TANZANIA privé JULI-AUGUSTUS 2024

TANZANIA privé JULI-AUGUSTUS 2024

TANZANIA2024: Ngorongoro, Serengeti & The Great Migration (versie 25-6-2023) Unieke luxe-reis - Vr 26 juli- Don 8 aug 2024 - max 12 personen.

Met optionele 3-dagen uitbreiding naar het mythische kruideneiland Zanzibar !

We starten in Arusha, onze thuisbasis. Nadien rijden we naar regio Karatu en vanaf daar verkennen we de Ngorongoro-krater. Dan doorrijden naar het zuiden van het Serengeti National Park waar we twee nachten verblijven in de buurt van Seronera. En dan volgt de kers op de taart : We rijden door naar het noorden tegen de grens met Kenya om de migratie nabij de Mara rivier te volgen. Bij terugkeer in Arusha kan er nadien als toetje nog een 3-daagse naar Zanzibar geboekt worden.

VRIJDAG 26/7/2024 : U vertrekt vanuit Brussel rond 22u15 naar Addis, aankomst 6u15.

ZATERDAG 27/7 : Er wacht een aansluitvlucht om 10u35, aankomst 13u10 op Kilimanjaro Airport in Arusha waar u wordt opgehaald door de chauffeur van ONSEA HOUSE, ons logies. Dit alom gekende en door Belgische chef Axel Janssens gerund Onsea House draagt sinds de oprichting in 2005 de naam en faam van de beste keuken in Tanzania.

Logies : ONSEA - MACHWEO (garden cottage suites). Keuken AXEL

ZONDAG 28/7 : Bij het ontbijt maak je kennis met David Meta, Francis, Vincent, Grace, James en Monica Elens van het DaMona safari-team dat je de volgende dagen zal begeleiden.

Na het ontbijt gaan we naar Arusha National Park. Dit is het oudste nationale park van Tanzania. Die ochtend hebben we een game drive door dit kleine, maar mooie natuurpark met een enorme diversiteit. We kunnen ook even wandelen met een gewapende ranger (walking safari) over de vlakte naar de lagere helling van de vulkaan Meru tot aan de watervallen. Dit is primair bos met ongelooflijk mooie uitzichten op de Mount Meru en omvat 7 meren, de Momella Lakes. Dit is waar een van de mooiste apensoorten ter wereld leven: de Colobusaap.

MAANDAG 29/7: Uitslapen, genieten van Machweo en dan richting Ngorongoro

Naar het binnenland, naar de regio Karatu met als eindpunt een uniek project : een lodge annex een lagere school in een prachtige omgeving : Rhotia Valley Tented Lodge & School. We verblijven er twee nachten.

DINSDAG 30/7 : Het eerste hoogtepunt : De Ngorongoro krater.

Een van de meest spectaculaire natuurparken ter wereld, de Ngorongoro krater, de grootste caldeira of ingestorte vulkaankegel ter wereld. Na het ontbijt rijden we de grote Rift vallei op. Het is hier dat oost Afrika aan het afscheuren is van de rest van het continent, niet dat wij dat nog zullen meemaken

Daal af in de krater, er leven 25000 grote zoogdieren in de krater. De olifanten zijn meestal stieren, omdat de olifantenkalfjes niet mogen worden blootgesteld aan de grootste roofdieren populatie in Afrika. Giraffen vinden de kraterrand maar wat te steil, en die zie er dan ook niet. De grootste concentratie roofdieren zie je hier wel : Leeuwen, cheeta’s, hyena’s, … en ook nog een 20 zwarte neushoorns, ongeveer de helft van de hele populatie van Oost-Afrika.

WOENSDAG 31/7: Naar de Serengeti !

Rustig ontbijt en dan vertrekken we richting Serengeti National Park, een van de bekendste en meest gefotografeerde natuurparken ter wereld, zo’n 30.000 km2 uitgestrekt. Geniet van de enorme diversiteit die deze vlakte biedt, afgewisseld met koppetjes (ronde rotsformaties) bosjes en water.

Ons logies voor de volgende 2 dagen is het unieke Siringit Serengeti Camp en wàt voor één… en Axel Janssens superviseert hier eveneens de keuken !

DONDERDAG 1/8 : Een zalige ganse safari-dag in de Serengeti

VRIJDAG 2/8 : Dagje safari, héél rustig… en op weg naar het noorden van de Serengeti.

Na het ontbijt rijden we richting noordwaarts en de grens met Kenya. We verblijven vandaag gans de dag in het bredere Serengeti gebied, lunchen onderweg en in de namiddag komen we aan nabij Kogatende dichtbij de Mara rivier. Daar bevindt zich van juni tot eind oktober ons unieke SIRINGIT MIGRATION CAMP

ZATERDAG & ZONDAG 3-4/8 : Op zoek naar de actie en/of rustige safari beleving ! De Mara rivier wordt onze tweede thuis.

The GREAT MIGRATION :

Elk jaar trekken massa’s dieren uit de Ngorongoro Conservation Area in het zuiden van de Serengeti in Tanzania, omhoog door de Serengeti en over Mara rivier naar de Masai Mara regio in Kenya en weer terug. Eigenlijk bewegen ze in een constante cyclus door het Serengeti-Mara-ecosysteem, op zoek naar voedzaam gras en water. En ze zijn met veel, héél veel : meer dan 1,2 miljoen gnoes en 300.000 zebra’s samen met enkele honderdduizenden topi- en andere gazellen.

Deze drie groepen migrerende grazers (gnoes, zebra’s & gazelles) hebben diverse eetgewoonten : Als de ene groep de bovenkant van het hoogste gras eet, eet de volgende groep een deel van het middelhoge gras weg, totdat het uiteindelijk bijna volledig is opgegeten en de kuddes hun migratie moeten vervolgen. Dit betekent dat elke groep bij zijn eigen soort blijft met slechts een kleine overlap. De grassen van de vlaktes hebben een hoog eiwitgehalte en bevatten ook veel calcium.

Deze migratie is nodig voor die dieren maar vol gevaar want er zijn nogal wat roofdieren die hun reis grààg zien aanbreken en hun volgen (vb.leeuwen, hyena’s…) of gewoon opwachten (krokodillen) . Resultaat : jonge kalveren worden gegrepen door die roofdieren, de iets langzamer exemplaren worden neergehaald door leeuwentroepen, diverse dieren breken hun poten op steile rivierhellingen en krokodillen richten een ware slachting aan terwijl de zwakke en uitgeputte dieren verdrinken.

De constante beweging van die gnoes, zebra’s en gazelles volgt een eeuwenoude route. Na het kalven in het zuidelijke deel van de Serengeti in Tanzania reizen de dieren met de klok mee. Ze lopen door de Serengeti omhoog in de richting van de Masai Mara in Kenia. Tegen het einde van het jaar, keren ze weer terug. Je kan dus die migratie gans het jaar door gaan bekijken met start noordwaartse beweging april – mei, ongeveer rond juli- aug- sept de doorsteek vanuit Tanzania naar Kenya en tegen oktober – november de retour naar Tanzania (maar dat kan wat wisselen van jaar tot jaar).

MAANDAG 5/8 : Dagje safari op terugweg naar Siringit Camp nabij Seronera waar we nog één nachtje verblijven.

DINSDAG 6/8 : Rustige dagtocht naar Arusha waar we nog afscheidsavond en één overnachting plannen in de mooie Siringit Villa aan het golfterrein.

WOENSDAG 7/8: Transport naar de luchthaven, voor de terugreis of een verlenging naar Zanzibar. Vlucht naar Addis om 17u20 (retour in Brussel op donderdag 8/8 rond 7u15) of vlicht naar Zanzibar rond 12u30, aankomst om 14u00.

2x OPTIES voor een privé VERLENGING ZANZIBAR(2 verschillende hotels mogelijk)

WOENSDAG 7/8 tot en met VRIJDAG 9/8 : Zanzibar, het mythische kruideneiland !

Zowel het BALADIN BEACH HOTEL als BARAZA RESORT & SPA HOTEL liggen aan één der mooiste strandregio’s van Zanzibar

Het hoofdeiland Zanzibar (of “Unguya”) zelf is amper 37 km breed en 83 km in hoogte, met een oppervlakte van 1.554 km². Er wonen bijna 900.000 mensen, waarvan zo’n 53.000 in de (oude) hoofdstad Stone Town (of “Mji Mkongwe”), UNESCO Werelderfgoed site sedert 2000.

Optie 1 : Drie nachten (woensdag t/m vrijdag 7-9/8) in het BALADIN BEACH HOTEL in Pingwe.

Het hotel is dan geboekt voor drie nachten onder het Bed & Breakfast systeem.

Optie 2 : Drie nachten (woensdag t/m vrijdag 7-9/8) in het BARAZA RESORT & SPA HOTEL in Bwejuu.

Het hotel is dan geboekt voor drie nachten onder het All Inclusive systeem (full board/DBB).

ZATERDAG 10/8 : Retourvlucht rond 8u40 vanuit Stone Town naar Arusha en rond 17u20 vlucht over Addis naar Brussel (aankomst ZONDAG 11/8 rond 7u15).

Meer weten over deze reis "TANZANIA privé JULI-AUGUSTUS 2024"?
Aarzel niet en contacteer ons!
Contactformulier