Namibië PUUR 2024 - Nederlandstalig begeleide 17 of 18-daagse luxe rondreis

Namibië PUUR 2024 - Nederlandstalig begeleide 17 of 18-daagse luxe rondreis

NAMIBIË “PUUR” Luxe-editie 14 maart – 30 (of 31) maart 2024 (Versie 4/9/2023)

Nederlandstalig begeleide luxe rondreis in twee reuze-jeeps (uniek op de Belgische markt !)

Maximum 10 deelnemers (5 per jeep en iedereen heeft een raamplaats, niemand zit in het midden !)

We reizen van Windhoek over Rehoboth naar de imposante zandduinen in het Namib Naukluft Nat.Park (Sossusvlei en Deadvlei). Vervolgens gaan we via Walvisbaai en Swakopmund langsheen de Welwitchia Plains en Cape Cross op zoek naar restanten van oude culturen rond de Brandberg & Khorixas (The White Lady & Twyfelfontein). Na een passage bij de Himba’s zoeken we groot wild langs de “waterholes” in Etosha National Park en zoeken we de Hoba meteoriet nabij Grootfontein. Een unieke uitstap nabij Khaudum Nat.Park leert ons de échte bosjesmannen (bushmen) kennen en nadien genieten we van de mooie Waterberg en omgeving vooraleer weer af te zakken naar Windhoek. Als kers op de taart kunnen diegenen die ze nog niet gezien hebben mee met ons via een tussenstop naar de machtige Victoria watervallen in Zimbabwe !

Algemene bemerking :

Oké, de afstanden in Afrika zijn groter, het terrein ruw (veel “gravelroads” ) en er zitten enkele lange ritten bij maar we nemen tijd ervoor. Fysiek geschikt van 7 tot 77 zonder extra’s.

Ons transport : Bijna al onze fijne collega’s zullen jullie in groepsreizen (zelfs kleintjes) meenemen op omgebouwde trucks… wij rijden in zeer comfortabele 4x4 jeeps mét airco en ramen die open kunnen om te fotograferen.

Bij ons zit iedereen aan een raam, niemand in het midden ! Met vélen in één truck is natuurlijk iets goedkoper, maar bij ons krijg je alle comfort !

VERTREKDATUM :

Vertrek in Brussel : donderdag 14 maart 2024

Afspraak in Brussel Nationaal/luchthaven Zaventem om 19u00 in de centrale inkomhal.

We vliegen rond 22u15 met Ethiopean Airlines over Addis Abeba naar Windhoek in Namibië.

Onze terugvlucht is op vrijdag 29 maart 2024, terug in Brussel op zaterdag 30 maart 2024 rond 06u30.

Wie mee gaat naar Victoria Falls is pas thuis op zondag 31 maart 2024.

REISPROGRAMMA (wordt nog qua details aangepast eerstdaags)

Dag 1 – donderdag 14/3 - Vertrek

In de vooravond is er een vlucht rond 19u35 naar Addis Abeba in Ethiopië (aankomst 05u40) waar we om 8u35 overstappen op een aansluitvlucht naar Namibië.

Dag 2 - vrijdag 15/3 - Windhoek

Na onze overstap in Addis Abeba vliegen we rechtstreeks naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië, waar we landen om 13u20. Onze lokale man of vrouw staat ons op te wachten, we krijgen onze auto’s en we zijn weg. Lunch zoeken we ergens samen onderweg. In Windhoek checken we eerst in, in het mooie THE ELEGANT GUESTHOUSE.

Dag 3 - zaterdag 16/3 – over Rehoboth naar Sesriem

Uitslapen. En dan op weg : We rijden zuidwaarts naar Rehoboth en draaien dan naar het oosten met als eindmunt het kleine plekje Sesriem, de poort naar de reusachtige Namib Naukluft woestijn.

We zoeken ergens onze lunch onderweg, naargelang het traject. Overnachten doen we twee keer in de THE ELEGANT DESERT LODGE iets ten zuiden bij Sesriem.

Dag 4 - zondag 17/3 – Dagje zand & duinen

Op ontdekking bij zonsopgang naar de Deadvlei & Sossusvlei.

We rijden langs Dune45 (komt later aan de beurt) maar nu eerst (voor het té warm wordt) naar Deadvlei met zijn zwarte boomfossielen (daar kunnen we vrij rondwandelen). Dan rijden we langs Sossusvlei (uitstappen helaas nu verboden) om enkele foto’s te nemen en op de terugweg stoppen we bij Dune45 om écht spectaculaire foto’s te nemen. Nadien gaan we nog een kijkje nemen bij de Sesriem Canyon, een grillige kloof vlakbij het dorpje.

Terug in de lodge genieten we van het schouwspel van de ondergaande zon over het rood-bruine duinenlandschap.

Dag 5 - maandag 18/3 - verfrissend Swakopmund aan zee

’s Ochtends rijden we eerst langs in het gehucht Solitaire, bekend van het boek van de Nederlandse journalist Ton van der Lee. Nostalgie troef… en we lunchen er in een leuke omgeving.

Dan volgt de mooie rit doorheen de Naukluft Desert via de Gaub & Kuiseb Pass tot aan de kust van de Atlantische Oceaan, met name het stadje Walvisbaai, waar we een apero zoeken in de oude haven. Nadien doorrijden naar de oude koloniale stad Swakopmund…

We verkennen even de stad Swakopmund en ’s avonds snorren we gezamenlijk een gezellig restaurantje op en slapen in het HANSA HOTEL.

Dag 6 - dinsdag 19/3 – Cape Cross & Damaraland

Vroeg uit de veren, ontbijten en we rijden via een ommetje naar de Welwitschia Plains waar eeuwenoude planten overleven !

Daarna rijden we tot aan de pelsrobbenkolonie van Cape Cross. Die beestjes hoor je vanop een paar kilometer afstand en de geur is ook niet niets, maar ’t is spectaculair om zien ! We zoeken lunch in de buurt. Dan vervolgen we onze weg landinwaarts naar de gigantische Brandberg boven Uis. We logeren daar in UIS ELEPHANT GUESTHOUSE.

Dag 7 – woensdag 20/3 - Damaraland – Oude cultuur ontdekken

We zijn in een gebied dat krioelt van getuigenissen van oudere bewoning… zowel rotsschilderingen als rotsinkervingen komen aan bod.

Eerst maken we vlakbij de Brandberg de wandeling met een lokale gids naar de befaamde rotsschilderingen waar The White Lady de bekendste is.

Nadien rijden we naar de regio Khorixas waar we eerst een bezoek brengen aan het reservaat van Twyfelfontein (UNESCO Werelderfgoed) waar er een hele reeks mooie inkervingen zijn gemaakt door de San-bevolking.

We logeren in de TWYFELFONTEIN COUNTRY LODGE.

Dag 8 – donderdag 21/3 – Op weg naar Etosha

’ s Ochtends gaan we naar regio Kamanjab, waar we een nederzetting van de “himba” stam bezoeken, de nomadische bevolkingsgroep die thuis is in deze regio.

We zoeken ergens een plekje om te lunchen en In de namiddag rijden we richting het Etosha National Park, het belangrijkste National Park van Namibië. We overnachten tweemaal in leuke chalets in de ELDORADO LODGE.

Dag 9 - vrijdag 22/3 - Op dagsafari in Etosha National Park

We gaan vandaag rondrijden in Etosha National Park : Zowat al het grote Afrikaanse wild leeft hier mede dankzij de aanwezigheid van de waterholes. Lunch hebben we bij. We verkennen de stoffige witgrijze bush op uitkijk naar het grote wild: Leeuwen, olifanten, springbokken, struisvogels… mogelijks zelfs een luipaard.

Dag 10 - zaterdag 23/3 - Grootfontein & meteoriet

Na het ontbijt, rijden we zuidwaarts naar Otjiwarongo waar we tegen lunchtijd aankomen. Dan volgt de rit richting Grootfontein. Onderweg bezoeken we de Hoba meteoriet, ontdekt in 1920 ; hij weegt meer dan 60 ton en is de grootste meteoriet ter wereld!

Overnachting in de statige GHAUB GUEST FARM.

Dag 11 - zondag 24/3 – Bij de bosjesmannen nabij Khaudum Nat.Park

’s Ochtends ontbijt en we gaan op weg naar een héél desolaat gebied dat aangrenst aan Khaudum National Park en doorloopt tot aan de Tsodilo Hills in Botswana, hét heiligdom van de bosjesmannen.

Onderweg zoeken we lunch. Ons eindpunt is een grote bosjesmannen gemeenschap die écht wel nog héél authentiek leeft en dus niet het bosjesman-zijn “naspeelt” : Op hun grondgebied bevindt zich NHOMA SAFARI CAMP waar we twee nachten gaan verblijven voor allicht de meest unieke ervaring in ons leven : Méé beleven wat het is om zoals de bosjesmannen primitief maar héél inventief te overleven in een ruraal gebied.

Dag 12 - maandag 25/3 – Dagje in het leven van de //Nhoq’ma – bosjesmannen (O-L-D)

’s Ochtends : Na het ontbijt gaan we op bush walk/jacht. We volgen drie of vier Ju'hoan jagers samen met de gids. Die verzamelen allerlei voedsel dat ze vinden in de vrije natuur (besse, wortels…) .

Na de wandeling keren we terug naar hun gemeenschap en tonen ze ons hoe ze traditioneel vuur maken en enkele overlevingstechnieken o.a. touwen en vallen gebruiken om dieren te verschalken.

In de namiddag wordt ons in de nederzetting getoond hoe ze pijl en boog maken. Ook kunnen we daar zien hoe de vrouwen mits behulp van struisvogeleieren mooie sieraden maken.

Op één van de twee avonden dat we er verblijven kunnen we getuige zijn van een traditionele “ healing dance”. Dat is een “genezende” ceremonie waar een groep mannen zichzelf in trance danst aangemoedigd door een 10 à 15 zingende en handenklappende vrouwen. Deze ceremonie is bedoeld als remedie voor medische problemen maar ook soms als conflict-oplossend gebruik.

Dag 13 - dinsdag 26/3 – terug naar centraal Namibië en wel één der meest waterrijke gebieden : het Waterberg Plateau nabij Otjiwarongo (O-D)

Na het ontbijt verlaten we het bosjesmannengebied en rijden weer oost- & nadien zuidwaarts.

We zoeken onderweg onze lunch en onze eindbestemming is een uniek gebied qua fauna en flora: Het Waterberg Plateau National Park.

Logies is de WATERBERG WILDERNESS LODGE.

Dag 14 – woensdag 27/3 – Rustige rit naar Windhoek en gewoon wat genieten… (O)

Genieten van de ochtend en dan rustig afzakken naar Windhoek. Lunch zoeken we onderweg.

Logeren doen we daar in stijl in de écht unieke & knappe N/A’ANKUSE LODGE gelegen in een natuurreservaat van maar eventjes 3.200 ha. Ze zijn top in Eco-toerisme en runnen diverse natuur- & dierenbeschermingsprojecten, er is een Wildlife Sanctuary waar ze zowel verzorging doen van dieren alsook langdurende studieprojecten.

Dag 15 – donderdag 28/3 – Uitslapen, of een laatste inspanning ? Of gewoon nagenieten….(O)

Ochtendactiviteit ? Wil je eens gaan wandelen met een cheetah ? De dieren in het reservaat voederen, uitleg krijgen over de werking van het centrum ? Het kan allemaal ter plaatse geregeld worden.

Dag 16 – vrijdag 29/3 - Laatste dag en vlucht naar huis (O- V)

Kort na de lunch naar de luchthaven, de retourvlucht is rond 14u30 naar Addis.

De andere : Naar Victoria Falls in Zimbabwe !

Dag 17 - zaterdag 30/3 - Terug thuis of genieten aan de Victoria watervallen.

Aankomst in Brussel tegen 06u10.

Of genieten en in de late namiddag naar huis vliegen...

Dag 18 - Diegenen die Victoria Falls aandeden... nu ook thuis

----------------

RAMINGSPRIJZEN in Euro en per persoon kamerdelend (dubbel of twin kamer)

Tussen 4.750 en 4.950 EUR (bevestiging prijs begin december 2023)

Uitbreiding Victoria Falls : geschat op 750 EUR inclusief tussenvlucht Windhoek-Victoria Falls.

op basis van minimum 8 deelnemers (afhankelijk van dollarkoers, bevestiging logementen en totaal aantal deelnemers – max 10 personen)

Inbegrepen in de prijs :

Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur (Luc Ribbens & Yvan Van Belle)

Info = https://www.travel-architects.be/over-ons/

Gidsen rijden je rond in 4x4 auto luxe-jeep & brandstofkosten. Reisroute zoals beschreven. Kwalitatief logies & in basis “bed & breakfast” maar ook vaak lunch en avondeten inbegrepen – staat vermeld in het detail-programma. Vermelde (reeds gereserveerde) logementen onder voorbehoud van bevestiging. Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken (!) . Alle vermelde excursies.

Niet inbegrepen :

De internationale vluchten (Brussel-Windhoek-Brussel) : (Deze reserveren we zodra we jullie principiële goedkeuring hebben. De prijs wordt jullie medegedeeld voor de definitieve boeking. Betaling rechtstreeks door jullie (we hoeven daarop geen commissie). Raming van de prijs : 1.080 EURO (prijs dd.4/9/2023)

Niet vermelde maaltijden, dranken, fooien, reis- & bijstandsverzekering, optionele activiteiten.

Supplement “single” indien van toepassing. Prijs wordt zo spoedig mogelijk medegedeeld.

WAT JE HIERBOVEN GELEZEN HEBT KAN JE OOK DOWNLOADEN : Klik op de pagina van huidige reis LINKSBOVEN op de kader "PDF DOWNLOADEN" en je krijgt de file zo binnen !

highlights

Meer weten over deze reis "Namibië PUUR 2024 - Nederlandstalig begeleide 17 of 18-daagse luxe rondreis"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier

Highlights

 • Sossusvlei en Deadvlei

  Sossusvlei en Deadvlei

  Sossusvlei is een soort klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park. Gevoed door de rivier de Tsauchab, staat het gebied bekend om de hoge, rode zandduinen (mogelijks hoogste ter wereld) die het omringen en het tot een grote zee van zand maken. Vlakbij ligt Dead Vlei met zijn zwarte boomfossielen, waar je in tegenstelling tot Sossusvlei wel nog mag binnenwandelen.

  Volgende

 • ETOSHA National Park

  ETOSHA National Park

  Etosha National Park is het belangrijkste wildpark van Namibië : Zowat al het grote Afrikaanse wild leeft & overleeft hier mede dankzij de aanwezigheid van de waterholes. Het is het thuisland van honderden vogel- en reptielensoorten maar evenzeer meer dan 100 zoogdiersooren waaronder witte & zwarte neushoorn, kudu, zebra, giraffe, springbok, gemsbok, sabelantilope, leeuw, luipaard, cheetah, gevlekte & bruine hyena...

  Volgende

 • Nederzetting van de HIMBA

  Nederzetting van de HIMBA

  In de regio Kamanjab bezoeken we een prachtige en authentieke nederzetting van de “himba” stam, de iconische nomadische bevolkingsgroep. Kenmerkend zijn de vele authentieke sieraden & de okerbruine kleur van de vrouwen : ze wassen zich nooit, ze smeren zich in met otjize, een mengsel van geitenvet, kruiden en oker. Buiten hun origineel leefgebied (regio Opuwo, net onder Angola) is het steeds moeilijker om nog een originele leefplaats van deze stam te bezoeken.

  Volgende

 • TWYFELFONTEIN

  TWYFELFONTEIN

  Bezoek aan het reservaat van Twyfelfontein (UNESCO Werelderfgoed) waar er een hele reeks mooie inkervingen zijn gemaakt door de San-bevolking. We maken een wandeling van zo'n 40 minuten in het dal en speuren naar de tekeningen van de Bosjesmannen met een lokale gids en krijgen deskundige uitleg. Er zijn meer dan 1 000 sites, veelal ook grotten in deze streek met maar liefst 45 000 tekeningen, maar de meeste zijn (nog) niet toegankelijk.

  Volgende

 • Bushmen gemeenschap nabij Tsumkwe

  Bushmen gemeenschap nabij Tsumkwe

  Volgende

 • VICTORIA watervallen in Zimbabwe

  VICTORIA watervallen in Zimbabwe

  De Victoria watervallen vormen een uniek 1,7 km lang waterval-kompleks van de Zambezi rivier. Haar mistige wolken zijn al van kilometers afstand zichtbaar en de lokale bevolking noemt ze terecht “Mosi-oa-Tunya” = de rook die dondert, want het lawaai van het water is oorverdovend. Vlakbij staat het standbeeld van David Livingstone die ze in 1855 ontdekte als eerste blanke. De spectaculaire Eiffeltoren-achtige stalen brug over de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe is in 1904 gebouwd in opdracht van Cecil Rhodes en onder leiding van het Engelse ontwerpbureau Sir Douglas Fox and Partners (met als ontwerper George Andrew Hobson, daar tewerkgesteld) . De bouw zelf (gestart in mei 1904 en opgeleverd in de zomer van 1905) werd gedaan na een aanbesteding door de Engelse aannemer The Cleveland Bridge Company. De constructie geldt als absolute top in de toenmalige burgerlijke bouwkunde.