Begeleide 15-daagse rondreis (versie 2023) : Safari, Indische Oceaan & Kaapregio

Begeleide 15-daagse rondreis (versie 2023) : Safari, Indische Oceaan & Kaapregio

ZUID-AFRIKA 15-daagse begeleide rondreis (editie 2023). Afreisdata : op aanvraag, vrijwel gans het jaar door.

Een beknopt reisoverzicht lees je hieronder.

Klik hiernaast links op PDF DOWNLOADEN voor een uitgebreide versie met leuke foto's ! (Selecteer eerst de downloadpositie op je eigen computer).

Dag 1 : Brussel-Johannesburg

We vliegen vanuit Brussel naar Addis Abeba (of TGV naar Parijs) en nemen daar een aansluitvlucht of internationale nachtvlucht naar Johannesburg waar we aankomen vroeg in de ochtend.

Dag 2 : Johannesburg – Graskop

Vanaf Johannesburg vertrekken we tegen 10u30 met onze luxe mono-volumewagen oostwaarts, richting Kruger Park. We maken er een rustige verbindingsrit van, nemen een ruime middagpauze en onze eindbestemming voor overnachting is in Graskop. We logeren daar in een prachtig klein guesthouse. Eenmaal geïnstalleerd kunnen we (voor wie niet te moe is) nog een uitstapje maken naar Pilgrim’s Rest, het oude mijnstadje.

Dag 3 : Van Graskop naar Blyde River Canyon & Kruger National Park

’s Morgens bezoeken we de vlakbij gelegen Blyde River Canyon, een knap wonder van erosie !

Afhankelijk van het weer zijn dat de Three Rondavels, een wandeling naar Bourke’s Luck Potholes over de bruggen van de Blyde & de Treurrivier en onderaan Gods Window & The Pinnacle. In de namiddag rijden we van Graskop via Klaserie door naar de “Orpen gate” van het voorste randgebied van Kruger National Park met als eindbestemming één van de “maincamps” in Kruger, Satara. We logeren twee nachten in mooie privé rondavels.

Dag 4 : Kruger National Park

Het Krugerpark is één der oudste & meest interessante natuurreservaten ter wereld. Vermijd het zuiden van het park !

Startend vanuit Satara gaan we op zoek naar wild in de omgeving van Letaba en Olifantskamp (aan de grens met Mozambique). ’s Avonds maken we een laat-avond safari-rit in een ruime open jeep.

Dag 5 : Vanuit het Krugerpark naar Piet Retief

Na het ontbijt verlaten we het Kruger National Park en rijden zuidwaarts via Hazyview en Nelspruit met eindbestemming Piet Retief, een klein stadje naast Swaziland. We logeren in een leuk guesthouse.

Dag 6 : Van Piet Retief naar St.Lucia aan de Indische Oceaan

’s Morgens draaien we onder Swaziland naar beneden. Op weg naar St-Lucia bezoeken we in de namiddag eerst het Umfolozi & Hluhluwe natuurpark, bekend om zijn grote concentratie witte neushoorns. Nadien rijden we tot in St.Lucia aan de Indische Oceaan, waar we twee nachten blijven. St.Lucia is in de (Zuid-Afrikaanse) zomer het geliefde vakantiegebied voor de Zuid Afrikaners zélf; velen hebben er een klein buitenverblijfje en komen er vissen in de lagune of gewoon uitwaaien op de immense stranden.

Dag 7 : St.Lucia aan de Indische Oceaan

In/ rond St.Lucia is heel wat te doen : We bezoeken ’s morgens het iSimangaliso Wetland Park (UNESCO Wereld Erfgoed gebied) met een bijzonder mooie kustzone & strand. Stel je Het Zwin voor, maar dan 100 keer groter…

We maken in de late namiddag een boottocht op het binnenmeer en wie het intussen nog wat straffer wil, kan (optioneel) een heuse krokodillenfarm gaan bezoeken.

St.Lucia bezoeken zonder een bezoek aan het “khula village” is ondenkbaar. We zitten in het hart van het Zulu-land, de grootste etnische Bantu populatiegroep van Zuid-Afrika met naar schatting 11 miljoen inwoners. Zowat 15km van St.Lucia leeft een Zulu-gemeenschap van ongeveer 30.000 personen in de township Khula. Ze leven vrij authentiek, en we worden er door een plaatselijke gids rondgeleid en maken kennis met hun cultuur en levenswijze.

Dag 8 : Van St-Lucia naar Durban

Van de rust naar de drukte van Durban. We overnachten in een mooi hotel op het front van de The Golden Mile, de glamour-wandelroute op de dijk.

Op het einde van The Golden Mile brengen we een bezoek aan uShaka Sea World… Het is in essentie een waterpretpark maar mét een indrukwekkend onderwaterwereld-centrum: Haaien en allerlei andere onderwaterschepsels zijn hier te bezichtigen in alle glorie.

Dag 9 : Vanuit Durban naar Somerset West

’s Morgens na het ontbijt naar de luchthaven en we nemen een binnenvlucht naar Kaapstad. Vanaf daar rijden we landinwaarts naar de regio Somerset West / Stellenbosch waar we twee nachten logeren in een mooi guesthouse te midden van de wijnstreek.

Dag 10 : De Kaapse wijnstreek

We brengen hier uiteraard een bezoek aan een tweetal wijnlanderijen. Naast de vele wijnsoorten geven we aandacht aan de befaamde Kaapse Vonkel !

We bezoeken de alom bekende wijnregio, Stellenbosch, Paarl, Franschhoek, en uiteraard ook het nationaal monument Boschendal voor een apero onder de prachtige bomen. ’s Avonds gaan we subliem tafelen in één van de vele fijne restaurants die de streek rijk is.

Dag 11, dag 12, dag 13 : Kaapstad en omgeving !

Tja, echt té veel om op te noemen wat je daar allemaal kan doen…

Als je weer meezit, de kabellift nemen naar de Tafelberg, de fantastische rit langs Chapman’s Peak Drive, de pinguïns bezoeken in Boulders Bay, de Kirstenbosch botanische tuinen & uiteraard de rit naar de mythische plek Kaap de Goede Hoop. We logeren drie nachten luxueus in een privaat hotel / guesthouse.

Kaapstad heeft een keerzijde : Khayelitsha is de grootste township van de Kaapse Vlakte en strekt zich uit langs de snelweg N2. Er wonen ongeveer 400.000 mensen. Khayelitsha betekent 'nieuw thuis' in het Xhosa. De Kaapse Vlakte ('Cape Flats') is een gebied ten oosten van de stad. Wij gaan het museum van District Six bezoeken en wie wil kan dan op bezoek gaan én lunchen in de township Khayelisha. Daar krijgen we deskundige uitleg van mensen die het allemaal meegemaakt hebben…

Dag 14 : Afscheid nemen van Kaapstad….

Onze laatste dag Kaapstad wordt een vrije dag voor shopping, boottocht, … alle opties zijn open.

We hebben immers pas ’s avonds een rechtstreeks vlucht vanuit Kaapstad naar Europa. En geloof maar écht dat het moeilijk is Kaapstad achter de laten…

Dag 15 : Weer thuis…

Er wacht rond 08u een aansluiting naar Brussel dus zijn we thuis (in Brussel) voor de middag.

Richtprijs en prijssamenstelling : Definitieve prijs afhankelijk van seizoen, beschikbaarheid van hotels en grootte van de (kleine) groep.

Minimum aantal deelnemers : 4 personen

Prijsvork : tussen 3.380 en 3.750 Euro per persoon (kamerdelend in dubbel bed of twin bedded room) naargelang beschikbaarheid van hotels

INBEGREPEN :

Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur Gebruik huurauto & brandstofkosten. Binnenvlucht Durban-Kaapstad. Reisroute zoals beschreven. Logies (minimum 3*) zoals beschreven of kwalitatief minstens gelijkwaardig. Alle logies in basis “bed & breakfast” Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken en twee wijnproeverijen. Eén “game drive” (safari rit) in het Krugerpark met jeeps. Boottocht op het binnenmeer van St.Lucia. Andere optionele activiteiten steeds in overleg – betaling ter plaatse (vb. in Kaapstad met de kabellift naar de Tafelberg, boottocht naar de pelsrobben of naar Robbeneiland … )

Niet inbegrepen :

Internationale vluchten .

Vluchten Brussel-Londen (of Addis Abeba), Johannesburg
Kaapstad- Addis (of Parijs) en aansluiting Brussel.

Prijs: geschat op 850 tot 1.250 EUR naargelang datum van boeking.

.

highlights

Meer weten over deze reis "Begeleide 15-daagse rondreis (versie 2023) : Safari, Indische Oceaan & Kaapregio"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • Kruger National Park

  Kruger National Park

  Eerst bezoeken we de Blyde River Canyon : afhankelijk van het weer zijn dat The Three Rondavels, een wandeling naar Bourke’s Luck Potholes over de bruggen van de Blyde & de Treurrivier en onderaan Gods Window en The Pinnacle.

  Dan rijden we terug naar het Krugerpark, één der oudste & meest interessante natuurreservaten ter wereld. We logeren twee nachten in mooie rondavels in Satari, een “main restcamp” middenin het Krugerpark.

  Van daaruit doen we “game drives” (safari-rit) in de omgeving (richting Olifantskamp aan de grens met Mozambique) en één laat-avond safari-rit in een ruime open jeep. Ja, we zijn dus op zoek naar onze "big five", de 5 grote tot de verbeelding sprekende zoogdieren : Leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn.

  Volgende

 • Betoverend St.Lucia aan de Indische Oceaan

  Betoverend St.Lucia aan de Indische Oceaan

  Vanuit Mbabane rijden we door Swaziland richting de Indische Oceaan. Op weg naar St.Lucia bezoeken we eerst Umfolozi/Hluhluwe, thuisland van de witte neushoorns.

  Onze eindbestemming St.Lucia is énig mooi...We bezoeken het Isimangaliso Wetland Park (UNESCO Wereld Erfgoed) met zijn mooie kustzones & enorme stranden en we maken steevast in de vooravond een boottocht op het binnenmeer vol met nijlpaarden en omsingeld door immens veel vogels.

  Volgende

 • De wereldstad Kaapstad

  De wereldstad Kaapstad

  Kaapstad en omgeving. Té veel om op te noemen wat je daar allemaal kan doen… Als je weer meezit, de kabellift nemen naar de Tafelberg, de fantastische rit langs Chapman’s Peak Drive, de pinguïns bezoeken in Boulders Bay, de Kirstenbosch botanische tuinen & uiteraard de rit naar Kaap de Goede Hoop. Dan vergeten we nog de pelsrobben nabij Houtbay en het Robbeneiland, waar Nelson Mandela 18 jaar in gevangenschap doorbracht.