Zimbabwe 2022-2023 - THE SAFARI EXPERIENCE

The SAFARI EXPERIENCE : Een 14-daagse begeleide rondreis inclusief 4 UNESCO Werelderfgoed sites !

THE SAFARI EXPERIENCE in 2022-2023 : Een 14-daagse Nederlandstalig begeleide toprondreis

Tijdens deze reis geniet je van het beste wat Zimbabwe aan ongerepte natuur te bieden heeft.

Absolute top is VUNDU CAMP, ons driedaags verblijf in Mana Pools aan de boorden van de Zambezi ; we vliegen er naartoe in een privé vliegtuigje.

Door COVID-19 zagen we zowat alles wegvallen in Zimbabwe. Daardoor hebben we géén vaste afreisdata meer maar werken we volledig op aanvraag. Deze reis is mogelijk van eind september tot midden december op aanvraag, we vormen groepjes van max. 6 personen/wagen. CONTACTEER ONS !

REiSOVERZICHT

Dag 1 : Vliegen vanuit Brussel naar Addis Abeba (Ethiopië)

Dag 2 : Vanuit Addis hebben we een nachtvlucht naar Victoria Falls (Zimbabwe). We landen er kort na de middag. Inchecken in ons hotel en nadien nemen we ruim tijd tot het bezoeken we de machtige watervallen, gevormd door de Zambezi. De watervallen zijn UNESCO werelderfgoed : http://whc.unesco.org/en/list/509

We overnachten in de mooie Bayete Lodge.

Dag 3 : Na het ontbijt vertrekken we dinsdagmorgen zuidwaarts tot aan de poort van Hwange National Park. Na de lunch bezoeken we het Painted Dog Conservation Centre, een uniek infocentrum over wilde honden. We overnachten twee keer in de Gwango Heritage Lodge.

Dag 4 : Een volledige dag in open jeep “BIG 5” safari in HWANGE NATIONAL PARK, vergelijkbaar met het Kruger National Park in Zuid-Afrika, maar dan iets wilder…. We garanderen niets, maar olifant, giraf, allerlei antilopen, buffels en leeuwen moet kunnen. Luipaard is moeilijker, neushoorns zijn er helaas niet meer.

Dag 5 : Ontbijten in Gwango kan ernstige gevolgen hebben: soms komen de olifanten gewoon mee kijken ! Nadien rijden we tot in BULAWAYO, onze favoriete stad. Onze uitvalsbasis is de Wozani Lodge, we blijven er twee nachten.

Dag 6 : Vandaag gaan we de ganse dag op tocht in het MATOPOS NATIONAL PARK, tevens UNESCO werelderfgoed http://whc.unesco.org/en/list/306 We genieten van spectaculaire landschappen en daarnaast zoeken we ook naar witte neushoorns die hier wél nog aanwezig zijn.

Dag 7 : Hop naar het binnenland met eindpunt Masvingo waar we logeren met zicht op het LAKE MUTIRIKWE. We logeren twee nachten op een heuvel met zicht op Lake Mutirikwe in het Norma Jean’s Lakeview Resort.

Dag 8 : Bezoek aan de overbekende GREAT ZIMBABWE RUINS , het nationaal monument van Zimbabwe. eveneens UNESCO werelderfgoed. http://whc.unesco.org/en/list/364. We dompelen ons onder in de cultuur van de Shona bevolking en leren alles over hun manier van leven, bouwstijl, …

Dag 9 : Ritje langs de boorden van Lake Mutirikwi. In de namiddag rijden we rustig naar HARARE, de hoofdstad. Indien de tijd het toelaat draaien we nog eens af naar de bekende & chaotische Mbare markt. We overnachten één keer in Harare.

Dag 10 : ’s Morgen nemen we onze privé-Vlucht naar MANA POOLS NATIONAL PARK). Het is een uniek & bijzonder groot natuurreservaat langsheen de boorden van de Lower Zambezi, opnieuw UNESCO Werelderfgoedsite : http://whc.unesco.org/en/list/302. We verblijven 3 dagen & nachten in een privé kamp, VUNDU, pal naast de machtige stroom. Het safari-team van VUNDU, onder leiding van Professional Wildlife Guide en zoöloog Nick Murray, werd onlangs verkozen tot beste team van geheel Zimbabwe in 2015. Hij is dé gedragsspecialist van wilde honden (painted dogs).

Dag 11 & 12 : Twee volle dagen 4x4 safari in Mana Pools, afgewisseld met boottocht, wandelsafari, een mokoro-trip, sunset ervaringen, alles begeleid door professionele “wildlife guides”. Het gebied is uniek wegens quasi ontoegankelijk en jarenlang ongestoord gebleven; er is géén permante bewoning toegelaten, alleen seizoensgebonden safari-activiteiten.

Dag 13 : ’s Ochtends vliegen we terug naar Harare. Daar bezoeken we in de namiddag de wondermooie beeldentuin in het Chapungu Sculpture Park waar we ook enkele beeldhouwers zelf aan het werk zien. Tijd om af te sluiten en ’s avonds vliegen we terug naar Addis Abeba met aansluitend een nachtvlucht naar Brussel.

Dag 14 : Terug thuis tegen de middag.

RICHTPRIJS en PRIJSSAMENSTELLING (editie 2020) : 4.980 EUR per persoon. Prijs op basis van minimum 4 deelnemers, max. 6 per wagen. Supplement single op aanvraag. We werken momenteel hard aan een prijsupdate voor de reisedities 2022-2023 en zullen hem eerstdaags publiceren.

Inbegrepen in de richtprijs van 4.980 EUR :

Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur. Gebruik huurauto & brandstofkosten. Reisroute zoals beschreven. Kwalitatief logies (minimum ***) op basis van “bed & breakfast”, maar met inbegrip van 3 dagen volpension in Vundu Camp ! Privévlucht heen & terug van Harare naar Mana Pools (Vundu Camp) Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken. Safari tochten in 4x4 jeeps in Hwange Nat.Park & Mana Pools + all-in formule in Vundu Camp. Andere optionele activiteiten steeds in overleg met de groep – betaling ter plaatse (vb. boottochten op de Zambezi en/of Lake Mutirikwe,… )

NIET inbegrepen :

De internationale vluchten (Richtprijs in totaal alle vluchten is zowat 950 à 1150 EUR pp naargelang het seizoen). De fooien allerhande.

highlights

Meer weten over deze reis "Zimbabwe 2022-2023 - THE SAFARI EXPERIENCE"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • Matobo National Park

  Matobo National Park

  Het National Park zelf, 424km² groot ligt binnenin een veel grotere grillige heuvelzone, bekend als de Matopo Hills.

  Het landschap is zo'n 2 miljoen jaar geleden ontstaan toen granietlagen naar de oppervlakte ophoog gestuwd werden en nadien bijzonder grillig erodeerden tot de huidige vorm.

  Zo'n 100 km² van het National Park is thuisland voor allerlei wild, waaronder witte neushoorn, maar evenzeer ook rijk aan vogelsoorten.

  Volgende

 • Hwange National Park

  Hwange National Park

  Hwange National Park is met zijn 14.650 km² het grootste beschermde natuurgebied in Zimbabwe. Het is vernoemd naar de naam van een plaatselijk Nhanzwa stamhoofd en was oorspronkelijk (in de 19de eeuw) een privé jachtgebied van de Ndebele warrior-king Mzilikaze voor het in 1929 een nationaal natuurpark werd.

  Het park telt zo’n 100 soorten zoogdieren, zo’n 400 vogelsoorten en is vooral bekend voor zijn grote olifantenkuddes. Ervaren reizigers in zuidelijk Afrika noemen het wel eens het “wilde Krugerpark”.

  Volgende

 • Victoria Falls - Mosi oa Tunya

  Victoria Falls - Mosi oa Tunya

  Een der oude “wereldwonderen”, de Victoriawatervallen , zijn de breedste watervallen van Afrika. Zij vormen op zijn hevigst (na het regenseizoen in april) een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Per minuut valt er dan tot 500 miljoen liter water over de rotswand.

  Ze zijn gelegen in/gevormd door de machtige Zambezi stroom, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. De eerste blanke die de watervallen heeft gezien en wereldkundig heeft gemaakt is de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone op 17 november 1855 die ze prompt de naam van zijn toenmalige koningin van Engeland gaf. De Kololo stam, die rond de watervallen woonde in de jaren 1800, sprak over de watervallen als “Mosi-oa-Tunya” , vertaald : de rook die dondert.

  Langsheen de watervallen ontstond door de enorme waterdamp aan de Zimbabwaanse zijde een heus langgerekt mini tropisch oerwoud waar je doorheen wandelt tijdens het bezoek aan de watervallen.

  Volgende

 • Mana Pools - Vundu Camp

  Mana Pools - Vundu Camp

  Nationaal Park Mana Pools, Sapi en de Chewore safarigebieden

  Deze drie gebieden rechts bovenaan in Zimbabwe zijn als geheel reeds in 1984 erkend als UNESCO Wereld Erfgoed gebied. Dit geheel is 6.766 km² groot en wordt aan de noordkant beschermd door de Zambezi rivier en in het zuiden door een steile, meer dan 1.000 meter hoge helling.

  Mana Pools zelf is een gedeelte van de benedenstroom van de Zambezi. Na elk regenseizoen verandert het alluviaal gebied in grote meren. Wanneer deze meren langzaam opdrogen en kleiner worden, trekt het gebied veel grote dieren aan (waaronder olifanten, buffels, luipaarden en jachtluipaarden) die op zoek zijn naar water. Daardoor is het één van de beste plekken in Afrika om groot wild te bekijken. Kenners zeggen dat alléén de Okavango-delta in Botswana in de buurt komt als "wildlife experience".

  Het woord “mana” betekent vier in de Shona taal. Dit refereert aan de vier grote permanente meren in dit gedeelte van de Zambezi.

  Wij logeren pal aan de Zambezi, in het unieke VUNDU kamp. Medestichter en sterkhouder van het safari-team is Nick Murray, professional Wildlife Guide en zoöloog-in-wording want hij maakt momenteel een eindwerk over het gedrag van wilde honden… omdat die permanent aanwezig zijn vlakbij Vundu… en daar gaan wij dus naartoe ! De Mana Pools foto's op onze website zijn genomen door het team van VUNDU.