezoek we eerst het iconisch spookdorp Kolmanskop, grotendeels bedolven onder woestijnzand.

Dag 17 - Op zoek naar kokerbomen nabij Keetmanshoop

We rijden oostwaarts naar Keetmanshoop op zoek naar “kokerbomen”, het Kokerbomenwoud of Quiver Tree Forest. Dat ligt ongeveer 15 kilometer ten noordoosten van Keetmanshoop.

Dag 18 - Langzaam terug naar Windhoek

’s Ochtends nog wat genieten van de mooie site waarin we gelogeerd hebben, en dan rijden we terug noordwaarts. Lunch zoeken in Mariental en dan naar Windhoek. Logeren doen we opnieuw in HOTEL THULE.

Dag 19 – Windhoek, shoppen en terug naar huis

’s Ochtends nog even tijd om in Windhoek wat te hoppen & shoppen. Omstreeks 14u30 hebben we een vlucht naar Addis Abeba gevolgd door een nachtvlucht naar Brussel.

Dag 20 - Terug thuis

Aankomst in Brussel tegen 06u10.

-----------------------

PRIJS in Euro en per persoon kamerdelend (dubbel of twin kamer) : richtprijs 4.250 EUR vanaf 4 deelnemers. Exacte prijs wordt eind september 2021 gepubliceerd.

Inbegrepen in de prijs :

Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur. Gebruik 4x4 auto & brandstofkosten. Reisroute zoals beschreven. Kwalitatief logies & in basis “bed & breakfast” tenzij waar anders vermeld in het detail-programma. Vermelde (reeds gereserveerde) logementen onder voorbehoud van definitieve herbevestiging.

Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken. Alle vermelde excursies.

Niet inbegrepen :

De internationale vluchten (Brussel-Windhoek-Brussel). Deze reserveren we zodra we jullie principiële goedkeuring hebben. De prijs wordt jullie medegedeeld voor de definitieve boeking. Betaling rechtstreeks door jullie (we hoeven daarop geen commissie). Raming van de prijs : 840 EURO

Niet vermelde maaltijden, dranken, fooien, reis- & bijstandsverzekering, optionele activiteiten.

Supplement “single” indien van toepassing. Prijs wordt zo spoedig mogelijk medegedeeld.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Organisatie :

TRAVEL-ARCHITECTS (onderdeel van VZW Sustainable Community) ism Connections & lokale partners.

Grote Steenweg 91 - 9840 De Pinte (Zevergem) BTW : 0459.633.411

Contact : Luc Ribbens (gsm 0474-372661) e-mail : [email protected]

highlights

Meer weten over deze reis "Namibië PUUR 2022 - Nederlandstalig begeleide rondreis - lange versie - 20 dagen"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • Sossusvlei en Deadvlei

  Sossusvlei en Deadvlei

  Sossusvlei is een soort klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park. Gevoed door de rivier de Tsauchab, staat het gebied bekend om de hoge, rode zandduinen (mogelijks hoogste ter wereld) die het omringen en het tot een grote zee van zand maken. Vlakbij ligt Dead Vlei met zijn zwarte boomfossielen, waar je in tegenstelling tot Sossusvlei wel nog mag binnenwandelen.

  Volgende

 • ETOSHA National Park

  ETOSHA National Park

  Etosha National Park is het belangrijkste wildpark van Namibië : Zowat al het grote Afrikaanse wild leeft & overleeft hier mede dankzij de aanwezigheid van de waterholes. Het is het thuisland van honderden vogel- en reptielensoorten maar evenzeer meer dan 100 zoogdiersooren waaronder witte & zwarte neushoorn, kudu, zebra, giraffe, springbok, gemsbok, sabelantilope, leeuw, luipaard, cheetah, gevlekte & bruine hyena...

  Volgende

 • Nederzetting van de HIMBA

  Nederzetting van de HIMBA

  In de regio Kamanjab bezoeken we een prachtige en authentieke nederzetting van de “himba” stam, de iconische nomadische bevolkingsgroep. Kenmerkend zijn de vele authentieke sieraden & de okerbruine kleur van de vrouwen : ze wassen zich nooit, ze smeren zich in met otjize, een mengsel van geitenvet, kruiden en oker. Buiten hun origineel leefgebied (regio Opuwo, net onder Angola) is het steeds moeilijker om nog een originele leefplaats van deze stam te bezoeken.

  Volgende

 • TWYFELFONTEIN

  TWYFELFONTEIN

  Bezoek aan het reservaat van Twyfelfontein (UNESCO Werelderfgoed) waar er een hele reeks mooie inkervingen zijn gemaakt door de San-bevolking. We maken een wandeling van zo'n 40 minuten in het dal en speuren naar de tekeningen van de Bosjesmannen met een lokale gids en krijgen deskundige uitleg. Er zijn meer dan 1 000 sites, veelal ook grotten in deze streek met maar liefst 45 000 tekeningen, maar de meeste zijn (nog) niet toegankelijk.

  Volgende

 • Fish River Canyon

  Fish River Canyon

  De Fish River Canyon is de op één na langste canyon ter wereld, na de overbekende Grand Canyon in Arizona (in de US). De kloof van de canyon is zowat 160 km lang, 27 km breed en is op bepaalde plaatsen 550 meter diep, een juweeltje ! De canyon ligt aan de benedenloop van de Fish River en begint bij het plaatsje Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Daarna mondt de rivier (slechts een deel van het jaar van water voorzien / in het waterrijk seizoen) uit in de Oranjerivier langs de grens met Zuid-Afrika.

  Volgende

 • Het KOKERBOOMWOUD

  Het KOKERBOOMWOUD

  Bezoek aan het onwezenlijk onaards Kokerbomenwoud of Quiver Tree Forest, dat ligt ongeveer 15 kilometer ten noordoosten van Keetmanshoop. De kokerboom (Aloe dichotoma) is eigenlijk geen boom maar een (vet)plant van het geslacht Aloë, die uitgroeit en vertakt tot hij het uitzicht van een korte knotwilg heeft. De grootste van de ongeveer 250 quiver trees of kokerbomen is tussen de 200 en 300 jaar oud. Het Kokerbomenwoud werd in 1955 uitgeroepen tot Nationaal Monument.